Articolul precedentMăreţia nimicniciei noastre
  Articolul următorDoamne, scapă-ne!

  Glaucom spiritual

  Vai de voi, povăţuitori orbi, care ziceţi: ’Dacă jură cineva pe Templu, nu este nimic; dar dacă jură pe aurul Templului, este legat de jurământul lui.’ Nebuni şi orbi! Care este mai mare: aurul sau Templul care sfinţeşte aurul? Matei 23:16-17

  Glaucomul este o boală de ochi serioasă, deseori ducând la orbire. Este o atrofie înceată şi insidioasă a nervului optic, care urmează unei tensiuni prea mari în interiorul ochiului. O tensiune normală păstrează globul ocular ferm, exact cât e nevoie ca să poată funcţiona. Pierderea echilibrului delicat dintre secreţia umorii apoase şi absorbţia ei rezultă într-o tensiune crescută, care distruge nervul ce leagă ochiul de creier. Aceasta cauzează pierderea vederii periferice, atât de importantă ca să nu te împiedici de lucruri. Totuşi, o pată mică centrală (ca privirea printr-o ţeavă) rămâne până la sfârşit. Doar după ce a avut loc o distrugere severă şi ireversibilă, victima începe să observe o problemă.

  Mai mult de jumătate din cele 2-3 milioane de americani, de peste 40 de ani, cu glaucom, n-au nici cea mai vagă idee că orbesc. Din nefericire, nu există tratament. Folosirea regulată şi zilnică a unor picături speciale pentru ochi, dacă este necesară o operaţie, poate preveni distrugerea în continuare. Din cauză că diagnosticarea timpurie şi tratamentul sunt critice, ar trebui să se meargă regulat la consultaţii oftalmologice. Riscul crescut îl au indivizii care au o rudă apropiată cu glaucom, care au folosit cortizon timp îndelungat, au avut operaţii mai înainte sau răniri la nivelul ochiului sau au diabet sau miopie.

  Atât fariseii, cât şi laodiceenii par să aibă glaucom spiritual. O părere despre sine arogantă, prea înaltă, încet, dar ireversibil, distruge legătura dintre suflet şi cer. Aceasta are ca rezultat îngustarea vederii, incapacitatea de a privi întreaga imagine, lipsa de concentrare constantă şi sublinierea subiectelor nesemnificative şi minore. Din nefericire, astfel de persoane nu-şi dau seama de problema lor, care poate fi aflată doar după consultarea Adevăratului Medic. Rude sau prieteni răi, cinism critic şi răniri din trecut fac o persoană mult mai predispusă să dezvolte această boală spirituală. Din fericire, Dumnezeu are un remediu divin, care restaurează vederea spirituală, dar doar dacă victimele o aplică regulat şi dacă tratamentul începe înainte să aibă loc prea multă distrugere.

  „Şi nu ştii că eşti ticălos, nenorocit, sărac, orb şi gol, te sfătuiesc să cumperi de la Mine… alifie pentru ochi ca să-ţi ungi ochii şi să vezi” (Apocalipsa 3:17-18).

  Eşti în pericol de a dezvolta glaucom spiritual?

  Ce poţi face ca să previi aceasta?

  Izak Wessels

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...