Articolul precedentAscultare deplină
  Articolul următorNu te chinui să dai roade

  Mergând și fiind împreună

  Ferice de oricine se teme de Domnul şi umblă pe căile Lui. Psalmi 128:1

  Datul jos din pat dimineaţa este cel mai greu lucru pe care îl fac. Când sunt la orizontală, cald şi confortabil în aşternut, sunt atât de liniştit cât poate fi un om. Atunci Brenda vine lângă pat şi îmi pune întrebarea zilnică: „Mergi cu mine la o plimbare?”

  Răspunsul corect este: „Da, sar imediat şi merg cu tine.” În loc de aceasta, buzele mele îi dau ca răspuns o mormăială nearticulată, care promite acţiune, în timp ce trupul îmi este încă lipit de pat. Apoi, din moment ce am promis că mă trezesc astăzi, mă răstorn pe podea, în timp ce săruturile căţeluşului Drinian îmi amintesc cât de valoros este să stai pe picioare.

  Cinci minute mai târziu, sunt în faţa garajului, făcând 50 de sărituri într-o încercare de a-mi activa cel puţin câteva din adormitele mele globule roşii. Brenda mi se alătură şi „plimbarea” începe. Drumul nostru merge prin cartier, în jos peste două dealuri, trecem de casa familiei Wilson, în jos pe lângă cea a familiei Cress, trecem de două frumoase grădini de flori, după colţ şi ne întoarcem la Tuckahoe Lane. Întreaga călătorie durează cam 30 de minute şi acoperă aproape 3 km. Ştiu că ar trebui să ne luăm, probabil, o oră şi să mergem mai mulţi kilometri. Dar asta e minunat pentru noi acum.

  În timp ce suntem pe traseu, mergem repede şi vorbim încet. Ne amintim de momentele bune de ieri, ne revizuim calendarul zilei şi ne întrebăm împreună despre vieţile celor pe care îi iubim cel mai mult. Deşi conversaţia ne ajută să menţinem un ritm alert, acesta nu este cel mai mare beneficiu al ei. Conversaţia-plimbare este modul nostru de a respira o nouă vitalitate în relaţia noastră în fiecare dimineaţă. Este o zilnică reconectare şi repredare lui Dumnezeu şi unul altuia. Da, există vindecare în plimbare, dar a fi împreună are o valoare chiar mai mare.

  Scularea din pat este încă cel mai greu lucru pe care îl fac. Dar plimbarea care urmează a devenit unul dintre cele mai uşoare. Şi unul dintre cele mai bune.

  Iei tu ceea ce este cel mai bun de la viaţă? Ce zici de o mică plimbare şi părtăşie împreună cu o persoană pe care o iubeşti?

  Dick Duerksen

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...