Când nimic înseamna totul

Deci dacă nu puteţi face nici cel mai mic lucru, pentru ce vă mai îngrijoraţi de celelalte? Luca 12:26

Chiar de la început, Dumnezeu ne-a spus ceva despre mediul Lui preferat din care să creeze – puţin sau nimic. Citind Biblia, este evident că Dumnezeu este în elementul Lui când lucrează cu nimic. Totul a început la Creaţiune, când Dumnezeu a modelat frumosul pământ de care ne bucurăm, din nimic.

Prin toată Biblia găsim povestiri care ilustrează acelaşi principiu. Când unei văduve era gata să-i fie luaţi copiii, pentru că nu putea să-şi plătească datoriile, Elisei i-a spus să ia singurul lucru pe care îl avea, un vas mic cu ulei, şi din el să umple toate vasele pe care băieţii ei le puteau găsi. Ea a vândut apoi uleiul şi a plătit creditorilor.

Sara a născut un fiu când era, fizic, incapabilă să aibă un copil, şi din acel copil s-au născut atâţia descendenţi, câte stele sunt pe cer.

După ce a redus armata lui Ghedeon la puţin sau nimic, Dumnezeu a folosit-o apoi ca să-i învingă pe madianiţi.

Doar cu o mică piatră, fără sabie şi fără armură, David l-a învins pe cel mai puternic războinic din Palestina.

Dumnezeu a aprovizionat cu hrană, mai mult de 40 de ani, pe israeliţi în pustie, când nu aveau nici un fel de mâncare. De asemeni, când în deşert nu mai era apă, Dumnezeu a făcut să ţâşnească apă din stâncă.

Când omul nu mai avea putere, Isus i-a spus paraliticului să-şi ia patul şi să umble. Când nu mai era vedere, El l-a făcut pe orb să vadă. Când nu mai era viaţă, El l-a înviat pe Lazăr din morţi. Când nu mai era speranţă, El a dat tâlharului care murea pe cruce încrederea într-o viaţă viitoare. Când ucenicii Lui nu mai aveau nici o viziune. El le-a dat un mandat care va trimite Evanghelia în întreaga lume cunoscută atunci.

Când ne simţim golul din inimă, atunci putem fi umpluţi. Biblia spune aceasta cel mai bine în Ioan 4:14: „Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete; ba încă apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă, care va ţâşni în viaţa veşnică.”

Dă-I lui Dumnezeu golul din inima ta astăzi şi dă-I voie să facă ceva frumos din viaţa ta.

David Beardsley

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video