Articolul precedentUn joc mortal
  Articolul următorPrietenul tău, Duhul Sfânt

  Închide ușa, dar n-o trânti

  Căci toate aceste lucruri se petrec în folosul vostru, pentru ca harul mare, căpătat prin mulţi, să facă să sporească mulţumirile spre slava lui Dumnezeu. 2 Corinteni 4:15

  Când eram mică, mama voia să mă înveţe să nu trântesc uşa şi mă punea deseori să o deschid şi să o închid, spunând cu voce tare: „N-o să trântesc uşa”.

  Mi-am amintit de aceasta când am închis telefonul după ce mi s-a spus că aveam un nodul la sân, care trebuia operat imediat. L-am întrebat pe Dumnezeu de ce trântea uşa în faţa unui nou serviciu şi a mutării pe care o plănuiam.

  Eram absorbită de amintirea mea doar pentru câteva minute, când am auzit telefonul sunând din nou. Era agenţia de adoptare, în legătură cu un băiat pe care eu şi soţul meu îl plăcuserăm. Aveam trei zile să hotărăsc dacă îl iau sau nu.

  În acea după-amiază, am vorbit îndelung cu soţul meu. În timp ce vorbeam cu asistentul social şi priveam fotografia băiatului, am ştiut că îl vroiam. Dar dacă Dumnezeu vroia să trântească altă uşă?

  Chirurgul a fost foarte sigur şi optimist: „Sunt sigur că totul se va rezolva cu bine, aşa că nu vă daţi toată viaţa peste cap doar din cauza asta. Dacă doriţi să adoptaţi copilul, atunci faceţi-o, dar nu ar fi o idee prea bună să vă mutaţi şi să mergeţi la un alt serviciu în mijlocul unei crize necunoscute de sănătate.” Ştiam că ceea ce spunea el era adevărat!

  Am făcut operaţia şi l-am adoptat pe Christopher. În timp ce părăseam cabinetul chirurgului după consultaţia postoperatorie, l-am auzit spunând altei paciente să nu se îngrijoreze. „Sunt sigur că totul se va rezolva cu bine!”

  M-am gândit că femeia aceasta poate să fie la fel de binecuvântată ca şi mine şi să descopere că, dacă o uşă se trânteşte, nu înseamnă că mâna lui Dumnezeu nu va deschide alta.

  Nimănui nu-i place să i se trântească uşa în faţă atunci când vrea să facă ceva. Dar am învăţat că Dumnezeu ne ţine vieţile – şi uşile acestei lumi – în mâinile Sale. Şi El niciodată nu închide o uşă fără să deschidă o alta. De ce să ne îngrijorăm atunci?

  Îţi mulţumesc, Doamne, pentru că ştii ce uşi din viaţa mea trebuie închise şi pentru că le deschizi pe cele despre care ştii că sunt cele mai bune pentru mine.

  Winona Eichner

  Închide ușa, dar n-o trânti - 2017. Nimănui nu-i place să i se trântească uşa în faţă atunci când vrea să facă ceva. Dar am învăţat că Dumnezeu ne ţine vieţile - şi uşile acestei lumi - în mâinile Sale. Şi El niciodată nu închide o uşă fără să deschidă o alta. De ce să ne îngrijorăm atunci?
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...