Articolul precedent23 – partea I
  Articolul următorStăruința Duhului Sfânt

  Facă-se voia Ta!

  S-a depărtat a doua oară şi s-a rugat zicând: „Tată, dacă nu se poate să se îndepărteze de la Mine paharul acesta, fără să-l beau, facă-se voia Ta!” Matei 26:42

  Am retrăit accidentul de sute de ori în mintea mea – urcând dealul, teroarea vederii microbuzului pe sensul meu, impactul imediat, osul piciorului meu rupt pătrunzând prin ciorap, în timp ce laba piciorului atârna într-o parte, şi nici un sunet de pe locul din dreapta. „Mamă, vorbeşte cu mine”, am strigat. Tăcere. Am sărit într-un picior în jurul maşinii, să o scot pe mama. Mama, aplecată şi strânsă între scaun şi bord, gemea de durere: „Nu pot să respir.” A trebuit s-o îndrept, altfel se sufoca. Trăgând-o afară din maşină, am aşezat-o pe o pernă pe jos, am căzut lângă ea, am luat-o în braţe, am rugat-o să respire şi m-am rugat pentru ajutor.

  Zilele următoare au trecut în ceaţă. Miracolul a fost că chirurgii au reuşit să-mi reaşeze laba piciorului şi puteam să merg din nou. Dar într-o săptămână, şansele mamei mele de a supravieţui au scăzut de la 10% la 5%, în timp ce se instala infecţia, iar ficatul şi rinichii au început să cedeze.

  L-am sunat pe pastor pentru un serviciu de ungere pentru mama. „Ştii, Kay”, a spus el, „ungerea înseamnă la fel de mult a spune: ‘Facă-se voia Ta’ ca şi vindecarea mamei tale.”

  Am închis, suspinând cu lacrimi amare. „Nu”, am ţipat. „Mama trebuie să trăiască.” Nu puteam spune cuvintele „Facă-se voia Ta.” Mama nu putea muri astfel – victima nevinovată a unui accident stupid. În care eu fusesem şolerul. Am plâns. M-am rugat timp de două ore Domnului pentru viaţa ei. Apoi, descărcată emoţional, am renunţat la luptă şi, printre suspine şi resemnare, în cele din urmă am îngăimat: „Facă-se voia Ta.” În cele din urmă, pacea a venit.

  Mai târziu, când îi povesteam pastorului despre lupta mea, el a spus: „Crezi că a fost uşor pentru Isus să spună: Facă-se voia Ta, în Grădina Ghetsemani, când ştia că în câteva ore scurte trebuia să treacă prin propria lui moarte dureroasă?”

  Dintr-o dată am realizat că, prin această experienţă, trecusem prin Ghetsemani cu Isus şi L-am găsit acolo pe Dumnezeu, iar acum, cu pace în inimă, puteam spune: „Facă-se voia Ta.”

  La douăzeci şi două de zile după accident, mama a murit.

  Care este rugăciunea ta? Poți spune: „Facă-se voia Ta” sau spui încă: „Facă-se voia mea”?

  Kay Kuzma

  Facă-se voia Ta! - 2017. Am plâns. M-am rugat timp de două ore Domnului pentru viaţa ei. Apoi, descărcată emoţional, am renunţat la luptă şi, printre suspine şi resemnare, în cele din urmă am îngăimat: „Facă-se voia Ta.” În cele din urmă, pacea a venit.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...