Articolul precedentDumnezeu ne va da
  Articolul următorFii gata tu însăţi!

  „Ce faci tu aici?”

  El s-a sculat, a mâncat şi a băut şi cu puterea pe care i-a dat-o mâncarea aceasta, a mers patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi pânâ la muntele lui Dumnezeu, Horeb. Şi acolo, Ilie a intrat într-o peşteră şi a rămas în ea peste noapte. Şi Cuvântul Domnului i-a vorbit astfel: ‘Ce faci tu aici, Ilie?’ 1 Regi 19:8-9

  Ilie era în adâncimile depresiei. El se vedea pe sine ţinta execuţiei pentru că Îl apărase pe Dumnezeu înaintea întregii naţiuni rebele. Profetul se considera singurul pe pământ rămas loial lui Dumnezeu. Nu părea că era de prea mult folos din partea lui să continue să mărturisească.

  Domnul i-a spus să rămână în prezenţa Sa, apoi i-a oferit o demonstraţie de putere. Un vânt puternic a despicat stâncile şi a clătinat munţii. Dar Dumnezeu nu era în el.

  Un cutremur puternic a zguduit pământul de sub picioarele sale. Dar Dumnezeu nu era în el.

  Apoi au venit focurile. Dar Dumnezeu nu era acolo.

  În cele din urmă, o voce blândă şi liniştită. Aceea era Dumnezeu!

  „Ce faci tu aici, Ilie? Tu eşti important pentru Mine. Am o lucrare vitală pentru tine. Mai întâi, vreau să ungi pe Hazael împărat al Siriei. În al doilea rând, unge pe Iehu împărat peste Israel. Şi în al treilea rând, unge pe Elisei ca profet în locul tău. Şi, apropo, Ilie, 7.000 nu şi-au plecat genunchiul înaintea lui Baal. Vino, hai să mergem.”

  Dumnezeu nu l-a ocărât pe Ilie, doar a folosit nişte evenimente dramatice, ca să schimbe centrul atenţiei sale.

  Nici un cuvânt aspru – doar afirmaţii. „Eşti încă profetul Meu, Ilie. Mergi, întoarce-te şi fă lucrarea unui profet, Ilie.”

  Ilie trebuie să fi respirat adânc, apoi şi-a îndreptat umerii şi a mers înapoi spre Damasc. El văzuse lucruri mai înfricoşătoare decât Izabela cea mânioasă, dar Dumnezeu îl protejase din nou.

  Să ne amintim, în timp ce lucrăm pentru El, că nici noi nu suntem singuri. El ne va conduce prin vocea mică, liniştită, a Duhului Sfânt.

  Nu trebuie să ne temem de furioasa Izabela. Şi undeva mai există 7.000 de membri loiali, care lucrează împreună cu noi pentru Dumnezeu.

  Şi dacă ne descurajăm şi ne gândim că eforturile noastre sunt ineficiente şi alergăm să ne ascundem, fiţi siguri că Dumnezeu va întreba: ‘Ce faci tu aici?’

  Gândeşte-te la circumstanţele în care te afli în acest moment. Dacă Dumnezeu te-ar întreba „Ce faci tu aici?”, ce i-ai răspunde?

  Betty M. Hoehn

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...