Articolul precedentPolimatie
  Articolul următorMântuirea este un dar

  Darul și dătătorul

  Isus a luat cuvântul şi a zis: ’Oare n-au fost curăţiţi toti cei zece? Dar ceilalţi nouă unde sunt?’ Luca 17:17

  Imaginează-ţi că în fiecare dimineaţă, când te scoli şi te uiţi în oglindă, te vezi acoperit eu o piele pătată, putredă şi cu ţesuturi deformate. În timpul lui Isus, mii de oameni aveau această experienţă – lepra – şi ştiau că era o boală care-i izola, dureroasă şi în cele din urmă fatală.

  Mai rău, oamenii le spuneau că boala era mult mai mult decât o problemă fizică – era o problemă religioasă, un semn public al judecăţii şi dezaprobării lui Dumnezeu. Era o boală care, în concepţia autorităţilor religioase ale vremii, dădea dreptul restului societăţii să-l vadă pe cel pedepsit de Dumnezeu pentru un păcat major. Şi pentru că cel lovit de lepră se afla într-o continuă şi permanentă alunecare spre moarte, era clar pentru ei că condamnarea şi pedeapsa lui Dumnezeu erau atât permanente, cât şi fatale.

  Nu e de mirare, deci, că Isus nu a întâlnit niciodată un lepros fără să-l vindece. Căci nu numai că era mişcat de suferinţa lor fizică; El protesta de asemeni împotriva imaginii distorsionate şi tragice despre Tatăl Său. pe care se credea că o reprezintă boala.

  Într-o ocazie. El a vindecat chiar zece leproşi în acelaşi timp. Apoi, povestea ia o întorsătură interesantă. Nouă dintre ei au fost atât de preocupaţi de pielea lor proaspătă, încât s-au grăbit să-i îmbrăţişeze pe prieteni şi au uitat de tot de Cel care îi făcuse bine. Doar ultimul lepros a recunoscut că puterea momentului nu era în pielea lui curată, ci în Cel care o vindecase. Şi s-a întors şi s-a plecat la picioarele lui Isus.

  Vechile noastre instincte ar fi fost de acord ca Dumnezeu să permită înapoierea leprei la cei nouă ticăloşi nerecunoscători, în timp ce se grăbeau pe stradă atât de preocupaţi de dar, încât uitaseră pe Dătător. Dar aceasta ar fi omis punctul central al lui Isus. Deşi iertarea este oferită tuturor, doar cei care ÎI iubesc pe Cel care i-a iertat intră în viaţă.

  Ai intrat in viată?

  Dan Matthews

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...