Articolul precedentMai este încă timp
  Articolul următorNici un avantaj față de noi

  Fântâna tinereţii

  El îţi satură de bunătăţi bătrâneţea şi te face să întinereşti iarăşi ca vulturul. Psalm 103:5

  Timp de sute de ani, omenirea a visat să găsească o „fântână a tinereţii”, ale cărei ape vindecătoare să facă tânăr pe cel bătrân, să vindece boala şi să prelungească viaţa. Aş dori să vă spun că am găsit fugitiva fântână a tinereţii, dar nu ne-am dat seama de aceasta. Un secret important al longevităţii se află în menţinerea unui sistem imunitar sănătos.

  Avem mai mult control asupra lui decât şi-a dat seama mai înainte ştiinţa medicală. Creatorul a construit în corpul nostru o capacitate extraordinară pentru menţinerea şi restaurarea sănătăţii. Deci, obiceiurile bune menţinute şi obiceiurile rele părăsite ne pot ajuta să descoperim legendara fântână a tinereţii.

  Ar trebui să ştii că, în timpul următoarelor 24 de ore, probabil, vei face cancer! Celulele care cresc necontrolat, şi pe care le cunoaştem sub denumirea de cancer, se dezvoltă frecvent în organism, poate de câteva ori pe zi. Un sistem imunitar sănătos detectează şi elimină celulele cancerigene înainte să avem şansa să ştim că sunt prezente.

  Alte arii ale bolii, în care sistemul imunitar joacă un rol important, includ infecţiile, anumite tipuri de boli autoimune, ca artrita şi lupusul, şi ucigaşii majori: infarctul şi accidentul vascular cerebral.

  Vestea bună este că poţi alege să ai un sistem imunitar sănătos. Exersează regulat (minimum 20 de minute în fiecare zi), ai o alimentaţie echilibrată (evită grăsimile şi proteinele din produsele animale), dormi între şapte şi nouă ore în fiecare seară, fii optimist şi râzi mult. Evită efectele dăunătoare asupra sistemului imunitar ale obezităţii, alcoolului, tutunului şi ale altor droguri, ca şi stresul foarte mare şi emoţiile negative.

  Solomon poate că nu era imunolog, dar afirmaţia sa din Proverbe 17:22 – „O inimă veselă este un bun leac, dar un duh mâhnit usucă oasele” – arată multă cunoaştere a sistemului imunitar, din care o bună parte îşi are originea în măduva osoasă. Ştiinţa confirmă faptul că o inimă veselă face bine, probabil mai bine decât un medicament, în timp ce un duh mâhnit dăunează măduvei oaselor (sistemului imunitar).

  Pacă faci alegeri sănătoase zilnic, eviţi substanţele dăunătoare şi păstrezi un cântec în inimă, ai făcut un pas mare în descoperirea propriei tale fântâni a tinereţii.

  Creatorul meu, îţi mulţumesc pentru sistemul meu imunitar. Ajută-mă să mă hotărăsc să fac alegeri sănătoase, care să-l păstreze puternic şi vigilent. Amin.

  Edwin H. Krick

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...