Articolul precedent:)
  Articolul următorSfinții nu pretind a fi desăvârșiți

  Diamante de crăciun

  Ci când dai o masă, cheamă pe săraci, pe schilozi, pe şchiopi, pe orbi. Şi va fi ferice de tine. Luca 14:13-14

  Din punct de vedere emoţional, sărbătorile pot fi fie ocazii vesele, fie perioade de timp triste, dificile şi însingurate.

  Aşteptam cu nerăbdare ziua de Crăciun, pentru că urma să o petrec cu sora mea mai mare şi familia ei. Apoi Darilee a sunat şi a spus că nişte prieteni o invitaseră împreună cu familia ei să petreacă întreaga zi cu ei. Ea le spusese despre mine şi m-au invitat să vin şi eu.

  Nu-i cunoşteam pe aceşti oameni, aşa că nu eram sigură cât de bine venită am să mă simt. Unii oameni nu se simt confortabil în preajma scaunului meu cu rotile. Alţii îmi dau tone de simpatie nedorită. Vroiam doar să fiu cu familia mea, ca să pot fi eu însumi – fără aere, fără comportament adecvat şi fără ţinută festivă. Dar pentru că nu vroiam să fiu singură, am hotărât să merg.

  Instantaneu, m-am simţit ca acasă. N-am primit nici un fel de simpatie şi, cu toate că erau câteva scări de urcat, nu s-a făcut mare caz de faptul că trebuia să fiu urcată sau coborâtă.

  Au avut o masă delicioasă, fără prea multe linguri, cuţite şi furculiţe, ca să mă facă să mă simt neconfortabil. Şi mai târziu, în după-amiaza aceea, am mers cu toţii pe plajă. Din moment ce erau aşa de multe trepte, ei ar fi putut foarte uşor să mă lase acasă, dar au spus ă nu era nici o problemă şi m-au dus cu căruciorul chiar pe nisip.

  O plimbare pe plajă poate să nu corespundă ideilor dv. despre un Crăciun ideal, dar a fost una dintre cele mai strălucitoare zile din viaţa mea! Cerul era de un albastru strălucitor, iar soarele strălucea în apă, făcând-o să sclipească aşa de frumos, ca nişte diamante din vitrinele celor mai faimoşi bijutieri, dar nici o fereastră nu mă separa de comorile lui Dumnezeu. Eram chiar acolo! Era măreţ, ca şi cum Dumnezeu zâmbea pe o plajă plină de diamante, întreaga zi era minunată – un dar de pace şi linişte, cu oameni care îl iubeau pe Domnul, un mic cer pe pământ.

  Dumnezeu are diamantele Sale în această lume, care îşi deschid inimile şi casele lor pentru oameni ca mine, ca să aducă o scânteiere într-o viaţă altfel singură. Şi tu poţi fi un diamant.

  Plănuind Crăciunul, ce poți face ca să aduci o scânteiere în vieţile celor care altfel ar putea fi trişti şi singuri?

  Therese L. Allen

  Diamante de crăciun - 2017. Dumnezeu are diamantele Sale în această lume, care îşi deschid inimile şi casele lor pentru oameni ca mine, ca să aducă o scânteiere într-o viaţă altfel singură. Şi tu poţi fi un diamant. Plănuind Crăciunul, ce poți face ca să aduci o scânteiere în vieţile celor care altfel ar putea fi trişti şi singuri?
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...