Articolul precedentConsacră-te lui Dumnezeu
  Articolul următorDuhul Sfânt ne folosește

  Prea puțin, prea mult

  Iată care a fost nelegiuirea sorei tale Sodoma: era îngâmfată, trăia în belşug şi într-o linişte nepăsătoare, ea şi fiicele ei şi nu sprijinea mâna celui nenorocit şi celui lipsit. Ezechiel 16:49

  Folosim termenul malnutriţie cel mai adesea pentru a descrie situaţia în care este prea puţină hrană sau substanţe nutritive pentru a împlini nevoile organismului. Suntem cu toţii familiarizaţi cu feţele epuizate care ne privesc de pe ecranul televizoarelor, cerând ajutor. Malnutriţia, din cauză că este prea puţin.

  Pe de altă parte, există şi malnutriţie din cauză că este prea mult, de cele mai multe ori numită supranutriţie. În S.U.A., numărul celor clasificaţi ca fiind supraponderali sau obezi este în creştere. Mulţi au prea multă hrană, dar nu toţi.

  Distribuirea de hrană în lume nu este echitabilă. Câteva vizite în Haiti m-au ajutat să-mi dau seama de ceea ce se întâmplă în prea multe locuri. Rafturile magazinelor din care cumpără oamenii simpli sunt goale sau puţina hrană care este acolo are preţuri ce depăşesc fondurile lor sărace, în timp ce cămările celor bogaţi sunt pline.

  Nu pot să uit pe omul care stătea în afara cercului de mame şi copii care aşteptau să primească un pachet mic de lapte praf. Evident că el nu se califica pentru hrană, aşa că stătea acolo şi privea cum alţii o primeau pe a lor. Pantalonii lui scurţi, zdrenţuiţi, erau rămăşiţa unor pantaloni cândva lungi. Tricoul lui avea mai multe găuri decât o cârpă. Ducea un cuţit rupt, câteva beţe să aprindă un foc şi un fruct din arborele de pâine.

  N-am putut să nu mă gândesc la citatul. „Dacă oamenii de astăzi ar păstra simplitatea în obiceiurile pe care le au, trăind în armonie cu legile naturii, aşa cum au facut-o Adam şi Eva la început, ar exista o cantitate abundentă de hrană pentru nevoile familiei omeneşti. Însă egoismul şi îngăduinţa apetitului au adus păcatul şi mizeria, din pricina excesului, pe de o parte, şi a lipsei, pe de altă parte.” (Divina vindecare, p. 34).

  Prea puţin şi prea mult. Nu este o problemă nouă. Întrebarea este: ce putem face în acest sens? De care parte vom fi când „Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: ’Veniţi binecuvântaţii Tatălui Meu de moşteniţi împărăţia care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii. Căci am fost flămând şi Mi-aţi dat de mâncat’” (Matei 25:34-35)?

  Găndeşte-te la cineva din oraşul sau, din vecinii tăi, sau din adunare care se luptă cu probleme financiare şi care poate beneficia de ceva sănătos de mâncare. Ce poţi face ca să împlineşti nevoia acelei persoane?

  Patricia K. Johnston

  Prea puțin, prea mult - 2017. Dacă oamenii de astăzi ar păstra simplitatea în obiceiurile pe care le au, trăind în armonie cu legile naturii, aşa cum au facut-o Adam şi Eva la început, ar exista o cantitate abundentă de hrană pentru nevoile familiei omeneşti.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...