Articolul precedent„Black Friday”
  Articolul următorDumnezeu îndreptățește pe vameși

  Puterea rugăciunii în dependență

  El ia aminte la rugăciunea nevoiaşului şi nu-i nesocoteşte rugăciunea. Psalmul 102:17

  Lacrimi curgeau din ochii calzi şi căprui ai Viccăi. Povestea ei îmi era prea familiară, ca evanghelist cu sănătatea în Rusia. Luda, Vlad şi Tamara aveau aceeaşi poveste. Părinţii lor erau alcoolici, o problemă comună printre cei fără speranţă.

  Viccăi îi era teamă. Tatăl ei pleca să lucreze în Germania şi ca simţea că nu-l va mai vedea niciodată, din cauză că bea foarte mult şi era într-o condiţie fizică foarte slabă. „Ce pot să fac?” se întreba ea.

  Şi eu mă întrebam acelaşi lucru! Ştiam prea puţine lucruri despre alcoolism la prima mână. În ciuda multelor ore de seminar, cursuri la colegiu şi participarea la întâlnirile Alcoolicilor Anonimi, nu eram încă sigură cum aş fi putut face faţă unei asemenea situaţii. Fără nici un grup local de susţinere. aveam un singur răspuns. Dacă tatăl Viccăi venea la întâlnirile noastre dc evanghelizare, puteam să mă rog cu el.

  Spre surprinderea Viccăi, el a venit. În fiecare scară, timp de patru săptămâni el stătea pe primul rând, spre centru. După fiecare dintre primele trei întâlniri, eu, Vicca şi traducătorul ne-am rugat împreună cu el. A fost foarte recunoscător, dar asta era lot ce ştiam.

  Unul dintre marile dezavantaje ale acestui fel de adunări este pierderea contactului cu cei care le-au frecventat. Totuşi, am fost destul dc norocoasă să o vizitez pe Vicca doi ani mai târziu. Ea era o credincioasă botezată şi un membru activ al bisericii. Tatăl ei nu i s-a alăturat, dar, după ce ne-am rugat cu el a treia oară, prin puterea lui Dumnezeu, el n-a mai pus nici o picătură de alcool în gură. Ea consideră aceasta un miracol. La fel şi eu.

  Îmi amintesc de această poveste de fiecare dată când citesc Psalmul 107:14-21: „Nebunii, prin purtarea lor vinovată şi prin nelegiuirile lor, ajunseseră nenorociţi. Sufletul lor se dezgustase dc orice hrană şi erau lângă porţile morţii. Atunci, în strâmtorarea lor, au strigat către Domnul şi El i-a izbăvit din necazurile lor; a trimis Cuvântul Său care i-a tămăduit şi i-a scăpat de groapă. O, de ar lăuda oamenii pe Domnul pentru bunătatea Lui şi pentru minunile Lui faţă de fiii oamenilor!”

  Când eşti ispitit şi obosit, prinde-te de această imagine pe care Ellen White o descrie in Hristos, Lumina lumii: „Dumnezeu Se apleacă de pe tronul Său pentru a asculta strigătele celor apăsaţi. La fiecare rugăciune sinceră, El răspunde: Iată-Mă!” (p. 287, ed. 1997).

  Dawna Sawatzky

  Puterea rugăciunii în dependență - 2017. Când eşti ispitit şi obosit, prinde-te de această imagine pe care Ellen White o descrie: „Dumnezeu Se apleacă de pe tronul Său pentru a asculta strigătele celor apăsaţi. La fiecare rugăciune sinceră, El răspunde: Iată-Mă!”.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...