Articolul precedent23 – partea a doua
  Articolul următorMângâiați de Duhul Sfânt

  O minte chibzuită

  Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă. 2 Timotei 1:7

  Teama este o emoţie omenească normală. Nu putem s-o controlăm sau s-o evităm. Pur şi simplu, apare în special când nu suntem siguri în privinţa viitorului. Dar teama n-a făcut parte din planul lui Dumnezeu şi El nu ne lasă singuri să-i facem faţă.

  Căldura înăbuşitoare şi umiditatea unei nopţi tropicale nu m-au ajutat în lupta mea cu o panică fără minte. Timp de două săptămâni, un medic de la biroul diviziunii mă însoţise în jurul Filipinelor. Acum, programul său îl chema să se întoarcă la Singapore, lăsându-mă singură în primul meu itinerar de peste ocean. Ultima mea destinaţie era un mic oraş în insula tensionată politic, Mindanao. Dar, în ciuda multelor noastre eforturi, n-am putut să descoperim dacă seminarul era de fapt planificat. Conferinţa locală nu avea telefon sau telex, secretarul de la uniune, responsabil cu sănătatea şi temperanţa, era plecat şi nimeni altcineva nu ştia.

  Gândurile mele se învârteau în cercuri. Ce voi face dacă nu mă aşteaptă nimeni? Fusesem avertizată că, fiind o femeie albă care călătorea singură, nu trebuie să părăsesc aeroportul, dacă nu recunosc pe cineva care mă aşteaptă. Eram destul de nesăbuită ca să risc? Care era voia lui Dumnezeu?

  „Ce să fac, Doamne?” am întrebat. „Mi-e atât de frică!” Apoi, încet, a venit primul Său dar – o minte chibzuită, ca să gândesc situaţia. Mi-am dat seama că, dacă nu era nimeni care să mă aştepte, puteam oricând să cumpăr un bilet de întoarcere la Manila! Apoi. a venit dragostea – puterea de a lua o decizie. Voi merge. Anxietatea îmi pierise. Puterea lui Dumnezeu mă va susţine şi mă va proteja. Am adormit, deci, cu aceste daruri care să mă ajute.

  Dimineaţa următoare, în timp ce coboram din avion, am văzut două feţe zâmbitoare, ţinând o pancartă uriaşă pe care scria: „Bine aţi venit în Mindanao, Dr. Mutch.” Am ştiut că Dumnezeu îmi dăduse într-adevăr darurile Lui de a învinge frica: spiritul de putere, de dragoste şi de chibzuinţă.

  Când ţi-e teamă, ține-te de făgăduinţa că Dumnezeu îţi va da o minte chibzuită, dragoste şi putere.

  Pat B. Mutch

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...