Articolul precedent23 – partea a doua
  Articolul următorMângâiați de Duhul Sfânt

  O minte chibzuită

  Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă. 2 Timotei 1:7

  Teama este o emoţie omenească normală. Nu putem s-o controlăm sau s-o evităm. Pur şi simplu, apare în special când nu suntem siguri în privinţa viitorului. Dar teama n-a făcut parte din planul lui Dumnezeu şi El nu ne lasă singuri să-i facem faţă.

  Căldura înăbuşitoare şi umiditatea unei nopţi tropicale nu m-au ajutat în lupta mea cu o panică fără minte. Timp de două săptămâni, un medic de la biroul diviziunii mă însoţise în jurul Filipinelor. Acum, programul său îl chema să se întoarcă la Singapore, lăsându-mă singură în primul meu itinerar de peste ocean. Ultima mea destinaţie era un mic oraş în insula tensionată politic, Mindanao. Dar, în ciuda multelor noastre eforturi, n-am putut să descoperim dacă seminarul era de fapt planificat. Conferinţa locală nu avea telefon sau telex, secretarul de la uniune, responsabil cu sănătatea şi temperanţa, era plecat şi nimeni altcineva nu ştia.

  Gândurile mele se învârteau în cercuri. Ce voi face dacă nu mă aşteaptă nimeni? Fusesem avertizată că, fiind o femeie albă care călătorea singură, nu trebuie să părăsesc aeroportul, dacă nu recunosc pe cineva care mă aşteaptă. Eram destul de nesăbuită ca să risc? Care era voia lui Dumnezeu?

  „Ce să fac, Doamne?” am întrebat. „Mi-e atât de frică!” Apoi, încet, a venit primul Său dar – o minte chibzuită, ca să gândesc situaţia. Mi-am dat seama că, dacă nu era nimeni care să mă aştepte, puteam oricând să cumpăr un bilet de întoarcere la Manila! Apoi. a venit dragostea – puterea de a lua o decizie. Voi merge. Anxietatea îmi pierise. Puterea lui Dumnezeu mă va susţine şi mă va proteja. Am adormit, deci, cu aceste daruri care să mă ajute.

  Dimineaţa următoare, în timp ce coboram din avion, am văzut două feţe zâmbitoare, ţinând o pancartă uriaşă pe care scria: „Bine aţi venit în Mindanao, Dr. Mutch.” Am ştiut că Dumnezeu îmi dăduse într-adevăr darurile Lui de a învinge frica: spiritul de putere, de dragoste şi de chibzuinţă.

  Când ţi-e teamă, ține-te de făgăduinţa că Dumnezeu îţi va da o minte chibzuită, dragoste şi putere.

  Pat B. Mutch

  O minte chibzuită - 2017. Teama este o emoţie omenească normală. Nu putem s-o controlăm sau s-o evităm. Pur şi simplu, apare în special când nu suntem siguri în privinţa viitorului. Dar teama n-a făcut parte din planul lui Dumnezeu şi El nu ne lasă singuri să-i facem faţă.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...