Articolul precedentEu sunt ieslea ta
  Articolul următorOnoarea lui Dumnezeu

  Magicul moment al Crăciunului

  S-a împlinit vremea când trebuia să nască Maria. Şi a născut pe Fiul ei cel întâi născut, L-a înfăşat în scutece şi L-a culcat într-o iesle, pentru că în casa de poposire nu era loc pentru ei. Luca 2:6-7

  Fiecare femeie, când se apropie vremea să nască, se întreabă: Cum va fi? Cele care au mai trecut prin aceasta vorbesc despre intensitatea durerii, respiraţia, împingerea, emoţia anticipării şi, în cele din urmă, naşterea bebeluşului. Deşi fiecare naştere este specială, ceva în legătură cu prima naştere trage spre inima şi trupul fiecărei mame.

  Îmi amintesc prima mea naştere – îmi amintesc exact unde stăteam, cu ce eram îmbrăcată, când am simţit acea primă contracţie a muşchilor abdominali. Apoi, 18 ore şi jumătate mai târziu, ultima împingere, ţipătul şi anunţul: „E fetiţă!” împlinire!

  Dar momentul magic a fost când am ţinut în braţe acest miracol de 3,5 kg la pieptul meu şi am simţit nodul care ne lega pe amândouă într-o relaţie pe care numai o mamă o poate înţelege.

  Întorcându-mă la acel moment magic al primului Crăciun, când îngerul i-a anunţat pe păstori: „Astăzi vi s-a născut…un Mântuitor”, iar corul de îngeri a cântat „Slavă lui Dumnezeu în locurile prea înalte”, mă întreb ce a simţit acea tânără mamă în momentul când a ţinut pentru prima dată în braţe pe „Dumnezeu în trup”, la pieptul ei? Mi-aş fi dorit ca scena să fi fost înregistrată. Dar Dumnezeu Tatăl, în dragoste, a permis ca acest moment intim să fie ascuns de privirea publică. N-a fost nici un doctor, nici o moaşă sau membri ai familiei, cel puţin după câte ştim – doar Maria, Copilul şi tatăl pământesc, pe care Dumnezeu îl alesese pentru Fiul Lui.

  Dumnezeu iubeşte familiile. Şi Dumnezeu a oferit mijloace prin care membrii ei pot fi uniţi. Atingerea! Maria – prin atingerea Copilaşului la pieptul ei. Şi Iosif?…

  În timp ce contracţiile ei se intensificau, îl văd pe Iosif pregătindu-se pentru o treabă pe care femeile o făceau de obicei. Îl văd apucând capul copilului în timp ce acesta ieşea, şi apoi după contracţia finală, mâinile lui au fost primele care L-au atins pe Mântuitorul lumii.

  Atingerea este tot ceea ce spune Crăciunul. Atingerea este ceea ce a făcut Hristos când a venit pe pământ. Atingerea este motivul pentru care familiile sunt împreună de Crăciun. Şi atingerea este momentul magic al Crăciunului.

  Îţi mulţumesc, Isus, pentm că mă atingi cu dragostea Ta. Ce persoană ar trebui să ating astăzi pentm Tine?

  Kay Kuzma

  Magicul moment al Crăciunului - 2017. Îţi mulţumesc, Isus, pentm că mă atingi cu dragostea Ta. Ce persoană ar trebui să ating astăzi pentm Tine?
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...