Articolul precedentCadoul companiei aeriene
  Articolul următorPârâșul a fost aruncat jos

  Venind acasă

  În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu să fiţi şi voi. Ioan 14:2-3

  În timp ce treceam dealul, am văzut luminile orăşelului meu natal scânteind în zăpada sclipitoare, care cădea încet. Ajunul Crăciunului. La stânga era o stea uriaşă, aprinsă pe Flatiron. Iar la dreapta, luminile se întindeau cu mult dincolo de hotarele oraşului, pe care le-am cunoscut în copilărie.

  Boulder era minunat. Dar nu luminile lui strălucitoare purtau însemnătatea – ci dragostea care ne aştepta în acea casă unde ne vom găsi familia.

  Ceilalţi fraţi ai noştri, Dianne şi Richard, împreună cu familiile lor, urmau să fie cu părinţii noştri de Crăciun, aşa că Joanie, cealaltă soră a mea, şi cu mine, care locuiam în California, am hotărât să le facem surpriză la toţi şi să venim cu familiile noastre.

  În cele din urmă, am oprit în faţa casei. O lumină slabă se filtra printre ferestrele îngheţate. Părinţii noştri erau acasă. Toţi nouă (două surori, soţii noştri şi cinci copii) ne-am îngrămădit afară din microbuz. Ne-am tras căciulile de lână pe faţă şi ne-am ridicat gulerele, ca să nu fim recunoscuţi prea uşor, am sunat la uşă şi am început să cântăm: „O, Betleem, în plin mister, primit-ai prunc venit din cer….”

  Am terminat prima strofă şi am început-o pe a doua, dar nimeni nu deschidea uşa. Se auzeau voci dinăuntru. „Ce să dăm colindătorilor, prăjituri sau bani?” În cele din urmă, mama a deschis uşa cu o tavă de prăjituri în mână. Deodată ne-a recunoscut. „Tati”, a strigat ea, „copiii sunt acasă!”

  N-o să uit niciodată momentele care au urmat. Tata a sărit din pat şi, în pijamalele lui roşii, a alergat afară pe verandă şi ne-a dat tuturor câte o îmbrăţişare de urs. Ce revenire acasă!

  Şi nu ne-a părut rău niciodată că am condus mai mult de 1.600 km ca să venim acasă de Crăciun. A fost ultimul Crăciun pe care l-a mai trăit tata. A murit de infarct în anul următor, de Ziua Recunoştinţei.

  Acum aştept cu nerăbdare altă reîntoarcere acasă, când familia noastră va fi reunită într-un loc mult mai frumos decât Boulder, Colorado, cu zăpada lui sclipitoare din ajunul Crăciunului. O să mă uit după voi pe acolo!

  Întoarcerile acasă la familie sunt ocazii minunate.

  De ce să nu începi chiar astăzi să plănuieşti una?

  Kay Kuzma

  Venind acasă - 2017. Acum aştept cu nerăbdare altă reîntoarcere acasă, când familia noastră va fi reunită într-un loc mult mai frumos, cu zăpada lui sclipitoare din ajunul Crăciunului. O să mă uit după voi pe acolo! Întoarcerile acasă la familie sunt ocazii minunate. De ce să nu începi chiar astăzi să plănuieşti una?
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...