Articolul precedentNu trebuie să…
  Articolul următorÎnnoiți în duh

  Dorind să trăiești

  (La scăldătoarea Betesda)… Acolo se afla un om bolnav de treizeci şi opt de ani. Isus când l-a văzut zăcând… i-a zis: ‘Vrei să te faci sănătos?’… ‘Scoală-te’, i-a zis Isus, ‘ridică-ţi patul şi umblă’. Îndată omul acela s-a făcut sănătos, şi-a luat patul şi umbla. Ioan 5:3-9

  Am avut odată o pacientă teribil de independentă, care fusese mulţi ani bolnavă de diabet instalat la vârstă adultă şi de boală de inimă. În cele din urmă, a ajuns în spital, unde se părea că singura cale de a-i salva viaţa era să-i amputăm piciorul infectat.

  I-am prezentat opţiunile. Prima era să continue aşa cum trăise până atunci şi va sfârşi într-un cămin de îngrijire, unde cineva va avea grijă de cangrena ei progresivă, care îi va lua viaţa în cele din urmă.

  A doua alegere era să-i amputăm piciorul înainte să se ajungă la aceasta, ceea ce însemna că putea trăi o viaţă satisfăcătoare.

  Răspunsul ei a fost un emfatic: „Nu, nu vreau să mi se amputeze piciorul şi nu voi merge într-un cămin de îngrijire!”

  Am încercat s-o conving, dar ea s-a întors şi a plecat. Cu inima strânsă, am plecat. Mai târziu am fost şocat să aflu că la câteva ore după aceea a murit. Nu exista nici un motiv acut pentru un sfârşit imediat. Sănătatea ei era slăbită, da, dar eu mă aşteptam ca ea să mai trăiască între şase săptămâni şi doi ani.

  Sunt convins că a vrut să moară. Gândurile cuiva pot fi incredibil de puternice.

  Şi apoi am descoperit ceea ce a scris Ellen White despre puterea voinţei. „Exercitându-şi puterea voinţei pentru a se raporta corect la viaţa pe care o au, pacienţii pot face mult în ce priveşte cooperarea cu eforturile medicului pentru refacerea lor. Sunt mii dintre aceia care îşi pot redobândi sănătatea, dacă vor. Domnul nu doreşte ca ei să fie bolnavi. El îi vrea sănătoşi şi fericiţi, iar ei ar trebui să ia hotărârea de a se însănătoşi” (Divina vindecare, p. 231).

  Dacă ea şi-ar fi folosit puterea voinţei de a trăi şi dacă ar fi exersat şi ar fi mâncat o dietă sănătoasă, ar fi putut evita obezitatea şi problemele de sănătate. Nimic n-a forţat-o să adopte stilul de viaţă nesănătos al părinţilor ei, dar a facut-o. Şi în cele din urmă, în loc să vrea să trăiască, aşa cum a lăcut paraliticul care şi-a luat patul şi a mers, a vrut să moară!

  Cum poţi folosi puterea voinţei ca să trăieşti o viaţa mai vibrantă!

  George Kuzma

  Dorind să trăiești - 2017. Sunt mii dintre aceia care îşi pot redobândi sănătatea, dacă vor. Domnul nu doreşte ca ei să fie bolnavi. El îi vrea sănătoşi şi fericiţi, iar ei ar trebui să ia hotărârea de a se însănătoşi.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...