Articolul precedentNemurirea
  Articolul următorDeznădăjduit de religioși

  Fă un legământ cu ochii tăi

  Făcusem un legământ cu ochii mei şi nu mi-aş fi oprit privirile asupra unei fecioare. Dar ce soartă mi-a păstrat Dumnezeu de sus? Ce moştenire mi-a trimis Cel Atotputernic din ceruri? Pieirea nu-i oare pentru cel rău şi nenorocirea pentru cei ce fac fărădelege? N-a cunoscut Dumnezeu căile mele? Nu mi-a numărat El toţi paşii mei? Iov 31:1-4

  Mai mult de 60% din nervii cranieni, care ies şi intră direct în creier, au de a face cu ochii. Intrările vizuale depăşesc toate celelalte simţuri combinate, explicând profunda influenţă a ochilor. Chiar cantitatea de lumină văzută are un efect puternic asupra organismului. Fermierii care cresc păsări folosesc lumini fluorescente în timpul nopţii, ca să păcălească hormonii găinilor, prin ochii lor, făcându-i să creadă că este încă vară şi să continue să facă ouă. Găinile pur şi simplu nu pot face nimic. Oamenii par să răspundă mai mult la absenţa luminii. Zilele mai scurte şi iernile întunecate din ţările nordice îi fac pe mulţi oameni depresivi şi chiar îi conduc la sinucidere, o stare cunoscută sub numele de „tulburare afectivă de anotimp”. Pur şi simplu, ei nu pot face nimic.

  Conţinutul a ceea ce vedem este chiar mai influent. Epoca noastră este spectaculos de vizuală, asaltându-ne ochii şi deci mintea cu o propagandă aproape copleşitoare. Televizoare prin cablu, cu ecrane mari, jocuri video computerizate, cinematografe cu filme tridimensionale cu ecrane uriaşe, reviste pline de culori şi cărţi cu mai multe ilustraţii decât text – toate continuă barajul. A permite ochilor să se oprească asupra a ceea ce este greşit sau rău va învinge toate restricţiile. Doar după ce Eva s-a mai uitat o dată şi a văzut că fructul „era plăcut la privit”, a păcătuit (Geneza 3:6).

  Ca o pază vizuală pentru ochii lor, Dumnezeu i-a instruit pe evrei să-şi facă ciucuri la colţurile veşmintelor. „Când veţi avea ciucurele acesta, să vă uitaţi la el şi să vă aduceţi aminte de toate poruncile Domnului, ca să le împliniţi şi să nu urmaţi după poftele inimilor voastre şi după poftele ochilor voştri, ca să vă lăsaţi târâţi de desfrânare” (Num. 15,39). Privitul înapoi spre cetăţile condamnate a fost ceea ce a costat-o viaţa pe soţia lui Lot.

  Modelele la modă, atât de provocator purtate de multe femei, sunt stimuli vizuali foarte puternici. Acestea şi ziarele sau filmele cu material sugestiv îi fac pe bărbaţi să răspundă cu hormonii lor, aşa cum fac găinile la lumină. Ei, pur şi simplu, nu pot face nimic.

  Dacă găina şi-ar da seama că nu trebuie să se uite la lumină, ci să închidă ochii…

  Eşti şi tu uneori ca o găină? Doamne, dă putere voinţei mele, ca să-mi închid ochii în faţa tentaţiilor lumii.

  Izak Wessels

  Fă un legământ cu ochii tăi - 2017. Modelele la modă, atât de provocator purtate de multe femei, sunt stimuli vizuali foarte puternici. Doamne, dă putere voinţei mele, ca să-mi închid ochii în faţa tentaţiilor lumii.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...