Darul neputinței

  Şi El mi-a zis: „Harul Meu îţi este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.” 2 Corinteni 12.9

  Apostolul Pavel era o personalitate activă, colerică, de tip A. El întâmpina fiecare sarcină cu mult entuziasm, convingere totală şi deplină hotărâre. Pavel era un profesor influent, evanghelist dinamic şi misionar consacrat. Dar avea o neputinţă. Unii cred că el n-a fost niciodată pe deplin vindecat de orbirea care l-a lovit pe drumul spre Damasc. Alţii cred că, probabil, suferea de malarie. Iată ce spune Pavel:

  „Iată ce spun: pentru că aceste experienţe pe care le-am avut au fost atât de extraordinare, Dumnezeu S-a temut că mă voi mândri din cauza lor; aşa că mi-a fost dată o condiţie fizică, care a fost un spin în carnea mea, un mesager al lui Satana, ca să mă rănească, să mă necăjească şi să-mi îndepărteze mândria. De trei ori L-am rugat pe Dumnezeu să mă vindece. De fiecare dată mi a zis: „Nu, căci Eu sunt cu tine; asta e tot ce ai nevoie. Puterea Mea se arată cel mai bine în oamenii slabi.” Acum sunt bucuros să mă laud eu cât de slab sunt; sunt bucuros să fiu o demonstraţie vie a puterii lui Hristos, în loc să-mi arăt propriile mele puteri şi capacităţi. Din moment ce ştiu eă este pentru Numele lui Hristos, sunt destul de bucuros cu „spinul” meu şi eu insulte şi greutăţi, persecuţii şi dificultăţi; căci când sunt slab, atunci sunt tare – cu cât am mai puţin, cu atât depind mai mult de El” (2 Cor. 12,7-10, TLB).

  Nimeni dintre noi n-ar alege să aibă darul neputinţei. Dar mulţi nu au de ales. De exemplu, să ne gândim la Mike Boyd, care a căzut când schela s-a prăbuşit şi acum este paralizat. Totuşi, mărturia lui rămâne puternică: „Dacă pot fi un martor mai bun pentru Dumnezeu din scaunul cu rotile, atunci nu vreau nimic altceva.”

  Atâta timp cât trăim într-o lume a păcatului, suntem ţinte pentru accidente, dureri cronice şi boli care ne slăbesc. Să sperăm că putem învăţa să spunem ceea ce a spus Pavel: „Am învăţat secretul de a fi mulţumit în orice situaţie… Pot totul în Hristos care mă întăreşte” (Filipeni 4:12-13, NIV).

  În ce fel eşti tu „neputincios”?

  Cum îi dai voie lui Dumnezeu să-ţi folosească „neputinţa”?

  Kay Kuzma

  Darul neputinței - 2017. Atâta timp cât trăim într-o lume a păcatului, suntem ţinte pentru accidente, dureri cronice şi boli care ne slăbesc. Să sperăm că putem învăţa să spunem ceea ce a spus Pavel: „Am învăţat secretul de a fi mulţumit în orice situaţie... Pot totul în Hristos care mă întăreşte”
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...