Închide ușa, dar n-o trânti

Căci toate aceste lucruri se petrec în folosul vostru, pentru ca harul mare, căpătat prin mulţi, să facă să sporească mulţumirile spre slava lui Dumnezeu. 2 Corinteni 4:15

Când eram mică, mama voia să mă înveţe să nu trântesc uşa şi mă punea deseori să o deschid şi să o închid, spunând cu voce tare: „N-o să trântesc uşa”.

Mi-am amintit de aceasta când am închis telefonul după ce mi s-a spus că aveam un nodul la sân, care trebuia operat imediat. L-am întrebat pe Dumnezeu de ce trântea uşa în faţa unui nou serviciu şi a mutării pe care o plănuiam.

Eram absorbită de amintirea mea doar pentru câteva minute, când am auzit telefonul sunând din nou. Era agenţia de adoptare, în legătură cu un băiat pe care eu şi soţul meu îl plăcuserăm. Aveam trei zile să hotărăsc dacă îl iau sau nu.

În acea după-amiază, am vorbit îndelung cu soţul meu. În timp ce vorbeam cu asistentul social şi priveam fotografia băiatului, am ştiut că îl vroiam. Dar dacă Dumnezeu vroia să trântească altă uşă?

Chirurgul a fost foarte sigur şi optimist: „Sunt sigur că totul se va rezolva cu bine, aşa că nu vă daţi toată viaţa peste cap doar din cauza asta. Dacă doriţi să adoptaţi copilul, atunci faceţi-o, dar nu ar fi o idee prea bună să vă mutaţi şi să mergeţi la un alt serviciu în mijlocul unei crize necunoscute de sănătate.” Ştiam că ceea ce spunea el era adevărat!

Am făcut operaţia şi l-am adoptat pe Christopher. În timp ce părăseam cabinetul chirurgului după consultaţia postoperatorie, l-am auzit spunând altei paciente să nu se îngrijoreze. „Sunt sigur că totul se va rezolva cu bine!”

M-am gândit că femeia aceasta poate să fie la fel de binecuvântată ca şi mine şi să descopere că, dacă o uşă se trânteşte, nu înseamnă că mâna lui Dumnezeu nu va deschide alta.

Nimănui nu-i place să i se trântească uşa în faţă atunci când vrea să facă ceva. Dar am învăţat că Dumnezeu ne ţine vieţile – şi uşile acestei lumi – în mâinile Sale. Şi El niciodată nu închide o uşă fără să deschidă o alta. De ce să ne îngrijorăm atunci?

Îţi mulţumesc, Doamne, pentru că ştii ce uşi din viaţa mea trebuie închise şi pentru că le deschizi pe cele despre care ştii că sunt cele mai bune pentru mine.

Winona Eichner

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor