Articolul precedentNu te lăsa distras
  Articolul următorDuhul Sfânt este o persoană

  Sănătatea este deplinătate

  Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt, care locuieşte în voi, şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri? Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în Duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. 1 Corinteni 6:19-20

  Unul dintre miturile majore ale societăţii moderne este pasiunea pentru o formă fizică, bună ca scop în sine. Am o prietenă care este total prinsă în această nebunie de a fi mereu în formă, lucrând la un club de acest gen aproape în fiecare seară. Vitamine şi suplimenţi care promit să dea energie mai mare şi să o ajute să elimine depozitele de grăsime (din care o privire sumară ar sugera că nu prea are) îi aglomerează biroul. Ea se abonează la reviste de body-building, care arată corpuri sculptate ce par aproape neomeneşti în extremele definirii muşchilor. Ea chiar visa să concureze într-o astfel de competiţie.

  La suprafaţă, s-ar părea că ea are o pasiune pentru sănătate. Desigur, a încerca să arăţi bine şi să te simţi bine sunt lucruri pozitive. Dar sănătatea este mai mult decât arătarea muşchilor. Iar a fi într-o formă bună este mai mult decât o relaţie între greutate şi grăsimea din corp.

  În căutarea unui corp perfect, prietena mea a ales să excludă din viaţa ei multe alte elemente care contribuie la deplinătatea generală a sănătăţii. Căsnicia ei s-a terminat dureros, iar relaţia pe care o are acum este destul de neconvenţională. Ea a ales ca loc preferat pentru dimensiunea ei socială barurile şi cluburile care sunt căutate de mulţimile fără minte şi căutătoare de plăceri, din care cea mai mare parte este o generaţie mai tânără decât ea. Nu mai vine la biserică şi nici nu mai găseşte nimic atractiv în dimensiunea spirituală a vieţii.

  Totuşi, adevărata problemă a ei nu o constituie atât de mult elementele pe care le-a introdus în viaţa ei (deşi alţii ar putea alege diferit), ci elementele pe care le-a exclus. O viaţă echilibrată este una care aşază aspectul fizic într-o perspectivă adecvată cu ceilalţi, incluzând socialul, spiritualul şi intelectualul. Sănătatea este plenitudine, o viaţă în care toate părţile lucrează împreună într-o simetrie care o depăşeşte pe cea a unui corp musculos. Şi făcând astfel, noi îl onorăm pe Dumnezeu în trupurile noastre, nu cu eul nostru.

  Ştim că „omul nu trăieşte numai cu pâine” (Matei 4:4), dar trebuie de asemeni să spunem că n-ar trebui să trăim nici numai cu exerciţiu fizic!

  Aminteşte-ţi că „sfinţenia este o predare deplină lui Dumnezeu; este o totală supunere a inimii şi vieţii faţă de principiile cerului” (Hristos, Lumina lumii, pag. 463, ed.1997).

  Dan Day

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...