Taci din gură

  Dacă cineva crede că este religios şi nu-şi înfrânează limba, ci îşi înşală inima, religia unui astfel de om este zadarnică. Iacov 1:26

  Sarcina de a realiza o carte cu subiect devoţional în trei luni, prin contactarea diferitelor persoane care aveau o povestire sau un mesaj inspirator, pentru editarea finală, a însemnat că nu aveam timp să mă mai gândesc şi la altceva. De câte ori întâlnesc un prieten, îl întreb dacă are o povestire care îi va ajuta pe oameni să trăiască o viaţă mai plină de sens. Şi astfel, acum câteva săptămâni când am fost pe la Harry, i-am spus:

  – Am nevoie de un devoţional despre sănătate de la tine.

  El m-a privit nedumerit.

  – Spune-mi cum îţi păstrezi sănătatea, am continuat.

  Harry a râs şi, făcând cu ochiul, a replicat:

  – Am învăţat că cel mai bun lucru pe care îl pot face pentru sănătatea mea este s-o fac pe soţia mea fericită şi să tac din gură!

  Am râs amândoi. Dar ceea ce a spus Harry este foarte adevărat. Dacă vrei să ai o relaţie sănătoasă, care să-ţi aducă satisfacţie personală şi fericire, nu-i poţi răni pe alţii aruncând afară tot ce-ţi trece prin minte. Fericirea vine ca un rezultat al faptului că îi faci pe alţii fericiţi, nu căutând să fii tu numărul unu. Fiecare dintre noi, în relaţiile noastre – fie cu soţul, soţia, părinţii, copiii, vecinii sau prietenii noştri are nevoie să afle ce poate face ca să contribuie la fericirea celorlalţi şi să treacă la acţiune. Şi uneori aceasta înseamnă că va trebui să ne schimbăm.

  Aşteptând la rând, la o casă, într-o zi am văzut o reclamă. „Bărbatul lipeşte gura femeii limbute!” Am zâmbit. Dar mă întreb câţi soţi sau soţii au citit aceste rânduri şi au gândit: Mi-aş dori să pot face asta! Uneori mă întreb dacă regele Solomon a simţit acelaşi lucru când a spus: „Mai bine să locuieşti într-un pământ pustiu, decât cu o nevastă gâlcevitoare şi supărăcioasă” (Proverbe 21:19).

  Dacă ai probleme cu înfrânarea limbii, dacă îţi dai seama că spui lucruri pe care ţi-ai fi dorit să nu le spui, dacă cuvintele tale îi rănesc uneori pe cei pe care îi iubeşti, dă-mi voie să-ţi sugerez să faci ceea ce face Harry: numără până la 50 înainte să vorbeşti. S-ar putea să afli că acest fel de înfrânare a limbii este bun pentru sănătatea ta!

  Ce ai putea sâ faci, ca să-i faci pe alţii fericiţi?

  Kay Kuzma

  Taci din gură - 2017. Dacă vrei să ai o relaţie sănătoasă, care să-ţi aducă satisfacţie personală şi fericire, nu-i poţi răni pe alţii aruncând afară tot ce-ţi trece prin minte. Fericirea vine ca un rezultat al faptului că îi faci pe alţii fericiţi, nu căutând să fii tu numărul unu.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...