Articolul precedentSecretul lui Carver
  Articolul următorTaina întrupării

  Din cenuşa vieţii mele

  Să dau celor întristaţi din Sion, să le dau o cunună împărătească, în loc de cenuşă, un untdelemn de bucurie în locul plânsului, o haină de laudă în locul unui duh mâhnit, ca să fie numiţi terebinţi ai neprihănirii’, ‘un sad al Domnului, ca să slujească spre slava Lui’. Isaia 61:3

  De câte ori n-am ascultat inima zdrobită a unei soţii care trecea printr-un divorţ despre care n-a visat niciodată că se va întâmpla! Acum mi s-a întâmplat mie! Şocul şi neîncrederea m-au lăsat amorţită. Mintea mi se învârtea în timp ce încercam să separ această cataclismică traumă emoţională de celelalte presiuni grele ale rolului de soţie, mamă, fiică, salariat şi voluntar în biserică şi localitate. Tata era bolnav şi pe moarte. Mama încerca să fie curajoasă după o recentă amputare a unui picior. Amândoi aveau nevoie de grijă şi de susţinere iubitoare. Mă simţeam aşa cum s-a simţit David când cânta îndoliat: „Sunt fără putere, zdrobit cu desăvârşire, tulburarea inimii mele mă face să gem” (Psalmi 38:8).

  Zdrobită sub greutatea tuturor acestor lucruri, mă clătinam pe picioare în aerul blând al serii de august. Eram acolo, în mijlocul grădinii mele de legume, plivind cu furie stratul de fasole. Fiecare smoc de buruieni părea ca un inamic învins. În timp ce făceam un pas înapoi, ca să privesc stratul plivit cu un simţământ de satisfacţie şi uşurare, deodată o aromă plăcută m-a învăluit, întrebându-mă de unde vine, am privit în spate. Cu neîncredere, mi-am dat seama că am călcat pe busuioc!

  Stând nemişcată în timp ce mireasma tăcută mă învăluia, am fost impresionată de faptul că a fost nevoie de „zdrobire” şi „rupere”, ca să se producă acea aromă dintr-o dată, care să provoace o asemenea experienţă binecuvântată.

  Da, trupul lui Hristos a fost zdrobit pentru mine, iar păcatul L-a sfâşiat, aducând darul plăcut mirositor al mântuirii pentru mine! Cu o inimă pe deplin recunoscătoare, am ieşit din grădină în rugăciune, hrănită de parabola că Dumnezeu ar putea să ia viaţa mea „zdrobită” şi „ruptă” şi să facă din ea o mireasmă pentru El.

  După divorţ, în timp ce prietenii mei ieşeau la pensie, m-am trezit înrolată la cursuri postuniversitare, pregătindu-mă cu rugăciune pentru masterul în sănătate publică. În acest timp, o grupă de rugăciune se ruga pentru cineva care să înceapă un cabinet medical ambulant în Boston. La o săptămână după ce am absolvit, cabinetul medical ambulant în Boston s-a născut din cenuşa vieţii mele, parfumată cu busuioc zdrobit!

  Când te simţi zdrobit şi sfâşiat, aminteşte-ţi că Dumnezeu ți-a promis o cunună în loc de cenuşă!

  J. Rita Vital

  Din cenuşa vieţii mele - 2017. Da, trupul lui Hristos a fost zdrobit pentru mine, iar păcatul L-a sfâşiat, aducând darul plăcut mirositor al mântuirii pentru mine! Știu că Dumnezeu poate să ia viaţa mea „zdrobită” şi „ruptă” şi să facă din ea o mireasmă pentru El.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...