Articolul precedentAre rost să te rogi?
  Articolul următorIsus, al doilea Adam

  Pe aripile laudei

  Căci Domnul are plăcere de poporul Său şi slăveşte pe cei nenorociţi, mântuindu-i. Să salte de bucurie credincioşii Lui îmbrăcaţi în slavă, să scoată strigăte de bucurie în aşternutul lor! Psalm 149:4-5

  Tocmai mă însănătoşisem după ce avusesem un disc parţial rupt la coloana vertebrală. Stătusem trei săptămâni în pat, încercând să-i dau voie să se vindece cu tratament blând, protector.

  Soţul meu, Dan, cumpărase o rulotă, aşa că puteam să stau întinsă în timp ce parcurgeam cei 3.000 de km spre următoarea noastră campanie evanghelistică. Mă bucuram că mă simţeam aşa de bine, când ne-am oprit într-o parcare, ca să fac un duş. Apa caldă din duş s-a făcut dintr-o dată rece ca gheaţa, făcând ca muşchii spatelui meu să se contracte într-un spasm dureros. Mormăind un strigăt de durere, mă temeam că discul alunecase din nou.

  Am petrecut noaptea într-un motel, gândindu-mă că o baie caldă în cadă îmi va aduce ceva uşurare – dar a fost în van! Eram singură acum, stând întinsă pe canapeaua din rulotă, speriată şi deprimată, când colegul nostru de echipă, John, mi-a dat un foarte necesar sfat: „Nu da voie condiţiei tale fizice să te doboare”, a spus el.

  Admonestarea lui liniştită m-a trezit şi mi-am ridicat gândurile spre Dumnezeu. „Tată, devin din ce în ce mai deprimată. Te rog, ridică-mă pe aripile laudei şi umple-mi inima şi mintea cu cântece de bucurie şi făgăduinţe din Cuvântul Tău, căci atunci când Duhul Sfânt deţine controlul, este bucurie şi pace.”

  Am început să cânt în minte cântece de laudă şi bucurie şi, în timp ce cântam, Isus mi-a îndepărtat depresia. – Spasmul s-a micşorat! Acum Îl lăudam cu adevărat! „Îţi mulţumesc, Doamne, că discul nu este deplasat şi că e vorba doar de un spasm muscular!” Cu cât Îl lăudam mai mult, cu atât mă simţeam mai bine.

  Mi-a amintit de îndemnul: „Să salte de bucurie credincioşii… în aşternutul lor!” Când eşti în aşternut? Când eşti obosit, bolnav sau deprimat. Mergi în pat când îţi vine cel mai puţin să cânţi. Dar pe patul de suferinţă, fie ea fizică, spirituală sau mintală, este chiar momentul cel mai potrivit să cânţi şi să-I ceri lui Dumnezeu să te ridice pe aripile laudei.

  Ce moment poate fi mai bun decât să cânţi acum un cântec de laudă pentru Domnul? „Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul şi iarăşi zic bucuraţi-vă.”

  Kay Collins

  Pe aripile laudei - 2017. Când eşti în aşternut? Când eşti obosit, bolnav sau deprimat. Mergi în pat când îţi vine cel mai puţin să cânţi. Dar pe patul de suferinţă, fie ea fizică, spirituală sau mintală, este chiar momentul cel mai potrivit să cânţi şi să-I ceri lui Dumnezeu să te ridice pe aripile laudei.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...