Articolul precedentNu te înşela
  Articolul următorNu poți câștiga un dar

  Care este jertfa ta?

  Îi plac Domnului mai mult arderile de tot şi jertfele decât ascultarea de glasul Domnului? Ascultarea face mai mult decât jertfele şi păzirea Cuvântului Său face mai mult decât grăsimea berbecilor. Căci neascultarea este tot atât de vinovată ca ghicirea şi împotrivirea nu este mai puţin vinovată ca închinarea la idoli şi terafimi. 1 Samuel 15:22-23

  „Oamenii sunt gata să dea orice, ca să-şi recapete sănătatea.” Dr. Bruce Hyde m-a privit direct în ochi, apoi s-a lăsat pe spate în fotoliul lui. „Ei ar renunţa la maşina, vaporul, avionul, vacanţa, casa lor – la orice’.” Tânărul medic şi-a scuturat capul şi a oftat. „Orice cu excepţia cauzei – obiceiurile lor rele de stil de viaţă.”

  Face o diferenţă între sănătate şi boală ceea ce mâncăm sau nu mâncăm, ceea ce facem sau nu facem? Ascultaţi cuvintele câtorva „experţi”:

  „O dietă sănătoasă ar putea reduce dramatic şansele de a face cancer de colon, prostată şi sân.” – Dr. Sushma Palmer, Universitatea Georgetown.

  „Factorii dietetici, responsabili de producerea cancerului, sunt în principal consumul de grăsimi şi came.” – Dr. Gio B. Gori, Institutul Naţional de Cancer.

  „Putem spune cu o siguranţă aproape totală că dieta pe care o avem conduce la boli de inimă.” – Dr. Scott Grundy, Universitatea Texas.

  „Schimbarea dietei, nu a medicamentelor, ar trebui să fie primul tratament pentru cei cu colesterolul mărit”. – Dr. Dean Omish, Universitatea California, San Francisco.

  „Mulţi dintre oamenii pe care îi consult în cabinetul meu n-ar avea nevoie de ajutorul meu, dacă ar fi învăţat principiile unei vieţuiri fără grăsime de la o vârstă fragedă.” – Dr. Steven Van Camp, Centrul Medical Alvorado, San Diego, California.

  Oamenii lui Dumnezeu fac faţă unei probleme serioase astăzi: Vom continua să fim guvernaţi de apetit, refuzând să ascultăm de Dumnezeu sau de ştiinţă, sau ne vom supune sfatului lui Dumnezeu? Ce vom jertfi ca să ascultăm de principiile de sănătate ale lui Dumnezeu? Alegerea este clară. Conform cu ceea ce Samuel i-a spus lui Saul în 1 Samuel 15: 22, a te răscula împotriva lui Dumnezeu în orice punct este ca ghicirea şi vrăjitoria, iar a refuza în mod încăpăţânat să-ţi schimbi stilul de viaţă este ca închinarea la idoli.

  „Dacă [cei care cunosc despre dietă şi îmbrăcăminte] îşi tocesc conştiinţele pentru a evita crucea pe care trebuie să o poarte, ca să fie în armonie cu legile naturale, ca să evite reproşul, vor călca Cele Zece Porunci.” (Testimonies, voi. 3, p. 51).

  Dacă refuzi să asculţi, s-ar putea să jertfeşti mai mult decât crezi!

  Doamne, ajută-mă să sacrific mâncarea nesănătoasă care îmi place, ca să pot avea o sănătate mai bună, prin care să Te pot sluji mai bine.

  Dane J. Griffin

  Care este jertfa ta? - 2017. Doamne, ajută-mă să sacrific mâncarea nesănătoasă care îmi place, ca să pot avea o sănătate mai bună, prin care să Te pot sluji mai bine.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...