Articolul precedent23 – partea I
  Articolul următorStăruința Duhului Sfânt

  Facă-se voia Ta!

  S-a depărtat a doua oară şi s-a rugat zicând: „Tată, dacă nu se poate să se îndepărteze de la Mine paharul acesta, fără să-l beau, facă-se voia Ta!” Matei 26:42

  Am retrăit accidentul de sute de ori în mintea mea – urcând dealul, teroarea vederii microbuzului pe sensul meu, impactul imediat, osul piciorului meu rupt pătrunzând prin ciorap, în timp ce laba piciorului atârna într-o parte, şi nici un sunet de pe locul din dreapta. „Mamă, vorbeşte cu mine”, am strigat. Tăcere. Am sărit într-un picior în jurul maşinii, să o scot pe mama. Mama, aplecată şi strânsă între scaun şi bord, gemea de durere: „Nu pot să respir.” A trebuit s-o îndrept, altfel se sufoca. Trăgând-o afară din maşină, am aşezat-o pe o pernă pe jos, am căzut lângă ea, am luat-o în braţe, am rugat-o să respire şi m-am rugat pentru ajutor.

  Zilele următoare au trecut în ceaţă. Miracolul a fost că chirurgii au reuşit să-mi reaşeze laba piciorului şi puteam să merg din nou. Dar într-o săptămână, şansele mamei mele de a supravieţui au scăzut de la 10% la 5%, în timp ce se instala infecţia, iar ficatul şi rinichii au început să cedeze.

  L-am sunat pe pastor pentru un serviciu de ungere pentru mama. „Ştii, Kay”, a spus el, „ungerea înseamnă la fel de mult a spune: ‘Facă-se voia Ta’ ca şi vindecarea mamei tale.”

  Am închis, suspinând cu lacrimi amare. „Nu”, am ţipat. „Mama trebuie să trăiască.” Nu puteam spune cuvintele „Facă-se voia Ta.” Mama nu putea muri astfel – victima nevinovată a unui accident stupid. În care eu fusesem şolerul. Am plâns. M-am rugat timp de două ore Domnului pentru viaţa ei. Apoi, descărcată emoţional, am renunţat la luptă şi, printre suspine şi resemnare, în cele din urmă am îngăimat: „Facă-se voia Ta.” În cele din urmă, pacea a venit.

  Mai târziu, când îi povesteam pastorului despre lupta mea, el a spus: „Crezi că a fost uşor pentru Isus să spună: Facă-se voia Ta, în Grădina Ghetsemani, când ştia că în câteva ore scurte trebuia să treacă prin propria lui moarte dureroasă?”

  Dintr-o dată am realizat că, prin această experienţă, trecusem prin Ghetsemani cu Isus şi L-am găsit acolo pe Dumnezeu, iar acum, cu pace în inimă, puteam spune: „Facă-se voia Ta.”

  La douăzeci şi două de zile după accident, mama a murit.

  Care este rugăciunea ta? Poți spune: „Facă-se voia Ta” sau spui încă: „Facă-se voia mea”?

  Kay Kuzma

  Facă-se voia Ta! - 2017. Am plâns. M-am rugat timp de două ore Domnului pentru viaţa ei. Apoi, descărcată emoţional, am renunţat la luptă şi, printre suspine şi resemnare, în cele din urmă am îngăimat: „Facă-se voia Ta.” În cele din urmă, pacea a venit.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...