Să patinezi pentru bucuria de a patina

  Atunci toţi cei ce se încred în Tine se vor bucura, se vor veseli totdeauna, căci Tu Îi vei ocroti. Tu vei fi bucuria celor ce iubesc Numele Tău. Psalm 5:11

  Jocurile Olimpice de iarnă, 1988, Calgary. Titlurile trâmbiţau: „Concurând pentru Aur: est-germana Katarina Witt contra Debi Thomas din Statele Unite”. Cine va câştiga medalia de aur la patinaj artistic femei? Finala concursului a picat sâmbătă seara. Familia noastră privea la televizor cum Katarina patina impecabil. N-a riscat nimic, a executat doar figurile cerute, nici o piruetă sau săritură în plus şi nici o greşeală.

  Debi trebuia să patineze la sfârşit şi, din moment ce nu eram interesată de celelalte patinatoare, am intrat în baie să fac un duş.

  Deodată i-am auzit pe copii ţipând: „Mamă, vino repede. N-o să-ţi vină să crezi!” Înfăşurându-mă într-un prosop, m-am grăbit la televizor şi am stat acolo, cu apa picurând de pe mine, în timp ce Elizabeth Manley, o canadiancă „necunoscută”, electriza mulţimea. Posibilitatea obţinerii medaliei de aur nu era în mâinile ei. Neîngrijorată de perfecţiune, a smuls toate opririle şi fluierăturile şi a patinat doar pentru bucuria de a patina şi pentru ţara ei. Mulţimea a erupt în aclamaţii spontane.

  Poate cunoaşteţi sfârşitul istoriei. Tensiunea a fost prea mare pentru Debi. A căzut de două ori şi a terminat a treia, argintul revenindu-i lui Elizabeth şi aurul Katarinei.

  Ne trăim vieţile foarte mult asemenea acestor trei patinatoare. Unii sunt atât de concentraţi la „obţinerea aurului”, încât urmează regulile până la litera legii. Teribil de corecţi, scopul lor este perfecţiunea. Şi ei fac pe cei mai mulţi din jurul lor mizerabili – şi poate chiar pe ei înşişi.

  Alţii găsesc că tensiunea este prea mare. Se împiedică, apoi cad şi pot chiar să renunţe la credinţă.

  Apoi sunt cei care smulg toate opririle posibilităţilor vieţii. Ei îşi dau seama că prin ei înşişi nu pot face niciodată destul, ca să merite aurul. Este un dar de la Isus. Aşa că nu patinează pentru perfecţiune, ci pentru bucuria de a patina – şi pentru Dumnezeul lor.

  Ce fel de patinator eşti?

  Te rogi pentru bucuria de a te ruga, studiezi Biblia pentru bucuria de a studia şi fii poruncile Lui pentru bucuria ascultării sau eşti atât de ocupat să fii foarte corect, încât eşti în pericol de a aluneca sau de a te face pe tine şi pe alţii mizerabil? Dumnezeu vrea să fii bucuros în El.

  Kay Kuzma

  Să patinezi pentru bucuria de a patina - 2017. Te rogi pentru bucuria de a te ruga, studiezi Biblia pentru bucuria de a studia şi fii poruncile Lui pentru bucuria ascultării sau eşti atât de ocupat să fii foarte corect, încât eşti în pericol de a aluneca sau de a te face pe tine şi pe alţii mizerabil? Dumnezeu vrea să fii bucuros în El.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...