Pe aripile laudei

Căci Domnul are plăcere de poporul Său şi slăveşte pe cei nenorociţi, mântuindu-i. Să salte de bucurie credincioşii Lui îmbrăcaţi în slavă, să scoată strigăte de bucurie în aşternutul lor! Psalm 149:4-5

Tocmai mă însănătoşisem după ce avusesem un disc parţial rupt la coloana vertebrală. Stătusem trei săptămâni în pat, încercând să-i dau voie să se vindece cu tratament blând, protector.

Soţul meu, Dan, cumpărase o rulotă, aşa că puteam să stau întinsă în timp ce parcurgeam cei 3.000 de km spre următoarea noastră campanie evanghelistică. Mă bucuram că mă simţeam aşa de bine, când ne-am oprit într-o parcare, ca să fac un duş. Apa caldă din duş s-a făcut dintr-o dată rece ca gheaţa, făcând ca muşchii spatelui meu să se contracte într-un spasm dureros. Mormăind un strigăt de durere, mă temeam că discul alunecase din nou.

Am petrecut noaptea într-un motel, gândindu-mă că o baie caldă în cadă îmi va aduce ceva uşurare – dar a fost în van! Eram singură acum, stând întinsă pe canapeaua din rulotă, speriată şi deprimată, când colegul nostru de echipă, John, mi-a dat un foarte necesar sfat: „Nu da voie condiţiei tale fizice să te doboare”, a spus el.

Admonestarea lui liniştită m-a trezit şi mi-am ridicat gândurile spre Dumnezeu. „Tată, devin din ce în ce mai deprimată. Te rog, ridică-mă pe aripile laudei şi umple-mi inima şi mintea cu cântece de bucurie şi făgăduinţe din Cuvântul Tău, căci atunci când Duhul Sfânt deţine controlul, este bucurie şi pace.”

Am început să cânt în minte cântece de laudă şi bucurie şi, în timp ce cântam, Isus mi-a îndepărtat depresia. – Spasmul s-a micşorat! Acum Îl lăudam cu adevărat! „Îţi mulţumesc, Doamne, că discul nu este deplasat şi că e vorba doar de un spasm muscular!” Cu cât Îl lăudam mai mult, cu atât mă simţeam mai bine.

Mi-a amintit de îndemnul: „Să salte de bucurie credincioşii… în aşternutul lor!” Când eşti în aşternut? Când eşti obosit, bolnav sau deprimat. Mergi în pat când îţi vine cel mai puţin să cânţi. Dar pe patul de suferinţă, fie ea fizică, spirituală sau mintală, este chiar momentul cel mai potrivit să cânţi şi să-I ceri lui Dumnezeu să te ridice pe aripile laudei.

Ce moment poate fi mai bun decât să cânţi acum un cântec de laudă pentru Domnul? „Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul şi iarăşi zic bucuraţi-vă.”

Kay Collins

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor