Intoleranța

  De ce cântăriţi argint pentru un lucru care nu hrăneşte? De ce vă daţi câştigul muncii pentru ceva care nu satură? Isaia 55:2

  June a intrat în cabinetul meu, acuzând probleme abdominale serioase. După ce am ascultat atent istoricul şi am examinat-o, i-am spus că s-ar putea să aibă o deficienţă a unei enzime, numită lactază. Stomacul ei nu putea să digere cum trebuie produsele lactate, determinând balonare, crampe sau diaree. În consecinţă, i-am recomandat să evite toate produsele lactate pentru următoarele trei săptămâni.

  June era sceptică. Totuşi, nu după mult timp, s-a întors la cabinetul meu, convinsă că identificasem într-adevăr problema ei. O dietă fără produse lactate a făcut ca simptomele să dispară.

  Ironia din povestea lui June este faptul că ea avea, fără îndoială, motive serioase să folosească produse lactate. Ea credea că erau o sursă bună de calciu sau proteine. Sau, poate, pur şi simplu îi plăceau. Totuşi, indiferent cât de bune păreau, acestea cauzau necazul ei ascuns.

  Deşi există îngrijorări din ce în ce mai multe despre efectele pe care produsele lactate le au asupra sănătăţii, scopul meu nu este să condamn, ci să recunosc că acesta este un grup de alimente care de multe ori cauzează probleme acute, deseori neidentificate de cei afectaţi.

  Aceasta ne oferă o ilustraţie. Cu toate că am crescut mari cu ceva – de exemplu, produsele lactate -, nu înseamnă că sunt neapărat bune pentru noi. În unele cazuri, chiar afectează negativ sănătatea.

  Prin contrast, un alt „produs lactat”, „laptele duhovnicesc şi curat” (1 Petru 2:2), poate fi digerat de toţi cei care doresc să primească iluminarea Duhului. În domeniul fizic, un anumit aliment poate cauza probleme pentru anumiţi indivizi, chiar dacă majoritatea oamenilor îl consideră ca fiind nu chiar aşa de rău, chiar bun sau excelent. La fel şi în domeniul spiritual, Duhul prin Cuvânt ne poate convinge să eliminăm din viaţa noastră anumite lucruri. Aceste lucruri pot să nu fie rele în ele însele, pot fi chiar bune sau chiar de dorit pentru alţii. Totuşi, din cauza naturii şi tendinţelor noastre, singura cale pentru o sănătate totală – fizică sau spirituală – implică eliminarea totală din viaţa ta a acelui obicei.

  Eşti gata să-I ceri lui Dumnezeu să-ți cerceteze viaţa şi să vadă dacă trebuie să pui deoparte unele lucruri care pot fi acceptabile sau chiar bune pentru alţii?

  David J. DeRose

  Intoleranța - 2017. Cu toate că am crescut mari cu ceva - de exemplu, produsele lactate -, nu înseamnă că sunt neapărat bune pentru noi. În unele cazuri, chiar afectează negativ sănătatea. Eşti gata să-I ceri lui Dumnezeu să-ți cerceteze viaţa şi să vadă dacă trebuie să pui deoparte unele lucruri care pot fi acceptabile sau chiar bune pentru alţii?
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...