Articolul precedentAscultare deplină
  Articolul următorNu te chinui să dai roade

  Mergând și fiind împreună

  Ferice de oricine se teme de Domnul şi umblă pe căile Lui. Psalmi 128:1

  Datul jos din pat dimineaţa este cel mai greu lucru pe care îl fac. Când sunt la orizontală, cald şi confortabil în aşternut, sunt atât de liniştit cât poate fi un om. Atunci Brenda vine lângă pat şi îmi pune întrebarea zilnică: „Mergi cu mine la o plimbare?”

  Răspunsul corect este: „Da, sar imediat şi merg cu tine.” În loc de aceasta, buzele mele îi dau ca răspuns o mormăială nearticulată, care promite acţiune, în timp ce trupul îmi este încă lipit de pat. Apoi, din moment ce am promis că mă trezesc astăzi, mă răstorn pe podea, în timp ce săruturile căţeluşului Drinian îmi amintesc cât de valoros este să stai pe picioare.

  Cinci minute mai târziu, sunt în faţa garajului, făcând 50 de sărituri într-o încercare de a-mi activa cel puţin câteva din adormitele mele globule roşii. Brenda mi se alătură şi „plimbarea” începe. Drumul nostru merge prin cartier, în jos peste două dealuri, trecem de casa familiei Wilson, în jos pe lângă cea a familiei Cress, trecem de două frumoase grădini de flori, după colţ şi ne întoarcem la Tuckahoe Lane. Întreaga călătorie durează cam 30 de minute şi acoperă aproape 3 km. Ştiu că ar trebui să ne luăm, probabil, o oră şi să mergem mai mulţi kilometri. Dar asta e minunat pentru noi acum.

  În timp ce suntem pe traseu, mergem repede şi vorbim încet. Ne amintim de momentele bune de ieri, ne revizuim calendarul zilei şi ne întrebăm împreună despre vieţile celor pe care îi iubim cel mai mult. Deşi conversaţia ne ajută să menţinem un ritm alert, acesta nu este cel mai mare beneficiu al ei. Conversaţia-plimbare este modul nostru de a respira o nouă vitalitate în relaţia noastră în fiecare dimineaţă. Este o zilnică reconectare şi repredare lui Dumnezeu şi unul altuia. Da, există vindecare în plimbare, dar a fi împreună are o valoare chiar mai mare.

  Scularea din pat este încă cel mai greu lucru pe care îl fac. Dar plimbarea care urmează a devenit unul dintre cele mai uşoare. Şi unul dintre cele mai bune.

  Iei tu ceea ce este cel mai bun de la viaţă? Ce zici de o mică plimbare şi părtăşie împreună cu o persoană pe care o iubeşti?

  Dick Duerksen

  Mergând și fiind împreună - 2017. Scularea din pat este încă cel mai greu lucru pe care îl fac. Dar plimbarea care urmează a devenit unul dintre cele mai uşoare. Şi unul dintre cele mai bune. Iei tu ceea ce este cel mai bun de la viaţă? Ce zici de o mică plimbare şi părtăşie împreună cu o persoană pe care o iubeşti?
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...