Articolul precedent23 – partea a doua
  Articolul următorMângâiați de Duhul Sfânt

  O minte chibzuită

  Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă. 2 Timotei 1:7

  Teama este o emoţie omenească normală. Nu putem s-o controlăm sau s-o evităm. Pur şi simplu, apare în special când nu suntem siguri în privinţa viitorului. Dar teama n-a făcut parte din planul lui Dumnezeu şi El nu ne lasă singuri să-i facem faţă.

  Căldura înăbuşitoare şi umiditatea unei nopţi tropicale nu m-au ajutat în lupta mea cu o panică fără minte. Timp de două săptămâni, un medic de la biroul diviziunii mă însoţise în jurul Filipinelor. Acum, programul său îl chema să se întoarcă la Singapore, lăsându-mă singură în primul meu itinerar de peste ocean. Ultima mea destinaţie era un mic oraş în insula tensionată politic, Mindanao. Dar, în ciuda multelor noastre eforturi, n-am putut să descoperim dacă seminarul era de fapt planificat. Conferinţa locală nu avea telefon sau telex, secretarul de la uniune, responsabil cu sănătatea şi temperanţa, era plecat şi nimeni altcineva nu ştia.

  Gândurile mele se învârteau în cercuri. Ce voi face dacă nu mă aşteaptă nimeni? Fusesem avertizată că, fiind o femeie albă care călătorea singură, nu trebuie să părăsesc aeroportul, dacă nu recunosc pe cineva care mă aşteaptă. Eram destul de nesăbuită ca să risc? Care era voia lui Dumnezeu?

  „Ce să fac, Doamne?” am întrebat. „Mi-e atât de frică!” Apoi, încet, a venit primul Său dar – o minte chibzuită, ca să gândesc situaţia. Mi-am dat seama că, dacă nu era nimeni care să mă aştepte, puteam oricând să cumpăr un bilet de întoarcere la Manila! Apoi. a venit dragostea – puterea de a lua o decizie. Voi merge. Anxietatea îmi pierise. Puterea lui Dumnezeu mă va susţine şi mă va proteja. Am adormit, deci, cu aceste daruri care să mă ajute.

  Dimineaţa următoare, în timp ce coboram din avion, am văzut două feţe zâmbitoare, ţinând o pancartă uriaşă pe care scria: „Bine aţi venit în Mindanao, Dr. Mutch.” Am ştiut că Dumnezeu îmi dăduse într-adevăr darurile Lui de a învinge frica: spiritul de putere, de dragoste şi de chibzuinţă.

  Când ţi-e teamă, ține-te de făgăduinţa că Dumnezeu îţi va da o minte chibzuită, dragoste şi putere.

  Pat B. Mutch

  O minte chibzuită - 2017. Teama este o emoţie omenească normală. Nu putem s-o controlăm sau s-o evităm. Pur şi simplu, apare în special când nu suntem siguri în privinţa viitorului. Dar teama n-a făcut parte din planul lui Dumnezeu şi El nu ne lasă singuri să-i facem faţă.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...