Când nimic înseamna totul

  Deci dacă nu puteţi face nici cel mai mic lucru, pentru ce vă mai îngrijoraţi de celelalte? Luca 12:26

  Chiar de la început, Dumnezeu ne-a spus ceva despre mediul Lui preferat din care să creeze – puţin sau nimic. Citind Biblia, este evident că Dumnezeu este în elementul Lui când lucrează cu nimic. Totul a început la Creaţiune, când Dumnezeu a modelat frumosul pământ de care ne bucurăm, din nimic.

  Prin toată Biblia găsim povestiri care ilustrează acelaşi principiu. Când unei văduve era gata să-i fie luaţi copiii, pentru că nu putea să-şi plătească datoriile, Elisei i-a spus să ia singurul lucru pe care îl avea, un vas mic cu ulei, şi din el să umple toate vasele pe care băieţii ei le puteau găsi. Ea a vândut apoi uleiul şi a plătit creditorilor.

  Sara a născut un fiu când era, fizic, incapabilă să aibă un copil, şi din acel copil s-au născut atâţia descendenţi, câte stele sunt pe cer.

  După ce a redus armata lui Ghedeon la puţin sau nimic, Dumnezeu a folosit-o apoi ca să-i învingă pe madianiţi.

  Doar cu o mică piatră, fără sabie şi fără armură, David l-a învins pe cel mai puternic războinic din Palestina.

  Dumnezeu a aprovizionat cu hrană, mai mult de 40 de ani, pe israeliţi în pustie, când nu aveau nici un fel de mâncare. De asemeni, când în deşert nu mai era apă, Dumnezeu a făcut să ţâşnească apă din stâncă.

  Când omul nu mai avea putere, Isus i-a spus paraliticului să-şi ia patul şi să umble. Când nu mai era vedere, El l-a făcut pe orb să vadă. Când nu mai era viaţă, El l-a înviat pe Lazăr din morţi. Când nu mai era speranţă, El a dat tâlharului care murea pe cruce încrederea într-o viaţă viitoare. Când ucenicii Lui nu mai aveau nici o viziune. El le-a dat un mandat care va trimite Evanghelia în întreaga lume cunoscută atunci.

  Când ne simţim golul din inimă, atunci putem fi umpluţi. Biblia spune aceasta cel mai bine în Ioan 4:14: „Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete; ba încă apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă, care va ţâşni în viaţa veşnică.”

  Dă-I lui Dumnezeu golul din inima ta astăzi şi dă-I voie să facă ceva frumos din viaţa ta.

  David Beardsley

  Când nimic înseamna totul - 2017. Când ne simţim golul din inimă, atunci putem fi umpluţi. Biblia spune aceasta cel mai bine în Ioan 4:14: „Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete; ba încă apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă, care va ţâşni în viaţa veşnică.”
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...