Articolul precedentMadiba
  Articolul următorA te căsători și a rămâne căsătorit

  Scoală-te și mănâncă

  S-a culcat şi a adormit sub un ienupăr. Şi iată, l-a atins un înger şi i-a zis: ‘Scoală-te şi mănâncă’. 1 Regi 19:5

  Fusese o zi lungă, plină de încercări şi de oboseală. Ilie avusese puţin timp sau deloc să mănânce şi cu siguranţă nici un fel de timp să se odihnească. A trebuit să fie foarte atent la mişcările preoţilor lui Baal. Mai mult de 12 butoaie cu apă fuseseră cărate sus pe munte în acea zi, probabil din marea de la poalele lui. Urmând manifestarea dramatică a focurilor de artificii ale lui Dumnezeu, Ilie primise ordinul să facă dreptate, omorând pe toţi preoţii lui Baal. A fost o perioadă foarte tensionată din punct de vedere fizic şi emoţional.

  Ilie se rugase intens de şapte ori pentru ploaie şi, când în cele din urmă aceasta a venit, el a alergat înaintea carului lui Ahab, cam 40 km, printr-o ploaie torenţială, până la porţile Izreelului.

  Era total extenuat fizic şi epuizat emoţional, când un mesager l-a anunţat că era pe lista neagră a Izabelei.

  Imediat, el şi slujitorul lui au fugit spre Beer-Şeba, un drum de 140 km, şi apoi alţi 30 de km în deşert. Vechea Palestină nu avea refugii sau metrouri. Doar un copac de ienupăr. Acolo Ilie s-a prăbuşit, i-a cerut lui Dumnezeu să moară şi a adormit.

  Apoi l-a atins un înger. Fiinţa cerească nu i-a făcut nici o mustrare ironică, nici o critică de genul „Unde îţi este credinţa?”, nici un fel de „Nu crezi că dacă Dumnezeu te-a putut proteja de toţi preoţii lui Baal, te-ar putea apăra şi de Izabela?”

  Nu, înregistrarea biblică spune simplu că îngerul i-a dat pâine proaspătă şi un ulcior de apă şi i-a zis:„Scoală-te şi mănâncă.”

  Ilie a mâncat. A băut. A dormit.

  Apoi, intră din nou îngerul şi spune: „Scoală-te şi mănâncă; fiindcă drumul pe care-l ai de făcut este prea lung pentru tine” (1 Regi 19:7). Dumnezeu ştia că va trebui să facă o călătorie de 350 km, zi şi noapte, timp de patruzeci de zile, până la Muntele Horeb, următorul popas pentru odihnă.

  Dumnezeu ştie că nu putem face faţă conflictelor spirituale, până când nu avem trupurile fizice înapoi în echilibru.

  Cum este cu tine astăzi? Ai fost suprastresat, ai lucrat prea mult, eşti supra-împovărat? Odihneşte-te, apoi „scoală-te şi mănâncă” hrana şi băutura îngerilor.

  Îţi mulţumesc, Doamne, pentru că-mi împlineşti toate nevoile: pentru odihnă, pentru hrană şi pentru băutură. Şi Doamne, ajută-mă să-mi amintesc, când sunt foarte stresat, că Tu nu-mi ceri să merg până când viaţa mea este adusă înapoi în echilibru. Amin.

  Betty M. Hoehn

  Scoală-te și mănâncă - 2017. Îţi mulţumesc, Doamne, pentru că-mi împlineşti toate nevoile: pentru odihnă, pentru hrană şi pentru băutură. Şi Doamne, ajută-mă să-mi amintesc, când sunt foarte stresat, că Tu nu-mi ceri să merg până când viaţa mea este adusă înapoi în echilibru. Amin.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...