Articolul precedentVorbind faţă în faţă cu Dumnezeu
  Articolul următorSabia Duhului

  O zi în locuința lui Dumnezeu

  Căci mai mult face o zi în curţile Tale decât o mie în altă parte; eu vreau mai bine să locuiesc în pragul casei Domnului Dumnezeului meu, decât să locuiesc în corturile răutăţii. Psalmul 84:10

  Acum câteva săptămâni, la cină, am discutat o cerere pe care ne-o făcuse un salariat. O cerere asemănătoare a venit o săptămână mai târziu. Ne-am rugat, neştiind natura precisă a problemei. Era ceva legat de serviciu? Acasă? O grijă pentru copii sau soţie? În scurt timp, misterul s-a rezolvat. Încă două căsnicii creştine erau clătinate, lăsând soţi disperaţi, copii pierduţi, cariere ruinate, probleme financiare şi îndoieli despre Dumnezeu şi chemarea Lui în slujirea creştină.

  Ar fi nesăbuit să explicăm precis ce nu era în regulă, dar motivele enunţate sunau ca un pomelnic familiar. Lipsă de atenţie, copii în creştere, presiuni financiare, cariere, studii avansate, casă şi cămin, şi biserică, şi localitate. Încercarea de a avea totul şi de a face totul a devenit prea copleşitoare, până când o familie, odată sănătoasă, s-a îmbolnăvit.

  Care este remediul pentru o astfel de boală? Daţi-ne voie să sugerăm o serioasă luare în consideraţie a Psalmului 84:3-4: „Până şi pasărea îşi găseşte o casă acolo, şi rândunica un cuib unde îşi pune puii… Ah! Altarele Tale, Doamne al oştirilor, împăratul meu şi Dumnezeul meu! Ferice de cei ce locuiesc în casa Ta!” Aici psalmistul descrie casa lui Dumnezeu, care înseamnă prezenţa Sa, ca un loc plăcut. Rândunica şi vrabia găsesc siguranţă lângă altarul lui Dumnezeu, aşa că clădesc cuiburi şi îşi cresc puii. Ce imagine a unei familii sănătoase! Mama şi tata clădind o casă şi hrănindu-i pe cei mici în prezenţa lui Dumnezeu! Fiecare persoană îşi doreşte o asemenea împlinire şi cântă cu inima şi cu trupul când aceasta are loc.

  În mod remarcabil, acest remediu este la dispoziţia tuturor celor care rămân în prezenţa lui Dumnezeu timp suficient, ca să vadă păsările zburând înainte şi înapoi, clădind cuiburi şi hrănindu-şi puii. Câtă stăruinţă se cere? Doar o zi în curţile lui Dumnezeu este mai bună decât o mie în altă parte. V-aţi întrebat vreodată ce zi este aceea? Ziua de odihnă a lui Dumnezeu este remediul pentru boala familiei. Vine o dată pe săptămână şi este a noastră, dacă pur şi simplu oprim cele o mie de alte lucruri pe care le facem şi intrăm în locuinţa Lui.

  Gândeşte-te la familia ta şi cum îți petreci timpul. Locuieşti tu în corturile răutăţii sau eşti un păzitor al pragului casei Dumnezeului tău?

  Niels-Erik & Demetra Andreasen

  O zi în locuința lui Dumnezeu - 2017. Ziua de odihnă a lui Dumnezeu este remediul pentru boala familiei. Vine o dată pe săptămână şi este a noastră, dacă pur şi simplu oprim cele o mie de alte lucruri pe care le facem şi intrăm în locuinţa Lui.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...