Articolul precedentPolimatie
  Articolul următorMântuirea este un dar

  Darul și dătătorul

  Isus a luat cuvântul şi a zis: ’Oare n-au fost curăţiţi toti cei zece? Dar ceilalţi nouă unde sunt?’ Luca 17:17

  Imaginează-ţi că în fiecare dimineaţă, când te scoli şi te uiţi în oglindă, te vezi acoperit eu o piele pătată, putredă şi cu ţesuturi deformate. În timpul lui Isus, mii de oameni aveau această experienţă – lepra – şi ştiau că era o boală care-i izola, dureroasă şi în cele din urmă fatală.

  Mai rău, oamenii le spuneau că boala era mult mai mult decât o problemă fizică – era o problemă religioasă, un semn public al judecăţii şi dezaprobării lui Dumnezeu. Era o boală care, în concepţia autorităţilor religioase ale vremii, dădea dreptul restului societăţii să-l vadă pe cel pedepsit de Dumnezeu pentru un păcat major. Şi pentru că cel lovit de lepră se afla într-o continuă şi permanentă alunecare spre moarte, era clar pentru ei că condamnarea şi pedeapsa lui Dumnezeu erau atât permanente, cât şi fatale.

  Nu e de mirare, deci, că Isus nu a întâlnit niciodată un lepros fără să-l vindece. Căci nu numai că era mişcat de suferinţa lor fizică; El protesta de asemeni împotriva imaginii distorsionate şi tragice despre Tatăl Său. pe care se credea că o reprezintă boala.

  Într-o ocazie. El a vindecat chiar zece leproşi în acelaşi timp. Apoi, povestea ia o întorsătură interesantă. Nouă dintre ei au fost atât de preocupaţi de pielea lor proaspătă, încât s-au grăbit să-i îmbrăţişeze pe prieteni şi au uitat de tot de Cel care îi făcuse bine. Doar ultimul lepros a recunoscut că puterea momentului nu era în pielea lui curată, ci în Cel care o vindecase. Şi s-a întors şi s-a plecat la picioarele lui Isus.

  Vechile noastre instincte ar fi fost de acord ca Dumnezeu să permită înapoierea leprei la cei nouă ticăloşi nerecunoscători, în timp ce se grăbeau pe stradă atât de preocupaţi de dar, încât uitaseră pe Dătător. Dar aceasta ar fi omis punctul central al lui Isus. Deşi iertarea este oferită tuturor, doar cei care ÎI iubesc pe Cel care i-a iertat intră în viaţă.

  Ai intrat in viată?

  Dan Matthews

  Darul și dătătorul - 2017. Vechile noastre instincte ar fi fost de acord ca Dumnezeu să permită înapoierea leprei la cei nouă ticăloşi nerecunoscători, în timp ce se grăbeau pe stradă atât de preocupaţi de dar, încât uitaseră pe Dătător. Dar aceasta ar fi omis punctul central al lui Isus. Deşi iertarea este oferită tuturor, doar cei care ÎI iubesc pe Cel care i-a iertat intră în viaţă.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...