Articolul precedentCe vei face cu mesajul?
  Articolul următorMoarte de cruce

  Un remediu pentru vinovăție

  Tot ce-Mi dă Tatăl va ajunge la Mine; şi pe cel ce vine la Mine nu-l voi izgoni afară. Ioan 6:37

  Titlul ţipa electiv cuvântul „VINOVĂŢIE”. Fotografia de dedesubt putea frânge orice inimă. Arăta o mamă şi un tată luându-şi rămas bun de la fiica lor iubită, de 18 ani. Înainte ca poliţiştii s-o conducă pentru a petrece 10 ani sau mai mult în închisoare, pentru că-şi ucisese copilul nou-născut.

  Dragostea şi durerea amestecate pe feţele lor loveau inima oricărui părinte care a iubit un copil – inima oricărui om care a iubit pe cineva. Ce părinţi adevăraţi nu şi-au făcut visuri şi speranţe pentru copiii lor? Ce părinţi n-au lucrat şi nu s-au sacrificat, ca să ajute aceste speranţe să devină realitate? Colegiu… lecţii de muzică… sport…

  O astfel de scenă ne aminteşte de una când toţi vom fi chemaţi să stăm înaintea lui Dumnezeu, Judecătorul neprihănit, şi să răspundem pentru vieţile noastre. Verdictul va fi: vinovat! Biblia ne spune că „toţi au păcătuit” (Romani 3:23).

  Dar în dragostea noastră rănită pentru un copil rătăcit sau în necaz, o altă imagine ne vine în minte – imaginea lui Dumnezeu. Tatăl nostru, care a golit tot cerul pentru noi şi a cheltuit tot ce avea mai scump, ca să ne răscumpere. Dumnezeu a făcut pentru noi ceva ce părinţii fetei nu puteau face pentru ea. Isaia 53:5-9 ne spune cum El a luat pedeapsa noastră! „Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre… Noi rătăceam cu toţii ca nişte oi. Fiecare îşi vedea de drumul lui; dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor”.

  Calea noastră de a lucra cu vina cuiva (sau vina presupusă a cuiva) este să aruncăm cu pietre şi să separăm persoana în necaz chiar de sursele şi comunitatea care i-ar putea oferi ajutor. Cineva s-a referit la aceasta, ca fiind „împuşcarea răniţilor noştri”.

  Domnul nu-i lasă pe cei vinovaţi să plece liberi, dar El oferă o soluţie – o soluţie care, dacă este practicată printre noi ca familie, prieteni, localitate şi biserică, va restaura multe suflete lovite şi împovărate. Cu inima şi braţele larg deschise, El ne roagă: „Veniţi la Mine” (Matei 11:28). Făgăduinţa Lui este că nu va da afară pe nimeni care o va face (Ioan 6:37).

  Există cineva care are nevoie de exemplul tău de dragoste şi acceptare a lui Dumnezeu?

  Lois (Rittenhouse) Pecce

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...