Articolul precedentMăreţia nimicniciei noastre
  Articolul următorDoamne, scapă-ne!

  Glaucom spiritual

  Vai de voi, povăţuitori orbi, care ziceţi: ’Dacă jură cineva pe Templu, nu este nimic; dar dacă jură pe aurul Templului, este legat de jurământul lui.’ Nebuni şi orbi! Care este mai mare: aurul sau Templul care sfinţeşte aurul? Matei 23:16-17

  Glaucomul este o boală de ochi serioasă, deseori ducând la orbire. Este o atrofie înceată şi insidioasă a nervului optic, care urmează unei tensiuni prea mari în interiorul ochiului. O tensiune normală păstrează globul ocular ferm, exact cât e nevoie ca să poată funcţiona. Pierderea echilibrului delicat dintre secreţia umorii apoase şi absorbţia ei rezultă într-o tensiune crescută, care distruge nervul ce leagă ochiul de creier. Aceasta cauzează pierderea vederii periferice, atât de importantă ca să nu te împiedici de lucruri. Totuşi, o pată mică centrală (ca privirea printr-o ţeavă) rămâne până la sfârşit. Doar după ce a avut loc o distrugere severă şi ireversibilă, victima începe să observe o problemă.

  Mai mult de jumătate din cele 2-3 milioane de americani, de peste 40 de ani, cu glaucom, n-au nici cea mai vagă idee că orbesc. Din nefericire, nu există tratament. Folosirea regulată şi zilnică a unor picături speciale pentru ochi, dacă este necesară o operaţie, poate preveni distrugerea în continuare. Din cauză că diagnosticarea timpurie şi tratamentul sunt critice, ar trebui să se meargă regulat la consultaţii oftalmologice. Riscul crescut îl au indivizii care au o rudă apropiată cu glaucom, care au folosit cortizon timp îndelungat, au avut operaţii mai înainte sau răniri la nivelul ochiului sau au diabet sau miopie.

  Atât fariseii, cât şi laodiceenii par să aibă glaucom spiritual. O părere despre sine arogantă, prea înaltă, încet, dar ireversibil, distruge legătura dintre suflet şi cer. Aceasta are ca rezultat îngustarea vederii, incapacitatea de a privi întreaga imagine, lipsa de concentrare constantă şi sublinierea subiectelor nesemnificative şi minore. Din nefericire, astfel de persoane nu-şi dau seama de problema lor, care poate fi aflată doar după consultarea Adevăratului Medic. Rude sau prieteni răi, cinism critic şi răniri din trecut fac o persoană mult mai predispusă să dezvolte această boală spirituală. Din fericire, Dumnezeu are un remediu divin, care restaurează vederea spirituală, dar doar dacă victimele o aplică regulat şi dacă tratamentul începe înainte să aibă loc prea multă distrugere.

  „Şi nu ştii că eşti ticălos, nenorocit, sărac, orb şi gol, te sfătuiesc să cumperi de la Mine… alifie pentru ochi ca să-ţi ungi ochii şi să vezi” (Apocalipsa 3:17-18).

  Eşti în pericol de a dezvolta glaucom spiritual?

  Ce poţi face ca să previi aceasta?

  Izak Wessels

  Glaucom spiritual - 2017. „Şi nu ştii că eşti ticălos, nenorocit, sărac, orb şi gol, te sfătuiesc să cumperi de la Mine... alifie pentru ochi ca să-ţi ungi ochii şi să vezi” (Apocalipsa 3:17-18).
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...