Articolul precedentLasă-L să te însoţească
  Articolul următorTatăl a suferit și El

  Dublul efect al vindecării

  Dar un samaritean, care era în călătorie, a venit în locul unde era el, şi când l-a văzut, i s-a făcut milă de el. S-a apropiat de i-a legat rănile şi a turnat peste ele untdelemn şi vin; apoi l-a pus pe dobitocul lui l-a dus la un han şi a îngrijit de el. Luca 10:33-34

  Dale Shields a căzut într-o depresie adâncă, după ce a avut o operaţie de bypass. El şi-a pierdut orice speranţă de viaţă, spunând că nu mai are pentru ce să trăiască. Apoi, într-o zi, când pescuia pe un debarcader în Florida, a văzut un pelican prins în capcană, care murea pe stânci. L-a salvat, luându-1 acasă şi având grijă de el până s-a vindecat. De atunci, Dale Shields şi-a dedicat viaţa salvării miilor de păsări rănite de elicoptere sau de plase de pescuit. Este numit „omul pelican”.

  Faptul uimitor este că, ajutându-i pe alţii, s-a ajutat singur şi a descoperit„dublul efect al vindecării”. Salvând păsările neajutorate, el a sfârşit prin a se salva pe sine. El a găsit un motiv să trăiască. „Aceste păsări au nevoie de mine”, spunea el. „Cineva trebuie să ajute păsările în nevoie.”

  Dacă oamenii ar descoperi dublul efect al vindecării şi i-ar căuta pe cei în nevoie, în loc să se concentreze asupra lor înşişi şi a condiţiei lor mizerabile!… Abraham Lincoln a spus că îndepărtarea durerii altora duce la îndepărtarea propriei dureri.

  Dr. Karl Menninger, faimosul psihiatru, a ţinut odată o conferinţă despre sănătatea mintală şi răspundea întrebărilor din sală.

  „Ce aţi sfătui pe cineva să facă”, a întrebat un om. „dacă acea persoană simte apropierea unei crize nervoase?”

  Cei mai mulţi oameni se aşteptau ca el să răspundă: „Să meargă la un psihiatru”. Spre uimirea lor. El a spus: „Încuie-ţi casa, mergi de-a lungul căii ferate, găseşte pe cineva în nevoie şi fă ceva, ca să ajuţi acea persoană.”

  Îmi place gândul pe care îl exprimă Ellen G. White: „Facerea binelui este o lucrare din care beneficiază atât dătătorul, cât şi primitorul. Dacă uiţi de eul tău, în interesul pentru alţii, câştigi victoria asupra infirmităţilor tale. Satisfacţia pe care o vei realiza în facerea binelui te ajută mult în recuperarea tonusului sănătos al imaginaţiei. Plăcerea de a face bine animă mintea şi vibrează prin întreg corpul” (Testimonies, voi. 2, p. 534).

  Te provoc să începi să-i slujeşti pe alţii şi să experimentezi pentru tine însuţi dublul efect al vindecării!

  Doamne, dă-mi inima samariteanului milos, ca să-i slujesc pe alţii în mod neegoist.

  Antonio M. Rosario

  Dublul efect al vindecării - 2017. Dacă uiţi de eul tău, în interesul pentru alţii, câştigi victoria asupra infirmităţilor tale. Satisfacţia pe care o vei realiza în facerea binelui te ajută mult în recuperarea tonusului sănătos al imaginaţiei. Plăcerea de a face bine animă mintea şi vibrează prin întreg corpul.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...