Pentru ce te lupți

  Nu vă voi lăsa orfani, Mă voi întoarce la voi. Peste putină vreme, lumea nu Mă va mai vedea, dar voi Mă veţi vedea; pentru că Eu trăiesc, şi voi veţi trăi. În ziua aceea veţi cunoaşte că Eu sunt în Tatăl Meu, că voi sunteţi în Mine şi că Eu sunt în voi. Ioan 14:18-20

  Nu mai avea nici un sens. Petrecuse patru ani, transformându-se constant dintr-un alcoolic supraponderal, fumător înrăit şi hipertensiv la limită într-un individ aproape potrivit fizic. Se programase împreună cu soţia sa pentru evaluări fizice comprehensive, de la care primise un rezultat excelent. Din punct de vedere fizic, era în cea mai bună formă, cum nu mai fusese de mulţi ani de zile. Opt săptămâni mai târziu, sub presiunea unor probleme financiare, şi-a înfipt un cuţit în piept şi a murit.

  Iată-l pe omul care a lucrat atât de greu ca să facă plăcere cuiva – poate unui părinte, poate lui însuşi, poate unui Dumnezeu pe care nu-L înţelegea. Aveam sarcina de a pregăti fişe pentru adaptarea asigurărilor, ceea ce îmi cerea să revăd fiecare intrare pe fişa lui, timp de 10 ani. Aceasta, împreună cu un grad mic de cunoaştere personală a lui a creat în mintea mea o imagine fugară a unei persoane teribil de singure. Probabil că avea un ideal de neatins despre ceea ce trebuia să fie, să facă, să obţină şi să menţină în viaţă pentru a fi acceptabil.

  Cei mai mulţi dintre noi au experimentat singurătatea şi dorinţa de acceptare. Pentru unii este un lucru trecător, adus de circumstanţe, cum ar fi mutarea sau pierderea unei persoane iubite. Pentru alţii, este o nevoie chinuitoare, care mănâncă chiar inima existenţei lor. Pare că nimic nu-i poate satisface până când nu împlinesc cererile acelui centru emoţional.

  Dumnezeu are un răspuns care să împlinească chiar şi aceasta. Ţi-e dor de dragostea unui tată? Citeşte Ieremia 31:3: „Te iubesc cu o iubire veşnică, de aceea îţi păstrez bunătatea Mea!” Ţi-e dor de dragostea unei mame? Citeşte Isaia 49:15: „Poate o femeie să-şi uite copilul pe care-l alăptează şi să n-aibă milă de rodul pântecelui ei?” Cere această dragoste pentru tine – căci este cu adevărat a ta.

  Apoi examinează-ţi viaţa. Este ceea ce faci un efort de a câştiga acceptare? Sau este din cauză că eşti al lui Dumnezeu, că eşti acceptat şi iubit şi că profiţi de privilegii şi ocazii?

  Eşti agresiv şi fără teamă în exterior, dar suferi şi eşti gol pe dinăuntru? Descrie lui Isus acea durere. El te aşteaptă cu dragoste.

  Lois (Rittenhouse) Pecce

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...