Articolul precedentAprobarea Maestrului
  Articolul următorZidind pe temelie

  Trebuia să mor?

  Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte. Ioan 14: 27

  Eram speriată. Voi muri? Vor rămâne băieţii mei fără mamă? Şi mă va iubi soţul meu mai puţin dacă mi se va face o mastectomie?

  Tocmai primisem veşti despre un nodul la sânul meu stâng. Era cea de-a douăzeci şi una aniversare de la nunta noastră. O rezervă tăcută atârna deasupra noastră, în timp ce serveam împreună cina specială şi, mai târziu, când stăteam jos în camera de hotel, am vorbit despre ce ar putea ascunde viitorul.

  Vineri, fără să mă mai gândesc la sărbătoarea aniversării noastre, sentimentele deprimante, de tipul „şi dacă”, s-au strecurat înăuntru. Mă rugam constant şi m-am forţat să cânt şi să fiu veselă. Dar în ziua următoare, la biserică, gânduri despre posibila mea moarte şi disperare m-au copleşit şi m-au zdrobit. Statisticile continuau să-mi sune în urechi. După cancerul de plămâni, cancerul de sân este primul care ucide femeile din S.U.A.

  Duminică am mers amândoi să-l consultăm pe chirurg şi am fost încurajaţi. El credea că putea să fie un nodul fibrochistic. După ce a spus că vroia să mă vadă după două luni, mi-a recomandat o dietă strictă şi mai mult exerciţiu fizic.

  După rezultatele cercetărilor, o greutate cu 7,5 kg mai mult creşte riscul cancerului de sân cu 37%, iar la o greutate cu 10 kg mai mult, riscul creşte la 52%. Aceasta înseamnă că o diferenţă de 5 kg poate fi semnificativă când e vorba de scăderea riscului de cancer. Şi după Dr. Noreen Azid, de la Centrul de Cancer Lee Moffit din Tampa, Florida, dintre toate decadele vieţii în care ar trebui să pierzi acea greutate suplimentară, cea mai importantă este a treia.

  Săptămânile au trecut şi am slăbit 6 kg. Allan a mers cu mine la consultaţie. După ce m-a examinat la ecograf şi a văzut mamografia, doctorul a spus: „Nu mai este nimic”. Când am comparat raporturile şi am văzut mamografia, am oftat cu uşurare şi am trimis spre cer o rugăciune de mulţumire.

  Din acea experienţă am învăţat cât de preţioasă este sănătatea noastră şi cum ameninţarea cu pierderea ei poate rearanja deodată şi marcant priorităţile noastre. M-am hotărât să apreciez încontinuu fiecare zi pe care Dumnezeu mi-o dă şi să fiu veselă şi să mă bucur de ea.

  Ce ar trebui să faci astăzi, în caz că nu va mai fi un mâine?

  Jill Kennedy

  Trebuia să mor? - 2017. Am învăţat cât de preţioasă este sănătatea noastră şi cum ameninţarea cu pierderea ei poate rearanja deodată şi marcant priorităţile noastre. M-am hotărât să apreciez încontinuu fiecare zi pe care Dumnezeu mi-o dă şi să fiu veselă şi să mă bucur de ea. Ce ar trebui să faci astăzi, în caz că nu va mai fi un mâine?
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...