Articolul precedentCe vreau eu să secer?
  Articolul următorSfințire prin îndreptățire

  Zahar dimineaţa…

  Vai de cei ce numesc răul bine şi binele rău, care spun că întunericul este lumină şi lumina întuneric, care dau amărăciune în loc de dulceaţă şi dulceaţă în loc de amărăciune!Isaia 5:20

  Cei mai mulţi dintre noi ne îndopăm cu zahăr dimineaţa, la prânz şi seara, inclusiv copiii – consumând cam 60-75 kg pe an. Desigur, nu ne gândim să mergem la castronul cu zahăr şi să mâncăm o lingură plină. Şi cei mai mulţi dintre noi n-au nici cea mai vagă idee că mănâncă zahăr, pentru că acesta este ascuns în mod înşelător în alimentele noastre preferate. Să luăm de exemplu un măr. Dacă ai mânca un măr copt, aşa cum Dumnezeu a intenţionat să fie mâncat, ai avea în el zahăr natural, dar nici un fel de zahăr rafinat, şi ar conţine cam 70 de calorii. Când concentrezi mărul în suc de mere, caloriile cresc la 120. Dar pune acel măr într-o felie de plăcintă cu mere şi numărul de calorii va creşte la 350, pentru că plăcinta aceea este plină cu zahăr.

  Ştiaţi că producătorii folosesc mai mult de două treimi de zahăr rafinat, adăugându-l produselor alimentare? Ei pun zahăr chiar şi în sare! Şi fiecare lingură de ketchup obişnuit conţine o linguriţă de zahăr rafinat!

  Iată câteva din alimentele comerciale populare, care conţin foarte mult zahăr: murături, fructe şi legume conservate, maioneză, pâine, multe sucuri, supe, cărnuri semipreparate, sosuri pentru spaghete, suc de roşii şi produse din paste.

  Cei mai mulţi oameni mănâncă a treia parte dintr-o jumătate de kg de zahăr pe zi – 600 de calorii din dulciuri care distrug sănătatea. Rezultatul se vede în caria dentară epidemică, supraponderabilitate şi diabet, ca şi în alte boli pe care oamenii de ştiinţă încep să le lege de consumul de zahăr.

  Poate că aceste lucruri vă şochează, pentru că nu vedeţi zahărul pe care-l mâncaţi. Ca şi Satana, el este înşelător. O strategie satanică tipică este să câştige controlul asupra oamenilor nevinovaţi, făcând ca lucrurile mortale să arate bine, să aibă gust bun sau să te facă să te simţi bine. Jocul de noroc începe cu un bilet de loterie. Cancerul pulmonar începe cu o ţigară mentolată Kent sau Marlboro. Iar obezitatea începe cu zahărul ascuns în alimentele tale preferate.

  Începe să citeşti etichetele şi vei descoperi zahărul ascuns.

  Nu-l lăsa pe Satana să te înşele.

  Jan W. Kuzma

  Zahar dimineaţa... - 2017. Cei mai mulţi oameni mănâncă a treia parte dintr-o jumătate de kg de zahăr pe zi - 600 de calorii din dulciuri care distrug sănătatea. Rezultatul se vede în caria dentară epidemică, supraponderabilitate şi diabet, ca şi în alte boli pe care oamenii de ştiinţă încep să le lege de consumul de zahăr.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...