Lumina Lumii

  Voi sunteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă. Matei 5:14

  Un om singur mergea pe străzile vechiului oraş Gdansk din Polonia, unde venise pentru nişte afaceri. După ce şi-a rezolvat afacerea şi s-a pregătit să se întoarcă acasă, el a observat că într-o clădire pe lângă care trecea avea loc o întâlnire. Curios, a intrat şi s-a aşezat. Ceea ce a auzit i-a captivat inima imediat.

  Pentru următoarele două săptămâni s-a întors în fiecare seară să asculte şi să înveţe, în timp ce Evanghelia lucra schimbări subtile în inima sa. Când în cele din urmă întâlnirile s-au terminat, s-a întors acasă, nu ca să se mai ocupe de afacerea sa, ci cu o dorinţă arzătoare de a împărtăşi lucrurile minunate pe care le văzuse şi auzise despre acest Dumnezeu, despre care descoperise că făcea totul ca să răscumpere lumea din păcat. Nimic nu era acum mai important decât să deschidă uşa templului sufletului său şi să-L invite pe Duhul Dumnezeului său să locuiască înăuntru.

  Când a sosit în satul său şi a început să împărtăşească slava Evangheliei cu vecinii săi şi să se întrebe: „N-ar fi mai potrivit dacă acest templu, acest trup al meu, ar fi un far în lume? N-ar fi frumos dacă luminile dinăuntru ar fi strălucitoare, iar ferestrele uriaşe, cu imagini frumoase, ar arăta adevărurile salvatoare ca întreaga lume să le vadă?”

  Şi atunci şi-a dat seama de valoarea legilor simple ale sănătăţii, pe care Dumnezeu le-a dat cu atâta har poporului Său, şi de motivul pentru păstrarea lor. Prin harul lui Dumnezeu, el a făcut din corpul său ceva ce va mărturisi întregii lumi.

  Curând, o întreagă adunare, formată din familia şi vecinii lui, se închinau împreună în ziua de Sabat. Şi în timp ce lumina dragostei lui Isus radia de la aceşti credincioşi în localitatea lor, prin cuvânt şi faptă, multe „minuni” de sănătate şi vindecare îi însoţeau. Lumina care strălucea de la unul singur a aprins pe altul şi pe altul şi s-a făcut din ce în ce mai strălucitoare, până a aprins întreaga localitate şi dincolo de ea.

  Acceptă provocarea lui Isus: „Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vă vadă faptele voastre bune şi sâ slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri.” (Matei 5,16)

  Walter Thompson

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...