Articolul precedentCadoul companiei aeriene
  Articolul următorPârâșul a fost aruncat jos

  Venind acasă

  În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu să fiţi şi voi. Ioan 14:2-3

  În timp ce treceam dealul, am văzut luminile orăşelului meu natal scânteind în zăpada sclipitoare, care cădea încet. Ajunul Crăciunului. La stânga era o stea uriaşă, aprinsă pe Flatiron. Iar la dreapta, luminile se întindeau cu mult dincolo de hotarele oraşului, pe care le-am cunoscut în copilărie.

  Boulder era minunat. Dar nu luminile lui strălucitoare purtau însemnătatea – ci dragostea care ne aştepta în acea casă unde ne vom găsi familia.

  Ceilalţi fraţi ai noştri, Dianne şi Richard, împreună cu familiile lor, urmau să fie cu părinţii noştri de Crăciun, aşa că Joanie, cealaltă soră a mea, şi cu mine, care locuiam în California, am hotărât să le facem surpriză la toţi şi să venim cu familiile noastre.

  În cele din urmă, am oprit în faţa casei. O lumină slabă se filtra printre ferestrele îngheţate. Părinţii noştri erau acasă. Toţi nouă (două surori, soţii noştri şi cinci copii) ne-am îngrămădit afară din microbuz. Ne-am tras căciulile de lână pe faţă şi ne-am ridicat gulerele, ca să nu fim recunoscuţi prea uşor, am sunat la uşă şi am început să cântăm: „O, Betleem, în plin mister, primit-ai prunc venit din cer….”

  Am terminat prima strofă şi am început-o pe a doua, dar nimeni nu deschidea uşa. Se auzeau voci dinăuntru. „Ce să dăm colindătorilor, prăjituri sau bani?” În cele din urmă, mama a deschis uşa cu o tavă de prăjituri în mână. Deodată ne-a recunoscut. „Tati”, a strigat ea, „copiii sunt acasă!”

  N-o să uit niciodată momentele care au urmat. Tata a sărit din pat şi, în pijamalele lui roşii, a alergat afară pe verandă şi ne-a dat tuturor câte o îmbrăţişare de urs. Ce revenire acasă!

  Şi nu ne-a părut rău niciodată că am condus mai mult de 1.600 km ca să venim acasă de Crăciun. A fost ultimul Crăciun pe care l-a mai trăit tata. A murit de infarct în anul următor, de Ziua Recunoştinţei.

  Acum aştept cu nerăbdare altă reîntoarcere acasă, când familia noastră va fi reunită într-un loc mult mai frumos decât Boulder, Colorado, cu zăpada lui sclipitoare din ajunul Crăciunului. O să mă uit după voi pe acolo!

  Întoarcerile acasă la familie sunt ocazii minunate.

  De ce să nu începi chiar astăzi să plănuieşti una?

  Kay Kuzma

  Venind acasă - 2017. Acum aştept cu nerăbdare altă reîntoarcere acasă, când familia noastră va fi reunită într-un loc mult mai frumos, cu zăpada lui sclipitoare din ajunul Crăciunului. O să mă uit după voi pe acolo! Întoarcerile acasă la familie sunt ocazii minunate. De ce să nu începi chiar astăzi să plănuieşti una?
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...