Articolul precedentDumnezeu ne va da
  Articolul următorFii gata tu însăţi!

  „Ce faci tu aici?”

  El s-a sculat, a mâncat şi a băut şi cu puterea pe care i-a dat-o mâncarea aceasta, a mers patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi pânâ la muntele lui Dumnezeu, Horeb. Şi acolo, Ilie a intrat într-o peşteră şi a rămas în ea peste noapte. Şi Cuvântul Domnului i-a vorbit astfel: ‘Ce faci tu aici, Ilie?’ 1 Regi 19:8-9

  Ilie era în adâncimile depresiei. El se vedea pe sine ţinta execuţiei pentru că Îl apărase pe Dumnezeu înaintea întregii naţiuni rebele. Profetul se considera singurul pe pământ rămas loial lui Dumnezeu. Nu părea că era de prea mult folos din partea lui să continue să mărturisească.

  Domnul i-a spus să rămână în prezenţa Sa, apoi i-a oferit o demonstraţie de putere. Un vânt puternic a despicat stâncile şi a clătinat munţii. Dar Dumnezeu nu era în el.

  Un cutremur puternic a zguduit pământul de sub picioarele sale. Dar Dumnezeu nu era în el.

  Apoi au venit focurile. Dar Dumnezeu nu era acolo.

  În cele din urmă, o voce blândă şi liniştită. Aceea era Dumnezeu!

  „Ce faci tu aici, Ilie? Tu eşti important pentru Mine. Am o lucrare vitală pentru tine. Mai întâi, vreau să ungi pe Hazael împărat al Siriei. În al doilea rând, unge pe Iehu împărat peste Israel. Şi în al treilea rând, unge pe Elisei ca profet în locul tău. Şi, apropo, Ilie, 7.000 nu şi-au plecat genunchiul înaintea lui Baal. Vino, hai să mergem.”

  Dumnezeu nu l-a ocărât pe Ilie, doar a folosit nişte evenimente dramatice, ca să schimbe centrul atenţiei sale.

  Nici un cuvânt aspru – doar afirmaţii. „Eşti încă profetul Meu, Ilie. Mergi, întoarce-te şi fă lucrarea unui profet, Ilie.”

  Ilie trebuie să fi respirat adânc, apoi şi-a îndreptat umerii şi a mers înapoi spre Damasc. El văzuse lucruri mai înfricoşătoare decât Izabela cea mânioasă, dar Dumnezeu îl protejase din nou.

  Să ne amintim, în timp ce lucrăm pentru El, că nici noi nu suntem singuri. El ne va conduce prin vocea mică, liniştită, a Duhului Sfânt.

  Nu trebuie să ne temem de furioasa Izabela. Şi undeva mai există 7.000 de membri loiali, care lucrează împreună cu noi pentru Dumnezeu.

  Şi dacă ne descurajăm şi ne gândim că eforturile noastre sunt ineficiente şi alergăm să ne ascundem, fiţi siguri că Dumnezeu va întreba: ‘Ce faci tu aici?’

  Gândeşte-te la circumstanţele în care te afli în acest moment. Dacă Dumnezeu te-ar întreba „Ce faci tu aici?”, ce i-ai răspunde?

  Betty M. Hoehn

  „Ce faci tu aici?” - 2017. Dacă ne descurajăm şi ne gândim că eforturile noastre sunt ineficiente şi alergăm să ne ascundem, fiţi siguri că Dumnezeu va întreba: 'Ce faci tu aici?’ Gândeşte-te la circumstanţele în care te afli în acest moment. Dacă Dumnezeu te-ar întreba „Ce faci tu aici?”, ce i-ai răspunde?
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...