Articolul precedent23 – partea I
  Articolul următorStăruința Duhului Sfânt

  Facă-se voia Ta!

  S-a depărtat a doua oară şi s-a rugat zicând: „Tată, dacă nu se poate să se îndepărteze de la Mine paharul acesta, fără să-l beau, facă-se voia Ta!” Matei 26:42

  Am retrăit accidentul de sute de ori în mintea mea – urcând dealul, teroarea vederii microbuzului pe sensul meu, impactul imediat, osul piciorului meu rupt pătrunzând prin ciorap, în timp ce laba piciorului atârna într-o parte, şi nici un sunet de pe locul din dreapta. „Mamă, vorbeşte cu mine”, am strigat. Tăcere. Am sărit într-un picior în jurul maşinii, să o scot pe mama. Mama, aplecată şi strânsă între scaun şi bord, gemea de durere: „Nu pot să respir.” A trebuit s-o îndrept, altfel se sufoca. Trăgând-o afară din maşină, am aşezat-o pe o pernă pe jos, am căzut lângă ea, am luat-o în braţe, am rugat-o să respire şi m-am rugat pentru ajutor.

  Zilele următoare au trecut în ceaţă. Miracolul a fost că chirurgii au reuşit să-mi reaşeze laba piciorului şi puteam să merg din nou. Dar într-o săptămână, şansele mamei mele de a supravieţui au scăzut de la 10% la 5%, în timp ce se instala infecţia, iar ficatul şi rinichii au început să cedeze.

  L-am sunat pe pastor pentru un serviciu de ungere pentru mama. „Ştii, Kay”, a spus el, „ungerea înseamnă la fel de mult a spune: ‘Facă-se voia Ta’ ca şi vindecarea mamei tale.”

  Am închis, suspinând cu lacrimi amare. „Nu”, am ţipat. „Mama trebuie să trăiască.” Nu puteam spune cuvintele „Facă-se voia Ta.” Mama nu putea muri astfel – victima nevinovată a unui accident stupid. În care eu fusesem şolerul. Am plâns. M-am rugat timp de două ore Domnului pentru viaţa ei. Apoi, descărcată emoţional, am renunţat la luptă şi, printre suspine şi resemnare, în cele din urmă am îngăimat: „Facă-se voia Ta.” În cele din urmă, pacea a venit.

  Mai târziu, când îi povesteam pastorului despre lupta mea, el a spus: „Crezi că a fost uşor pentru Isus să spună: Facă-se voia Ta, în Grădina Ghetsemani, când ştia că în câteva ore scurte trebuia să treacă prin propria lui moarte dureroasă?”

  Dintr-o dată am realizat că, prin această experienţă, trecusem prin Ghetsemani cu Isus şi L-am găsit acolo pe Dumnezeu, iar acum, cu pace în inimă, puteam spune: „Facă-se voia Ta.”

  La douăzeci şi două de zile după accident, mama a murit.

  Care este rugăciunea ta? Poți spune: „Facă-se voia Ta” sau spui încă: „Facă-se voia mea”?

  Kay Kuzma

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...