Articolul precedentConsacră-te lui Dumnezeu
  Articolul următorDuhul Sfânt ne folosește

  Prea puțin, prea mult

  Iată care a fost nelegiuirea sorei tale Sodoma: era îngâmfată, trăia în belşug şi într-o linişte nepăsătoare, ea şi fiicele ei şi nu sprijinea mâna celui nenorocit şi celui lipsit. Ezechiel 16:49

  Folosim termenul malnutriţie cel mai adesea pentru a descrie situaţia în care este prea puţină hrană sau substanţe nutritive pentru a împlini nevoile organismului. Suntem cu toţii familiarizaţi cu feţele epuizate care ne privesc de pe ecranul televizoarelor, cerând ajutor. Malnutriţia, din cauză că este prea puţin.

  Pe de altă parte, există şi malnutriţie din cauză că este prea mult, de cele mai multe ori numită supranutriţie. În S.U.A., numărul celor clasificaţi ca fiind supraponderali sau obezi este în creştere. Mulţi au prea multă hrană, dar nu toţi.

  Distribuirea de hrană în lume nu este echitabilă. Câteva vizite în Haiti m-au ajutat să-mi dau seama de ceea ce se întâmplă în prea multe locuri. Rafturile magazinelor din care cumpără oamenii simpli sunt goale sau puţina hrană care este acolo are preţuri ce depăşesc fondurile lor sărace, în timp ce cămările celor bogaţi sunt pline.

  Nu pot să uit pe omul care stătea în afara cercului de mame şi copii care aşteptau să primească un pachet mic de lapte praf. Evident că el nu se califica pentru hrană, aşa că stătea acolo şi privea cum alţii o primeau pe a lor. Pantalonii lui scurţi, zdrenţuiţi, erau rămăşiţa unor pantaloni cândva lungi. Tricoul lui avea mai multe găuri decât o cârpă. Ducea un cuţit rupt, câteva beţe să aprindă un foc şi un fruct din arborele de pâine.

  N-am putut să nu mă gândesc la citatul. „Dacă oamenii de astăzi ar păstra simplitatea în obiceiurile pe care le au, trăind în armonie cu legile naturii, aşa cum au facut-o Adam şi Eva la început, ar exista o cantitate abundentă de hrană pentru nevoile familiei omeneşti. Însă egoismul şi îngăduinţa apetitului au adus păcatul şi mizeria, din pricina excesului, pe de o parte, şi a lipsei, pe de altă parte.” (Divina vindecare, p. 34).

  Prea puţin şi prea mult. Nu este o problemă nouă. Întrebarea este: ce putem face în acest sens? De care parte vom fi când „Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: ’Veniţi binecuvântaţii Tatălui Meu de moşteniţi împărăţia care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii. Căci am fost flămând şi Mi-aţi dat de mâncat’” (Matei 25:34-35)?

  Găndeşte-te la cineva din oraşul sau, din vecinii tăi, sau din adunare care se luptă cu probleme financiare şi care poate beneficia de ceva sănătos de mâncare. Ce poţi face ca să împlineşti nevoia acelei persoane?

  Patricia K. Johnston

  Prea puțin, prea mult - 2017. Dacă oamenii de astăzi ar păstra simplitatea în obiceiurile pe care le au, trăind în armonie cu legile naturii, aşa cum au facut-o Adam şi Eva la început, ar exista o cantitate abundentă de hrană pentru nevoile familiei omeneşti.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...