Articolul precedentPolimatie
  Articolul următorMântuirea este un dar

  Darul și dătătorul

  Isus a luat cuvântul şi a zis: ’Oare n-au fost curăţiţi toti cei zece? Dar ceilalţi nouă unde sunt?’ Luca 17:17

  Imaginează-ţi că în fiecare dimineaţă, când te scoli şi te uiţi în oglindă, te vezi acoperit eu o piele pătată, putredă şi cu ţesuturi deformate. În timpul lui Isus, mii de oameni aveau această experienţă – lepra – şi ştiau că era o boală care-i izola, dureroasă şi în cele din urmă fatală.

  Mai rău, oamenii le spuneau că boala era mult mai mult decât o problemă fizică – era o problemă religioasă, un semn public al judecăţii şi dezaprobării lui Dumnezeu. Era o boală care, în concepţia autorităţilor religioase ale vremii, dădea dreptul restului societăţii să-l vadă pe cel pedepsit de Dumnezeu pentru un păcat major. Şi pentru că cel lovit de lepră se afla într-o continuă şi permanentă alunecare spre moarte, era clar pentru ei că condamnarea şi pedeapsa lui Dumnezeu erau atât permanente, cât şi fatale.

  Nu e de mirare, deci, că Isus nu a întâlnit niciodată un lepros fără să-l vindece. Căci nu numai că era mişcat de suferinţa lor fizică; El protesta de asemeni împotriva imaginii distorsionate şi tragice despre Tatăl Său. pe care se credea că o reprezintă boala.

  Într-o ocazie. El a vindecat chiar zece leproşi în acelaşi timp. Apoi, povestea ia o întorsătură interesantă. Nouă dintre ei au fost atât de preocupaţi de pielea lor proaspătă, încât s-au grăbit să-i îmbrăţişeze pe prieteni şi au uitat de tot de Cel care îi făcuse bine. Doar ultimul lepros a recunoscut că puterea momentului nu era în pielea lui curată, ci în Cel care o vindecase. Şi s-a întors şi s-a plecat la picioarele lui Isus.

  Vechile noastre instincte ar fi fost de acord ca Dumnezeu să permită înapoierea leprei la cei nouă ticăloşi nerecunoscători, în timp ce se grăbeau pe stradă atât de preocupaţi de dar, încât uitaseră pe Dătător. Dar aceasta ar fi omis punctul central al lui Isus. Deşi iertarea este oferită tuturor, doar cei care ÎI iubesc pe Cel care i-a iertat intră în viaţă.

  Ai intrat in viată?

  Dan Matthews

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...