Darul neputinței

Şi El mi-a zis: „Harul Meu îţi este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.” 2 Corinteni 12.9

Apostolul Pavel era o personalitate activă, colerică, de tip A. El întâmpina fiecare sarcină cu mult entuziasm, convingere totală şi deplină hotărâre. Pavel era un profesor influent, evanghelist dinamic şi misionar consacrat. Dar avea o neputinţă. Unii cred că el n-a fost niciodată pe deplin vindecat de orbirea care l-a lovit pe drumul spre Damasc. Alţii cred că, probabil, suferea de malarie. Iată ce spune Pavel:

„Iată ce spun: pentru că aceste experienţe pe care le-am avut au fost atât de extraordinare, Dumnezeu S-a temut că mă voi mândri din cauza lor; aşa că mi-a fost dată o condiţie fizică, care a fost un spin în carnea mea, un mesager al lui Satana, ca să mă rănească, să mă necăjească şi să-mi îndepărteze mândria. De trei ori L-am rugat pe Dumnezeu să mă vindece. De fiecare dată mi a zis: „Nu, căci Eu sunt cu tine; asta e tot ce ai nevoie. Puterea Mea se arată cel mai bine în oamenii slabi.” Acum sunt bucuros să mă laud eu cât de slab sunt; sunt bucuros să fiu o demonstraţie vie a puterii lui Hristos, în loc să-mi arăt propriile mele puteri şi capacităţi. Din moment ce ştiu eă este pentru Numele lui Hristos, sunt destul de bucuros cu „spinul” meu şi eu insulte şi greutăţi, persecuţii şi dificultăţi; căci când sunt slab, atunci sunt tare – cu cât am mai puţin, cu atât depind mai mult de El” (2 Cor. 12,7-10, TLB).

Nimeni dintre noi n-ar alege să aibă darul neputinţei. Dar mulţi nu au de ales. De exemplu, să ne gândim la Mike Boyd, care a căzut când schela s-a prăbuşit şi acum este paralizat. Totuşi, mărturia lui rămâne puternică: „Dacă pot fi un martor mai bun pentru Dumnezeu din scaunul cu rotile, atunci nu vreau nimic altceva.”

Atâta timp cât trăim într-o lume a păcatului, suntem ţinte pentru accidente, dureri cronice şi boli care ne slăbesc. Să sperăm că putem învăţa să spunem ceea ce a spus Pavel: „Am învăţat secretul de a fi mulţumit în orice situaţie… Pot totul în Hristos care mă întăreşte” (Filipeni 4:12-13, NIV).

În ce fel eşti tu „neputincios”?

Cum îi dai voie lui Dumnezeu să-ţi folosească „neputinţa”?

Kay Kuzma

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video