O minte chibzuită

Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă. 2 Timotei 1:7

Teama este o emoţie omenească normală. Nu putem s-o controlăm sau s-o evităm. Pur şi simplu, apare în special când nu suntem siguri în privinţa viitorului. Dar teama n-a făcut parte din planul lui Dumnezeu şi El nu ne lasă singuri să-i facem faţă.

Căldura înăbuşitoare şi umiditatea unei nopţi tropicale nu m-au ajutat în lupta mea cu o panică fără minte. Timp de două săptămâni, un medic de la biroul diviziunii mă însoţise în jurul Filipinelor. Acum, programul său îl chema să se întoarcă la Singapore, lăsându-mă singură în primul meu itinerar de peste ocean. Ultima mea destinaţie era un mic oraş în insula tensionată politic, Mindanao. Dar, în ciuda multelor noastre eforturi, n-am putut să descoperim dacă seminarul era de fapt planificat. Conferinţa locală nu avea telefon sau telex, secretarul de la uniune, responsabil cu sănătatea şi temperanţa, era plecat şi nimeni altcineva nu ştia.

Gândurile mele se învârteau în cercuri. Ce voi face dacă nu mă aşteaptă nimeni? Fusesem avertizată că, fiind o femeie albă care călătorea singură, nu trebuie să părăsesc aeroportul, dacă nu recunosc pe cineva care mă aşteaptă. Eram destul de nesăbuită ca să risc? Care era voia lui Dumnezeu?

„Ce să fac, Doamne?” am întrebat. „Mi-e atât de frică!” Apoi, încet, a venit primul Său dar – o minte chibzuită, ca să gândesc situaţia. Mi-am dat seama că, dacă nu era nimeni care să mă aştepte, puteam oricând să cumpăr un bilet de întoarcere la Manila! Apoi. a venit dragostea – puterea de a lua o decizie. Voi merge. Anxietatea îmi pierise. Puterea lui Dumnezeu mă va susţine şi mă va proteja. Am adormit, deci, cu aceste daruri care să mă ajute.

Dimineaţa următoare, în timp ce coboram din avion, am văzut două feţe zâmbitoare, ţinând o pancartă uriaşă pe care scria: „Bine aţi venit în Mindanao, Dr. Mutch.” Am ştiut că Dumnezeu îmi dăduse într-adevăr darurile Lui de a învinge frica: spiritul de putere, de dragoste şi de chibzuinţă.

Când ţi-e teamă, ține-te de făgăduinţa că Dumnezeu îţi va da o minte chibzuită, dragoste şi putere.

Pat B. Mutch

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor