Articolul precedentDumnezeu este aici
  Articolul următorDumnezeu este supus judecății

  Când cuvintele nu o pot exprima, muzica poate

  Unde erai tu când am întemeiat pământul?… Pe ce sunt sprijinite temeliile lui? Sau cine i-a pus piatra din capul unghiului, atunci când stelele dimineţii izbucneau în cântări de bucurie şi când toţi fiii lui Dumnezeu scoteau strigăte de veselie? Iov 38:4-7

  Muzica a fost dată pentru a îndeplini un scop sfânt, acela de a înălţa gândurile către cele curate, sfinte şi înălţătoare şi pentru a trezi în suflet adorarea şi recunoştinţa faţă de Dumnezeu.” (Patriarhi şi Profeţi,p. 615)

  Sunt muzician de mai bine de 30 de ani, cântând muzică clasică, întorcându-mă la cea modernă şi apoi din nou la cea clasică, şi în experienţa mea, citatul de mai sus este cea mai bună descriere pe care am găsit-o a scopului muzicii.

  În dragostea şi îndurarea Lui, Dumnezeu a „făcut” muzica. Ea face parte din lucrarea Lui creatoare şi scopul ei este să ne conducă la cel mai înalt nivel de adorare şi recunoştinţă faţă de El. Când cuvintele n-o pot exprima, muzica poate. În timp ce îngerii sfinţi simt dragostea lui Dumnezeu şi nu îşi pot reţine fericirea lor nemăsurată, ei ating o notă mai înaltă şi izbucnesc într-un cântec (vezi Ellen G. White, în Review and Herald, 15 iulie 1909). Nici un cuvânt sau expresie fizică nu poate depăşi sunetul muzicii, care vine dintr-o inimă recunoscătoare, plină de veneraţie şi de bucurie.

  Pe lângă crearea lumii (când îngerii au cântat împreună), cele două evenimente, care marchează cea mai mare speranţă a tuturor secolelor, naşterea lui Isus ca Mesia şi a doua venire a lui Hristos, au fost şi vor fi însoţite de sunetul muzicii „curate, nobile şi înălţătoare” (vezi Luca 2:13-14 şi 1 Tesaloniceni 4:16).

  Poate că nu eşti potrivit să cânţi din gură sau la un instrument muzical, dar totuşi îţi poţi exprima cântecul faţă de Dumnezeu în inima ta. „Cântatul este tot atât de mult un act de închinare, ca şi rugăciunea” (Educaţia, p. 156). Duhul Sfânt va traduce cântecul tău lui Dumnezeu în cea mai magnifică rapsodie imaginabilă de recunoştinţă. Apropie-te doar de tronul lui Isus cu o inimă umilă, pocăită şi recunoscătoare şi El îţi va vindeca şi restaura sufletul, iar îngerii vor cânta de bucurie.

  Cântă un refren sau un imn de slavă lui Dumnezeu chiar acum şi vezi dacă nu va fi o diferenţă în felul în care te simţi!

  Carlos Pardeiro

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...