Articolul precedentProblema lui Pilat
  Articolul următorConlucrând cu Duhul Sfânt

  Evitând efectul oscilant al dietei

  De ce cântăriţi argint pentru un lucru care nu hrăneşte? De ce vă daţi câştigul muncii pentru ceva care nu satură? Ascultaţi-Mă dar şi veţi mânca ce este bun şi sufletul vostru se va desfăta cu bucate gustoase. Isaia 55:2

  „Am pierdut zeci de kilograme şi sunt încă grasă”, a exclamat frustrată o persoană care ţinea regim. Problema ei era că pierdea 2-3 kilograme o dată, apoi le recâştiga, doar ca să trebuiască să le piardă din nou. Numim aceasta efect oscilant, foarte asemănător popularei jucării „hopa Mitică”. Şi acesta este motivul pentru care regimurile de slăbire nu funcţionează.

  Nu este greu să pierzi câteva kilograme în timpul primelor două săptămâni de regim. Îţi supraveghezi caloriile şi mănânci semnificativ mai puţin. Dar corpul tău nu ştie că încerci să slăbeşti şi crede că nu ai ce mânca, aşa că trece în „starea de foamete”. Metabolismul încetineşte, aşa că foloseşti energie mai puţină, ceea ce înseamnă că se ard mai puţine calorii. O dată ce metabolismul tău scade, este dificil să mai slăbeşti. Vestea rea este că metabolismul tău poate rămâne scăzut două luni după ce începi să mănânci normal. De aceea, după ce ţii regim, este foarte uşor să te îngraşi din nou.

  Cercetătorii au demonstrat efectul „hopa Mitică” pe animale. Le-au îngrăşat, apoi le-au administrat o dietă scăzută în calorii. Animalele au slăbit, dar organismele lor au devenit mai eficiente în depozitarea de grăsimi, aşa că după ce s-au reîntors la dieta originală, bogată în grăsimi, şi-au recâştigat greutatea pierdută foarte uşor. A doua oară, când cercetătorii le-au restrâns dieta, le-a luat mai mult timp să piardă din greutate. Şi când animalele au început să recâştige greutatea a doua oară, au făcut-o mult mai repede şi au sfârşit prin a se îngrăşa mai mult.

  Răspunsul la problema greutăţii tale nu este să te înfometezi, ci să începi un bun program de stil de viaţă. Combinaţia de calorii mai puţine din grăsimi şi mai mult exerciţiu îţi vor menţine metabolismul ridicat şi kilogramele se vor duce şi nu vor mai reveni.

  Gândeşte-te la aceasta altfel: dacă efectul oscilant al dietei că are o influenţă atât de negativă asupra corpului tău, ce fel de efect va avea o viaţă de oscilare spirituală asupra sufletului tău? N-ar fi mai bună o dietă constantă din Cuvântul lui Dumnezeu decât să te conformezi o zi şi să încerci să improvizezi în ziua următoare?

  Doamne, dă-mi disciplina de sine, ca să-mi menţin un stil de viaţă sănătos, fizic şi spiritual.

  Jan W. & Kay Kuzma

  Evitând efectul oscilant al dietei - 2017. Răspunsul la problema greutăţii tale nu este să te înfometezi, ci să începi un bun program de stil de viaţă. Combinaţia de calorii mai puţine din grăsimi şi mai mult exerciţiu îţi vor menţine metabolismul ridicat şi kilogramele se vor duce şi nu vor mai reveni.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...