Articolul precedentAre rost să te rogi?
  Articolul următorIsus, al doilea Adam

  Pe aripile laudei

  Căci Domnul are plăcere de poporul Său şi slăveşte pe cei nenorociţi, mântuindu-i. Să salte de bucurie credincioşii Lui îmbrăcaţi în slavă, să scoată strigăte de bucurie în aşternutul lor! Psalm 149:4-5

  Tocmai mă însănătoşisem după ce avusesem un disc parţial rupt la coloana vertebrală. Stătusem trei săptămâni în pat, încercând să-i dau voie să se vindece cu tratament blând, protector.

  Soţul meu, Dan, cumpărase o rulotă, aşa că puteam să stau întinsă în timp ce parcurgeam cei 3.000 de km spre următoarea noastră campanie evanghelistică. Mă bucuram că mă simţeam aşa de bine, când ne-am oprit într-o parcare, ca să fac un duş. Apa caldă din duş s-a făcut dintr-o dată rece ca gheaţa, făcând ca muşchii spatelui meu să se contracte într-un spasm dureros. Mormăind un strigăt de durere, mă temeam că discul alunecase din nou.

  Am petrecut noaptea într-un motel, gândindu-mă că o baie caldă în cadă îmi va aduce ceva uşurare – dar a fost în van! Eram singură acum, stând întinsă pe canapeaua din rulotă, speriată şi deprimată, când colegul nostru de echipă, John, mi-a dat un foarte necesar sfat: „Nu da voie condiţiei tale fizice să te doboare”, a spus el.

  Admonestarea lui liniştită m-a trezit şi mi-am ridicat gândurile spre Dumnezeu. „Tată, devin din ce în ce mai deprimată. Te rog, ridică-mă pe aripile laudei şi umple-mi inima şi mintea cu cântece de bucurie şi făgăduinţe din Cuvântul Tău, căci atunci când Duhul Sfânt deţine controlul, este bucurie şi pace.”

  Am început să cânt în minte cântece de laudă şi bucurie şi, în timp ce cântam, Isus mi-a îndepărtat depresia. – Spasmul s-a micşorat! Acum Îl lăudam cu adevărat! „Îţi mulţumesc, Doamne, că discul nu este deplasat şi că e vorba doar de un spasm muscular!” Cu cât Îl lăudam mai mult, cu atât mă simţeam mai bine.

  Mi-a amintit de îndemnul: „Să salte de bucurie credincioşii… în aşternutul lor!” Când eşti în aşternut? Când eşti obosit, bolnav sau deprimat. Mergi în pat când îţi vine cel mai puţin să cânţi. Dar pe patul de suferinţă, fie ea fizică, spirituală sau mintală, este chiar momentul cel mai potrivit să cânţi şi să-I ceri lui Dumnezeu să te ridice pe aripile laudei.

  Ce moment poate fi mai bun decât să cânţi acum un cântec de laudă pentru Domnul? „Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul şi iarăşi zic bucuraţi-vă.”

  Kay Collins

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...