Articolul precedentDumnezeu este aici
  Articolul următorDumnezeu este supus judecății

  Când cuvintele nu o pot exprima, muzica poate

  Unde erai tu când am întemeiat pământul?… Pe ce sunt sprijinite temeliile lui? Sau cine i-a pus piatra din capul unghiului, atunci când stelele dimineţii izbucneau în cântări de bucurie şi când toţi fiii lui Dumnezeu scoteau strigăte de veselie? Iov 38:4-7

  Muzica a fost dată pentru a îndeplini un scop sfânt, acela de a înălţa gândurile către cele curate, sfinte şi înălţătoare şi pentru a trezi în suflet adorarea şi recunoştinţa faţă de Dumnezeu.” (Patriarhi şi Profeţi,p. 615)

  Sunt muzician de mai bine de 30 de ani, cântând muzică clasică, întorcându-mă la cea modernă şi apoi din nou la cea clasică, şi în experienţa mea, citatul de mai sus este cea mai bună descriere pe care am găsit-o a scopului muzicii.

  În dragostea şi îndurarea Lui, Dumnezeu a „făcut” muzica. Ea face parte din lucrarea Lui creatoare şi scopul ei este să ne conducă la cel mai înalt nivel de adorare şi recunoştinţă faţă de El. Când cuvintele n-o pot exprima, muzica poate. În timp ce îngerii sfinţi simt dragostea lui Dumnezeu şi nu îşi pot reţine fericirea lor nemăsurată, ei ating o notă mai înaltă şi izbucnesc într-un cântec (vezi Ellen G. White, în Review and Herald, 15 iulie 1909). Nici un cuvânt sau expresie fizică nu poate depăşi sunetul muzicii, care vine dintr-o inimă recunoscătoare, plină de veneraţie şi de bucurie.

  Pe lângă crearea lumii (când îngerii au cântat împreună), cele două evenimente, care marchează cea mai mare speranţă a tuturor secolelor, naşterea lui Isus ca Mesia şi a doua venire a lui Hristos, au fost şi vor fi însoţite de sunetul muzicii „curate, nobile şi înălţătoare” (vezi Luca 2:13-14 şi 1 Tesaloniceni 4:16).

  Poate că nu eşti potrivit să cânţi din gură sau la un instrument muzical, dar totuşi îţi poţi exprima cântecul faţă de Dumnezeu în inima ta. „Cântatul este tot atât de mult un act de închinare, ca şi rugăciunea” (Educaţia, p. 156). Duhul Sfânt va traduce cântecul tău lui Dumnezeu în cea mai magnifică rapsodie imaginabilă de recunoştinţă. Apropie-te doar de tronul lui Isus cu o inimă umilă, pocăită şi recunoscătoare şi El îţi va vindeca şi restaura sufletul, iar îngerii vor cânta de bucurie.

  Cântă un refren sau un imn de slavă lui Dumnezeu chiar acum şi vezi dacă nu va fi o diferenţă în felul în care te simţi!

  Carlos Pardeiro

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...