Articolul precedentFrumuseţe de caracter
  Articolul următorHristos a murit pentru noi

  Generozitatea face bine sănătăţii

  Îndeamnă-i să facă bine, să fie bogaţi în fapte bune, să fie darnici, gata să simtă împreună cu alţii, aşa ca să-şi strângă pentru vremea viitoare drept comoară o bună temelie, pentru ca să apuce adevărata viată. 1 Timotei 6:18-19

  Când John D. Rockefeller avea cam 50 de ani, sănătatea lui era precară şi era gata să moară ca fiind cel mai bogat om din Statele Unite. Se spunea că venele de la braţele sale erau la fel de tari ca ţevile de plumb. Era un om ambiţios – ambiţios să-şi satisfacă pofta pentru bogăția materială – şi folosise toate mijloacele posibile ca să facă bani şi să-şi distrugă concurenţii.

  În timp ce Rockefeller îşi simţea sfârşitul apropiindu-se, a început să se vadă pe sine însuşi cum era în realitate, un nebun avar, şi să se teamă de întâlnirea lui cu Dumnezeu. Se gândea că, dacă îşi va folosi banii ca să ajute la satisfacerea nevoilor altora, Dumnezeu îl va ierta pentru felul în care îşi acumulase bogăţia. El s-a hotărât să devină amabil şi binevoitor şi a începui să dea milioane. În loc să moară, sănătatea lui s-a îmbunătăţit constant, iar el era mult mai fericit acum, când dădea bani, decât atunci când îi câştiga. Când a murit, la înaintata vârstă de 97 de ani se spunea că venele de la braţele sale erau la fel de moi ca ale unui bebeluş.

  Cu mult înainte de Rockefeller, Biblia a ilustrat principiul generozităţii prin istoriile celor doi fermieri bogaţi.

  Fermierul din Luca 12,16-21 avea o problemă. Secerişul lui a fost atât de bogat, încât hambarele lui nu erau destul de mari ca să-l depoziteze. Cu o decizie pur egoistă, dar logică, el a dat ordin să i se construiască hambare mai mari şi apoi s-a întins în fotoliul lui şi s-a lăudat cât de harnic strânsese pentru sine, pentru anii care vor veni, ca să poată duce o viată uşoară, să mănânce, să bea şi să fie vesel. Isus l-a numit nebun, pentru că în acea noapte omul avea să moară şi altcineva avea să-i moştenească bogăţia.

  Al doilea a fost Boaz. Prin contrast, Boaz le-a dat voie săracilor să adune de pe ogoarele sale. El a fost generos în special cu o văduvă străină, Rut, şi mai târziu s-a căsătorit cu ea. Din cauza generozităţii sale, el a devenit străbunicul regelui David şi un strămoş al Mântuitorului însuşi (Rut 2-4).

  Când eşti ispitit să aduni lucruri pentru tine însuti, aminteşte-ţi de principiul scripturistic de sănătate:„Este mai ferice să dai decât să primeşti” (Fapte 20,35).

  Ce ai putea face mai mult, ca să pui în practică principiul de sănătate al generozităţii?

  Jeffrey K. Wilson

  Generozitatea face bine sănătăţii - 2017. Când eşti ispitit să aduni lucruri pentru tine însuti, aminteşte-ţi de principiul scripturistic de sănătate:„Este mai ferice să dai decât să primeşti” (Fapte 20,35).
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...