Articolul precedentTransformare puternică
  Articolul următorDuhul Sfânt, călăuza noastră

  Trăsături ale unei familii puternice și sănătoase

  Dacă nu zideşte Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc. Psalmul 127:1

  Cercetătorii au descoperit că majoritatea familiilor sănătoase şi puternice au următoarele trăsături comune:

  1. Angajament: Puneţi pe Dumnezeu pe primul loc, şi apoi familia voastră, şi angajaţi-vă să vă ajutaţi unul pe altul, ca să deveniţi tot ceea ce Dumnezeu a intenţionat să fiţi.

  2. Apreciere şi declarare: Daţi atenţie pozitivă fiecărui membru al familiei, spunându-i că e special. Familiile puternice se concentrează pe punctele tari ale celorlalţi, nu pe greşelile lor.

  3. Timp împreună: Familiilor sănătoase le place să fie împreună. Lucraţi împreună, jucaţi-vă împreună şi bucuraţi-vă împreună de un timp de relaxare. Membrii familiei pot fi foarte ocupaţi, dar ei nu lasă ca serviciul, şcoala sau pasiunile personale să fure din timpul familiei.

  4. Comunicare: Ca să se înţeleagă unul pe altul, membrii unei familii trebuie să vrea să investească timpul necesar pentru împărtăşirea sentimentelor şi opiniilor lor. În fiecare zi eşti o persoană nouă. Fără să împărtăşească acele experienţe cu ceilalţi, membrii familiei pot deveni în curând străini unul de altul.

  5. Religie: Împărtăşirea unei credinţe religioase şi deţinerea de valori şi standarde religioase, asemănătoare, sunt foarte importante. Închinarea împreună este o experienţă care leagă, supunerea faţă de Dumnezeu fiind temelia familiei.

  6. Joaca şi simţul umorului: Familiile fericite se distrează împreună, se joacă împreună, râd împreună. Posedarea unui simţ al umorului în momente de necaz difuzează tensiunea şi are un efect calmant imediat.

  7. Împărtăşirea responsabilităţilor şi rolurilor: Dacă membrii vor face tot ceea ce este necesar ca să împlinească nevoile celorlalţi, chiar dacă sarcina respectivă nu se află pe lista lor de priorităţi, toată lumea este fericită. Fii flexibil şi responsabil.

  8. Interese şi scopuri comune: Cu cât familia are mai multe în comun, cu atât membrii ei tind să facă diferite lucruri împreună. Având interese asemănătoare şi faptul că ele se află în spatele aceloraşi scopuri dă familiei ceva care o face să aştepte cu nerăbdare, să plănuiască şi să experimenteze împreună.

  9. Slujirea altora: Aşa cum un lac începe să stagneze, dacă nu are o scurgere, tot aşa este şi o familie. Ajutarea altora leagă familia.

  10. Acceptarea şi căutarea de ajutor când apar probleme: Familiile sănătoase nu sunt fără probleme; ele doar acceptă că au probleme şi primesc ajutorul de care au nevoie, ca să le rezolve!

  Unde se încadrează familia ta? Pentru puţin cer pe pământ, fă din Dumnezeu temelia familiei tale şi adaugă aceste 10 trăsături esenţiale.

  Kay Kuzma

  Trăsături ale unei familii puternice și sănătoase - 2017. Familiile fericite se distrează împreună, se joacă împreună, râd împreună. Posedarea unui simţ al umorului în momente de necaz difuzează tensiunea şi are un efect calmant imediat.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...