Articolul precedentLista lui Hristos
  Articolul următorIsus conlucrează cu Duhul Sfânt

  Deblocând creierul

  Daniel s-a hotărât să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului şi cu vinul pe care-l bea împăratul şi a rugat pe căpetenia famenilor dregători să nu-l silească să se spurce… „Încearcă pe robii tăi zece zile şi să ni se dea de mâncat zarzavaturi şi apă de băut.” Daniel 1:8-12

  Acum câţiva ani, mama mea mi-a dat o casetă a doctorului Elden Chalmers despre cum să iei note mai bune. Unul dintre lucrurile pe care le menţiona el era să nu mănânci nici un fel de dulciuri cu 10 zile înainte de examene. Dar n-am încercat niciodată.

  Apoi, când eram studentă la fizioterapie, învăţând pentru examenele scrise, eram foarte speriată. Era atât de mult material de acoperit, atât de mult de învăţat! În afară de asta, întotdeauna am avut probleme cu exprimarea, la examene. Aşa că m-am întrebat: „Ce ar putea să facă o diferenţă mare, în timp ce mă străduiesc să iau aceste examene?”

  Apoi, m-am gândit la istoria lui Daniel care s-a hotărât să nu mănânce din hrana bogată de la masa regelui, şi am hotărât să nu mănânc nici un fel de dulciuri sau deserturi până nu dau examenele. Ceea ce a făcut ca lucrurile să fie într-adevăr dificile era că lucrurile acestea se petreceau în perioada în care sărbătoream Ziua mulţumirii, Crăciunul şi Anul Nou, cu toate mâncărurile tradiţionale, bogate, de sărbătoare şi deserturile dulci!

  M-am rugat ca Dumnezeu să-mi dea putere, pentru că îmi plăcea cu adevărat hrana cu gust bun. Soţul meu m-a încurajat şi n-a încercat niciodată să mă ispitească să gust ceea ce alesesem să nu mănânc. Simplul fapt că am putut să-mi menţin hotărârea a fost un miracol incredibil, pentru că primeam multe invitaţii la ocazii speciale, unde se serveau prăjituri complicate de casă, bomboane şi plăcinte.

  Dar cea mai mare diferenţă pe care am simţit-o a fost că mintea mea era mai clară şi puteam să mă concentrez la studiile mele timp mai îndelungat. Cum aş fi dorit să mă conformez sfatului lui Elden Chalmer mai de mult!

  Te întrebi dacă rezultatele mele de la examene au fost diferite. Sunt sigură. Am mers la examene cu o încredere mai mare decât avusesem vreodată mai înainte şi le-am luat pe toate.

  Ellen White spune: „Folosirea abundentă a zahărului în orice formă tinde să blocheze organismul” (Counsels on Health, p. 154) şi „O cantitate mare de zahăr şi lapte… blochează sistemul, irită organele digestive şi afectează creierul” (Testimonies, voi. 2, p. 370). Acum cred!

  Îţi plac dulciurile? Ce ai putea face astăzi ca să ai o minte mai clară, pe care Duhul Sfânt s-o poată impresiona?

  Kari St. Clair

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...