Articolul precedentNu trebuie să…
  Articolul următorÎnnoiți în duh

  Dorind să trăiești

  (La scăldătoarea Betesda)… Acolo se afla un om bolnav de treizeci şi opt de ani. Isus când l-a văzut zăcând… i-a zis: ‘Vrei să te faci sănătos?’… ‘Scoală-te’, i-a zis Isus, ‘ridică-ţi patul şi umblă’. Îndată omul acela s-a făcut sănătos, şi-a luat patul şi umbla. Ioan 5:3-9

  Am avut odată o pacientă teribil de independentă, care fusese mulţi ani bolnavă de diabet instalat la vârstă adultă şi de boală de inimă. În cele din urmă, a ajuns în spital, unde se părea că singura cale de a-i salva viaţa era să-i amputăm piciorul infectat.

  I-am prezentat opţiunile. Prima era să continue aşa cum trăise până atunci şi va sfârşi într-un cămin de îngrijire, unde cineva va avea grijă de cangrena ei progresivă, care îi va lua viaţa în cele din urmă.

  A doua alegere era să-i amputăm piciorul înainte să se ajungă la aceasta, ceea ce însemna că putea trăi o viaţă satisfăcătoare.

  Răspunsul ei a fost un emfatic: „Nu, nu vreau să mi se amputeze piciorul şi nu voi merge într-un cămin de îngrijire!”

  Am încercat s-o conving, dar ea s-a întors şi a plecat. Cu inima strânsă, am plecat. Mai târziu am fost şocat să aflu că la câteva ore după aceea a murit. Nu exista nici un motiv acut pentru un sfârşit imediat. Sănătatea ei era slăbită, da, dar eu mă aşteptam ca ea să mai trăiască între şase săptămâni şi doi ani.

  Sunt convins că a vrut să moară. Gândurile cuiva pot fi incredibil de puternice.

  Şi apoi am descoperit ceea ce a scris Ellen White despre puterea voinţei. „Exercitându-şi puterea voinţei pentru a se raporta corect la viaţa pe care o au, pacienţii pot face mult în ce priveşte cooperarea cu eforturile medicului pentru refacerea lor. Sunt mii dintre aceia care îşi pot redobândi sănătatea, dacă vor. Domnul nu doreşte ca ei să fie bolnavi. El îi vrea sănătoşi şi fericiţi, iar ei ar trebui să ia hotărârea de a se însănătoşi” (Divina vindecare, p. 231).

  Dacă ea şi-ar fi folosit puterea voinţei de a trăi şi dacă ar fi exersat şi ar fi mâncat o dietă sănătoasă, ar fi putut evita obezitatea şi problemele de sănătate. Nimic n-a forţat-o să adopte stilul de viaţă nesănătos al părinţilor ei, dar a facut-o. Şi în cele din urmă, în loc să vrea să trăiască, aşa cum a lăcut paraliticul care şi-a luat patul şi a mers, a vrut să moară!

  Cum poţi folosi puterea voinţei ca să trăieşti o viaţa mai vibrantă!

  George Kuzma

  Dorind să trăiești - 2017. Sunt mii dintre aceia care îşi pot redobândi sănătatea, dacă vor. Domnul nu doreşte ca ei să fie bolnavi. El îi vrea sănătoşi şi fericiţi, iar ei ar trebui să ia hotărârea de a se însănătoşi.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...