Pentru ce te lupți

  Nu vă voi lăsa orfani, Mă voi întoarce la voi. Peste putină vreme, lumea nu Mă va mai vedea, dar voi Mă veţi vedea; pentru că Eu trăiesc, şi voi veţi trăi. În ziua aceea veţi cunoaşte că Eu sunt în Tatăl Meu, că voi sunteţi în Mine şi că Eu sunt în voi. Ioan 14:18-20

  Nu mai avea nici un sens. Petrecuse patru ani, transformându-se constant dintr-un alcoolic supraponderal, fumător înrăit şi hipertensiv la limită într-un individ aproape potrivit fizic. Se programase împreună cu soţia sa pentru evaluări fizice comprehensive, de la care primise un rezultat excelent. Din punct de vedere fizic, era în cea mai bună formă, cum nu mai fusese de mulţi ani de zile. Opt săptămâni mai târziu, sub presiunea unor probleme financiare, şi-a înfipt un cuţit în piept şi a murit.

  Iată-l pe omul care a lucrat atât de greu ca să facă plăcere cuiva – poate unui părinte, poate lui însuşi, poate unui Dumnezeu pe care nu-L înţelegea. Aveam sarcina de a pregăti fişe pentru adaptarea asigurărilor, ceea ce îmi cerea să revăd fiecare intrare pe fişa lui, timp de 10 ani. Aceasta, împreună cu un grad mic de cunoaştere personală a lui a creat în mintea mea o imagine fugară a unei persoane teribil de singure. Probabil că avea un ideal de neatins despre ceea ce trebuia să fie, să facă, să obţină şi să menţină în viaţă pentru a fi acceptabil.

  Cei mai mulţi dintre noi au experimentat singurătatea şi dorinţa de acceptare. Pentru unii este un lucru trecător, adus de circumstanţe, cum ar fi mutarea sau pierderea unei persoane iubite. Pentru alţii, este o nevoie chinuitoare, care mănâncă chiar inima existenţei lor. Pare că nimic nu-i poate satisface până când nu împlinesc cererile acelui centru emoţional.

  Dumnezeu are un răspuns care să împlinească chiar şi aceasta. Ţi-e dor de dragostea unui tată? Citeşte Ieremia 31:3: „Te iubesc cu o iubire veşnică, de aceea îţi păstrez bunătatea Mea!” Ţi-e dor de dragostea unei mame? Citeşte Isaia 49:15: „Poate o femeie să-şi uite copilul pe care-l alăptează şi să n-aibă milă de rodul pântecelui ei?” Cere această dragoste pentru tine – căci este cu adevărat a ta.

  Apoi examinează-ţi viaţa. Este ceea ce faci un efort de a câştiga acceptare? Sau este din cauză că eşti al lui Dumnezeu, că eşti acceptat şi iubit şi că profiţi de privilegii şi ocazii?

  Eşti agresiv şi fără teamă în exterior, dar suferi şi eşti gol pe dinăuntru? Descrie lui Isus acea durere. El te aşteaptă cu dragoste.

  Lois (Rittenhouse) Pecce

  Pentru ce te lupți - 2017. Eşti agresiv şi fără teamă în exterior, dar suferi şi eşti gol pe dinăuntru? Descrie lui Isus acea durere. El te aşteaptă cu dragoste.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...