Renunțând la umflături

  Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi și împovăiaţi, şi Eu vă voi da odihnă. Luaţi jugul Meu asupra voastră și învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre. Căci jugul Meu este bun și sarcina Mea este uşoară. Matei 11:28-30

  Șase dintre noi au intrat în adânca peşteră Virginia, eu câteva ore în urmă, prinşi de capătul pendulând al unei corzi. Ne-am făcut drum cu greu, de-a buşilea, sărind şi ghemuindu-ne prin tuneluri şi culoare înguste, spre încăperile cu stalactite uriaşe. Apoi, am luat prânzul pe malul unui lac micuţ. Da, fusese o zi de explorare plină de inedit. Undeva deasupra, la suprafaţă, după-amiaza de iarnă trecuse şi era timpul să ieşim.

  Apoi, cu ajutorul corzii noastre de încredere, patru dintre noi erau deja afară. Bob, voinicul meu prieten de explorare de peşteri, stătea înghesuit împreună cu mine pe o bucată de stâncă solidă, având pasajul vertical de trecere de 24 m dedesubt. Deasupra noastră se strecura o geană de lumină de iarnă.

  Din nefericire, aveam o problemă – eram prinşi chiar sub o trecere îngustă. În timp ce Bob îşi croia drum spre suprafaţă, eu îl împingeam de jos. Dar era prea solid, iar defileul prea îngust. La coborâre, Bob fusese ajutat de gravitaţie, dar la urcare, era ca un dop prins în gâtul unei sticle. De câteva ori, l-am împins şi l-am ridicat. Acum, cu respiraţia întretăiată şi obosiţi, ne gândeam la ce posibilităţi mai aveam: o jumătate de kilogram de unt, drept grăsime cu care să-l ungem? un ciocan? chiar un cutremur mic?

  Frustrat, Bob a explodat: „Va trebui să mă lăsaţi aici.”

  Doar cu o respiraţie de rugăciune, ne-am reunit forţele pentru o ultimă încercare. În timp ce Bob se ridica pe frânghie, eu împingeam de jos. Nimic! Apoi, curios, am observat pentru prima dată o umflătură în buzunarul din spate al lui Bob. „Bob”, am spus triumfător, „dă-te jos din nou şi scoate-ţi portofelul!”

  Asta era. În emoţia noastră, nu am văzut cauza problemei. Portofelul lui Bob fusese dopul. Cu o altă opintire, eram sus şi ne îndreptam spre casă.

  Eşti îngrijorat de poveri legate de sănătate? De ce să nu hotărăşti astăzi să le dai pe toate lui Isus? Dă-I Lui anxietatea şi stresul tău. Încredinţează-te Lui cu dieta ta de calorii goale şi kilograme adipoase, şi cu toate celelalte lucruri. El a promis să facă poverile noastre uşoare.

  Care este umflătura din viata ta, care te împiedică să atingi scopurile dorite? Dă-i-o lui Isus şi aşteaptă o minune!

  Raymond O. West

  Renunțând la umflături - 2017. Eşti îngrijorat de poveri legate de sănătate? De ce să nu hotărăşti astăzi să le dai pe toate lui Isus? Dă-I Lui anxietatea şi stresul tău. Încredinţează-te Lui cu dieta ta de calorii goale şi kilograme adipoase, şi cu toate celelalte lucruri. El a promis să facă poverile noastre uşoare.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...