Articolul precedentDisciplina lui CR7
  Articolul următorMarele nostru apărător

  În momentele mele cele mai jenante

  Şi El mi-a zis: ’Harul Meu îţi este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este tăcută desăvârşită’. 2 Corinteni 12:9

  Tată, astăzi am încercat să iau proteza unui pacient ca s-o spăl, doar ca să descopăr că nu era proteză. Unul dintre pacienţii mei confuzi a crezut că vasul lui pentru apă era urinar şi am comandat două tăvi cu mâncare pentru acelaşi pacient, şi ambele cu dieta greşită.

  Asta nu e tot.

  Am făcut o gafă, întrebând-o pe soţia pacientului meu dacă era fiica lui. Asistenta practicantă mi-a pus o întrebare simplă şi n-am ştiut să răspund.

  Zile ca aceasta mă fac să mă simt nepotrivită. Ajută-mă, Tată, să nu fiu critică faţă de mine însămi.

  Aminteşte-mi de urmaşii Tăi din trecut, care au trecut şi ei prin zile ca aceasta. Petru n-a reuşit să meargă pe apă, iar Iona a sărit în pântecele unei balene.

  Zilele lor „rele” au trecut. Şi ale mele vor trece.

  Sună uneori rugăciunile tale ca a mea? Ai şi tu uneori zile în care nimic nu pare să meargă bine? Te scoli dimineaţa şi ai un timp devoţional plăcut cu Domnul, te îmbraci cu o haină nouă şi te îndrepţi spre locul de muncă, gândind că ziua va fi grozavă, doar ca să sfârşeşti primind o amendă de depăşire de viteză pe strada pe care vin la serviciu toţi colegii tăi. Sau, la sfârşitul zilei, vezi atârnând de jacheta pe care o porţi eticheta cu preţ redus!

  Sunt convinsă că uneori semăn mai mult cu un urs într-un dulap cu porţelanuri, încercând să trec prin acea zi, decât cu un neurochirurg cauterizând minuscule vase de sânge pe creier. Gafele mele cauzează mai multă jenă decât pot să îndur.

  De aceea am nevoie de acel timp devoţional cu Domnul. Dumnezeu nu poate să mă reţină să nu mă fac de râs, dar El îmi poate reaminti în fiecare dimineaţă că, deşi locuieşte în înălţime, într-un loc înalt şi sfânt, şi nu va face niciodată o greşeală, El trăieşte cu cei care fac greşeli – ,,cu omul zdrobit şi smerit, ca să înviorez duhurile smerite şi să îmbărbătez inimile zdrobite“ (Isaia 57:15).

  Deseori sunt zdrobită şi am nevoie de o inimă înviorată de Dumnezeu.

  Îţi mulţumesc, Tată, pentru că Tu îmi aminteşti zilnic că nu vei râde niciodată de greşelile mele, ci vei sta cu toată inima de partea mea în momentele mele cele mai jenante.

  Caria Gober

  În momentele mele cele mai jenante - 2017. Îţi mulţumesc, Tată, pentru că Tu îmi aminteşti zilnic că nu vei râde niciodată de greşelile mele, ci vei sta cu toată inima de partea mea în momentele mele cele mai jenante.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...