Articolul precedentAprobarea Maestrului
  Articolul următorZidind pe temelie

  Trebuia să mor?

  Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte. Ioan 14: 27

  Eram speriată. Voi muri? Vor rămâne băieţii mei fără mamă? Şi mă va iubi soţul meu mai puţin dacă mi se va face o mastectomie?

  Tocmai primisem veşti despre un nodul la sânul meu stâng. Era cea de-a douăzeci şi una aniversare de la nunta noastră. O rezervă tăcută atârna deasupra noastră, în timp ce serveam împreună cina specială şi, mai târziu, când stăteam jos în camera de hotel, am vorbit despre ce ar putea ascunde viitorul.

  Vineri, fără să mă mai gândesc la sărbătoarea aniversării noastre, sentimentele deprimante, de tipul „şi dacă”, s-au strecurat înăuntru. Mă rugam constant şi m-am forţat să cânt şi să fiu veselă. Dar în ziua următoare, la biserică, gânduri despre posibila mea moarte şi disperare m-au copleşit şi m-au zdrobit. Statisticile continuau să-mi sune în urechi. După cancerul de plămâni, cancerul de sân este primul care ucide femeile din S.U.A.

  Duminică am mers amândoi să-l consultăm pe chirurg şi am fost încurajaţi. El credea că putea să fie un nodul fibrochistic. După ce a spus că vroia să mă vadă după două luni, mi-a recomandat o dietă strictă şi mai mult exerciţiu fizic.

  După rezultatele cercetărilor, o greutate cu 7,5 kg mai mult creşte riscul cancerului de sân cu 37%, iar la o greutate cu 10 kg mai mult, riscul creşte la 52%. Aceasta înseamnă că o diferenţă de 5 kg poate fi semnificativă când e vorba de scăderea riscului de cancer. Şi după Dr. Noreen Azid, de la Centrul de Cancer Lee Moffit din Tampa, Florida, dintre toate decadele vieţii în care ar trebui să pierzi acea greutate suplimentară, cea mai importantă este a treia.

  Săptămânile au trecut şi am slăbit 6 kg. Allan a mers cu mine la consultaţie. După ce m-a examinat la ecograf şi a văzut mamografia, doctorul a spus: „Nu mai este nimic”. Când am comparat raporturile şi am văzut mamografia, am oftat cu uşurare şi am trimis spre cer o rugăciune de mulţumire.

  Din acea experienţă am învăţat cât de preţioasă este sănătatea noastră şi cum ameninţarea cu pierderea ei poate rearanja deodată şi marcant priorităţile noastre. M-am hotărât să apreciez încontinuu fiecare zi pe care Dumnezeu mi-o dă şi să fiu veselă şi să mă bucur de ea.

  Ce ar trebui să faci astăzi, în caz că nu va mai fi un mâine?

  Jill Kennedy

  Trebuia să mor? - 2017. Am învăţat cât de preţioasă este sănătatea noastră şi cum ameninţarea cu pierderea ei poate rearanja deodată şi marcant priorităţile noastre. M-am hotărât să apreciez încontinuu fiecare zi pe care Dumnezeu mi-o dă şi să fiu veselă şi să mă bucur de ea. Ce ar trebui să faci astăzi, în caz că nu va mai fi un mâine?
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...