Articolul precedentSupunere deplină
  Articolul următorTemelia și zidurile

  Cine m-a învaţat să mă tem

  În dragoste nu este frică; ci dragostea desăvârşită izgoneşte frica; pentru că frica are cu ea pedeapsa; şi cine se teme, n-a ajuns desăvârşit în dragoste. 1 Ioan 4:18

  Poate că milioane de oameni s-au plecat pe genunchi în rugăciune sinceră către Dumnezeul Universului… dar pentru un motiv teribil de greşit. După ce au descoperit greşeli şi alegeri stupide în vieţile lor, ei se tem că un Dumnezeu neprihănit le va face ceea ce merită. Că El îi va pedepsi, aducând asupra lor vreo durere, ca să-Şi arate neplăcerea extremă. Şi le este teamă de El.

  Teama – această groază de durerea viitoare – îi face pe oameni să fie atenţi. Începe să facă adrenalina să curgă şi încep să negocieze cu Dumnezeu. Poate că pot da bani mai mulţi sau să slujească drept voluntari într-o biserică. Poate că dacă se roagă mai mult, cu un nod mai strâns în gât şi cu mai multă sudoare pe mâini, vor putea micşora mânia lui Dumnezeu. Sau poate că pot arunca ceva fapte bune pe celălalt taler al cântarului şi pot echilibra astfel faptele lor rele.

  De fapt, teama de pedeapsa lui Dumnezeu produce atâtea comportamente „bune”, încât ne face să trecem cu vederea cât de nesănătoasă este frica. Pentru început, teama este un distrugător din punct de vedere fizic, pompând acizi care rod stomacul şi inducând anxietate care încordează nervii. Oamenii temători trăiesc vieţi tensionate, cu aversiune la frică, zburând la altitudine mică şi pierzând marea aventură de a trăi.

  Ba mai mult, teama este cea mai săracă formă de motivare pentru facerea lucrurilor bune. Ne reţine de la a vedea că alegerile corecte poartă cu ele răsplătirile lor proprii. Oamenii temători devin victime ale oricui face cele mai mari ameninţări de durere asupra lor. Şi teama ne orbeşte să vedem prezenţa dragostei necondiţionate. Nu putem să ne apropiem de oamenii de care ne e teamă. Când ne e teamă de eşec, respingere sau pierdere, sfârşim prin a pierde unele dintre cele mai mari bucurii şi aventuri ale vieţii.

  Cel mai tragic, teama de Dumnezeu este un răspuns primitiv, imatur, complet nenecesar şi distrugător de suflete, pe care i-L dăm. El este învăţătorul nostru, nu un conducător de sclavi. El descoperă motive de-a lungul înţelegerii noastre mai degrabă decât să plesnească din bici pe spatele nostru. Faptul de a-L cunoaşte cu adevărat – a-I cunoaşte dragostea – îndepărtează toată frica.

  Cum îl vezi pe Dumnezeu? Ca pe cineva de care să-ţi fie teamă?

  Un judecător? Un păstor?

  Dacă ar trebui să faci un portret al lui Dumnezeu, ce ai descrie?

  Dan Matthews

  Cine m-a învaţat să mă tem - 2017. El este învăţătorul nostru, nu un conducător de sclavi. El descoperă motive de-a lungul înţelegerii noastre mai degrabă decât să plesnească din bici pe spatele nostru. Faptul de a-L cunoaşte cu adevărat - a-I cunoaşte dragostea - îndepărtează toată frica.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...