Articolul precedentAscultare deplină
  Articolul următorNu te chinui să dai roade

  Mergând și fiind împreună

  Ferice de oricine se teme de Domnul şi umblă pe căile Lui. Psalmi 128:1

  Datul jos din pat dimineaţa este cel mai greu lucru pe care îl fac. Când sunt la orizontală, cald şi confortabil în aşternut, sunt atât de liniştit cât poate fi un om. Atunci Brenda vine lângă pat şi îmi pune întrebarea zilnică: „Mergi cu mine la o plimbare?”

  Răspunsul corect este: „Da, sar imediat şi merg cu tine.” În loc de aceasta, buzele mele îi dau ca răspuns o mormăială nearticulată, care promite acţiune, în timp ce trupul îmi este încă lipit de pat. Apoi, din moment ce am promis că mă trezesc astăzi, mă răstorn pe podea, în timp ce săruturile căţeluşului Drinian îmi amintesc cât de valoros este să stai pe picioare.

  Cinci minute mai târziu, sunt în faţa garajului, făcând 50 de sărituri într-o încercare de a-mi activa cel puţin câteva din adormitele mele globule roşii. Brenda mi se alătură şi „plimbarea” începe. Drumul nostru merge prin cartier, în jos peste două dealuri, trecem de casa familiei Wilson, în jos pe lângă cea a familiei Cress, trecem de două frumoase grădini de flori, după colţ şi ne întoarcem la Tuckahoe Lane. Întreaga călătorie durează cam 30 de minute şi acoperă aproape 3 km. Ştiu că ar trebui să ne luăm, probabil, o oră şi să mergem mai mulţi kilometri. Dar asta e minunat pentru noi acum.

  În timp ce suntem pe traseu, mergem repede şi vorbim încet. Ne amintim de momentele bune de ieri, ne revizuim calendarul zilei şi ne întrebăm împreună despre vieţile celor pe care îi iubim cel mai mult. Deşi conversaţia ne ajută să menţinem un ritm alert, acesta nu este cel mai mare beneficiu al ei. Conversaţia-plimbare este modul nostru de a respira o nouă vitalitate în relaţia noastră în fiecare dimineaţă. Este o zilnică reconectare şi repredare lui Dumnezeu şi unul altuia. Da, există vindecare în plimbare, dar a fi împreună are o valoare chiar mai mare.

  Scularea din pat este încă cel mai greu lucru pe care îl fac. Dar plimbarea care urmează a devenit unul dintre cele mai uşoare. Şi unul dintre cele mai bune.

  Iei tu ceea ce este cel mai bun de la viaţă? Ce zici de o mică plimbare şi părtăşie împreună cu o persoană pe care o iubeşti?

  Dick Duerksen

  Mergând și fiind împreună - 2017. Scularea din pat este încă cel mai greu lucru pe care îl fac. Dar plimbarea care urmează a devenit unul dintre cele mai uşoare. Şi unul dintre cele mai bune. Iei tu ceea ce este cel mai bun de la viaţă? Ce zici de o mică plimbare şi părtăşie împreună cu o persoană pe care o iubeşti?
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...