Articolul precedentEllen a avut dreptate
  Articolul următorIsus, înlocuitorul nostru

  Făcând curat în bucătărie

  Multe căi pot părea bune omului, dar la urmă se văd că duc la moarte. Proverbe 14:12

  Totul a plecat de când am început să dorm puţin, să mănânc în fugă şi să mă implic în construirea unei case pentru puşcăriaşi. Lipsa de sponsorizare m-a împins într-o strângere de fonduri continuă şi o construire continuă. După şase luni de abuz faţă de organismul meu, aveam dureri la orice mişcare. Nu puteam să mă dau jos din maşină fără ajutorul lui Al. Continuam să mă gândesc: Tot ce-mi trebuie este o noapte de somn bun şi îmi voi reveni. Dar nu s-a întâmplat aşa. în loc de aceasta, am început să iau Advil (un fel de aspirină, n. tr.), ca să scap de dureri.

  În timp ce mă aflam într-o întrunire de comitet, la Institutul Weimar, dr. Vernon Foster a observat că încercam cu greu să mă ridic de pe scaun şi a întrebat: „Ce s-a întâmplat?” După o examinare rapidă, a spus: „Trebuie să mergi la doctor şi să-ţi faci nişte analize, Jane, dar pare să fie polimialgie reumatică.”

  M-am întors acasă, am găsit un specialist şi am început un tratament medicamentos. Dar lună după lună, constatam că nu mă simţeam mai bine. Când doza a crescut şi mi-a fost dat un alt medicament ca să prevină hemoragia, m-am convins că nu asta era soluţia, aşa că l-am sunat pe doctorul Foster. El a fost de acord şi, în loc să-mi prescrie medicamente, mi-a spus să merg pe jos 5 km, cinci zile pe săptămână, să beau mai mult de 2 litri de apă pe zi, să dorm opt ore pe noapte, să mă odihnesc cu ochii închişi o oră în mijlocul zilei şi să nu mănânc nici un fel de produse lactate, grăsimi sau zaharuri.

  Ştiţi ce face aceasta „bunei diete adventiste”? Te întoarce la natură. Aproape toate alimentele pe care le cumpărăm conţin produse animale, grăsimi hidrogenate sau zahăr. Am pus un container de gunoi uriaş în mijlocul bucătăriei şi l-am umplut cu tot ce am scos din frigider şi din dulapuri.

  În 10 zile m-am simţit mai bine. În 30 de zile, schimbarea era semnificativă. După 90 de zile, cu greu îmi puteam aminti că fusesem bolnavă. Acum pot să-mi dau seama într-o oră dacă am mâncat ceva ce nu-mi face bine.

  Sunt convinsă că există o cale care ni se pare bună, dar sfârşitul este durerea, boala, neputinţa şi, în cele din urmă, moartea.

  Doar să ştii, fără să practici, nu este destul, fie în domeniul sănătăţii, fie în cel spiritual. „Doamne, ajută-mă să fac, nu doar să vorbesc.”

  Jane Sines

  Făcând curat în bucătărie - 2017. Doar să ştii, fără să practici, nu este destul, fie în domeniul sănătăţii, fie în cel spiritual. „Doamne, ajută-mă să fac, nu doar să vorbesc.”
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...