Articolul precedentNobleţea lui Ionatan
  Articolul următorÎndreptățirea prin credință

  Învaţă-i sa iubească Sabatul Meu

  Tu eşti robul Meu, te aleg şi nu te lepăd! Nu te teme căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare. Isaia 41;9-10

  Acum câţiva ani, depresia m-a învins. Pe lângă aceasta, aveam dureri constante, sfâşietoare, de la o hernie de disc, spondiloză vertebrală şi ciocuri osoase. Eram convinsă că eram prea neputincioasă, prea urâtă, prea grasă, pentru ca să-i pese cuiva de mine, şi am început să cred că nu puteam face nici un bine nimănui. Eram gata să renunţ. Ce sens mai avea să continuu? Dar Dumnezeu a pus doi nepoţi minunaţi în viaţa mea – Joel şi Chad. Mă gândeam că, dacă puteam să fac o diferenţă în viaţa lor şi în cea a prietenilor lor, ar putea exista un motiv ca să merg mai departe. Aşa că m-am rugat: „Doamne, ce pot face pentru Tine şi pentru ei?”

  Dumnezeu a răspuns: „Învaţă-i să iubească Sabatul”. Dar nu aveam nici o idee despre ce-aş fi putut să fac. Aşa că Dumnezeu mi-a oferit două cărţi minunate: De la dilemă la plăcere, de Gerita Garver Liebelt, şi Un cântec de dragoste pentru Sabat, de Richard Davidson. Aici am găsit o bogăţie de idei. Am hotărât să plănuiesc o sărbătorire a Sabatului, tipic evreiască şi am întâmpinat Sabatul cu aceşti tineri.

  Dumnezeu m-a ajutat să adun textele biblice care vorbeau despre simboluri ale mântuirii în Vechiul Testament şi să le leg de împlinirea lor în Hristos. Serviciul e simplu, dar plin de semnificaţie. Toată lumea participă.

  Prima dată, „tatăl” sau persoana care are autoritate îşi aşază mâinile pe capul fiecărui copil şi pronunţă o binecuvântare. Este o experienţă solemnă şi mişcătoare. În timpul mesei, împărtăşim experienţele noastre şi sfârşim cu o chemare de reconsacrare în faţa lui Dumnezeu.

  Vineri seara a devenit pentru noi timpul cel mai special al săptămânii. Tinerii vin devreme, ca să ajute la pregătirea mesei şi să aşeze pe masă cea mai bună veselă şi cele mai bune tacâmuri pe care le avem, ca să-L întâmpinăm pe Regele universului. Ei stau până seara târziu, vorbind despre grijile şi binecuvântările lor spirituale.

  Eu sunt o dovadă vie că o persoană se poate „întoarce din ţara vrăjmaşului” (Ier. 31,16). Acum am un motiv să trăiesc: să ajut fiecare persoană tânăr pe care o întâlnesc, să iubească Sabatul şi pe Domnul Sabatului.

  De ce să nu inviţi pe Domnul universului să cineze vineri seara următoare şi să sărbătoreşti cu El Sabatul?

  Jacalyn Nosek

  Învaţă-i sa iubească Sabatul Meu - 2017. Eu sunt o dovadă vie că o persoană se poate „întoarce din ţara vrăjmaşului” (Ier. 31,16). Acum am un motiv să trăiesc: să ajut fiecare persoană tânăr pe care o întâlnesc, să iubească Sabatul şi pe Domnul Sabatului.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...