Să patinezi pentru bucuria de a patina

  Atunci toţi cei ce se încred în Tine se vor bucura, se vor veseli totdeauna, căci Tu Îi vei ocroti. Tu vei fi bucuria celor ce iubesc Numele Tău. Psalm 5:11

  Jocurile Olimpice de iarnă, 1988, Calgary. Titlurile trâmbiţau: „Concurând pentru Aur: est-germana Katarina Witt contra Debi Thomas din Statele Unite”. Cine va câştiga medalia de aur la patinaj artistic femei? Finala concursului a picat sâmbătă seara. Familia noastră privea la televizor cum Katarina patina impecabil. N-a riscat nimic, a executat doar figurile cerute, nici o piruetă sau săritură în plus şi nici o greşeală.

  Debi trebuia să patineze la sfârşit şi, din moment ce nu eram interesată de celelalte patinatoare, am intrat în baie să fac un duş.

  Deodată i-am auzit pe copii ţipând: „Mamă, vino repede. N-o să-ţi vină să crezi!” Înfăşurându-mă într-un prosop, m-am grăbit la televizor şi am stat acolo, cu apa picurând de pe mine, în timp ce Elizabeth Manley, o canadiancă „necunoscută”, electriza mulţimea. Posibilitatea obţinerii medaliei de aur nu era în mâinile ei. Neîngrijorată de perfecţiune, a smuls toate opririle şi fluierăturile şi a patinat doar pentru bucuria de a patina şi pentru ţara ei. Mulţimea a erupt în aclamaţii spontane.

  Poate cunoaşteţi sfârşitul istoriei. Tensiunea a fost prea mare pentru Debi. A căzut de două ori şi a terminat a treia, argintul revenindu-i lui Elizabeth şi aurul Katarinei.

  Ne trăim vieţile foarte mult asemenea acestor trei patinatoare. Unii sunt atât de concentraţi la „obţinerea aurului”, încât urmează regulile până la litera legii. Teribil de corecţi, scopul lor este perfecţiunea. Şi ei fac pe cei mai mulţi din jurul lor mizerabili – şi poate chiar pe ei înşişi.

  Alţii găsesc că tensiunea este prea mare. Se împiedică, apoi cad şi pot chiar să renunţe la credinţă.

  Apoi sunt cei care smulg toate opririle posibilităţilor vieţii. Ei îşi dau seama că prin ei înşişi nu pot face niciodată destul, ca să merite aurul. Este un dar de la Isus. Aşa că nu patinează pentru perfecţiune, ci pentru bucuria de a patina – şi pentru Dumnezeul lor.

  Ce fel de patinator eşti?

  Te rogi pentru bucuria de a te ruga, studiezi Biblia pentru bucuria de a studia şi fii poruncile Lui pentru bucuria ascultării sau eşti atât de ocupat să fii foarte corect, încât eşti în pericol de a aluneca sau de a te face pe tine şi pe alţii mizerabil? Dumnezeu vrea să fii bucuros în El.

  Kay Kuzma

  Să patinezi pentru bucuria de a patina - 2017. Te rogi pentru bucuria de a te ruga, studiezi Biblia pentru bucuria de a studia şi fii poruncile Lui pentru bucuria ascultării sau eşti atât de ocupat să fii foarte corect, încât eşti în pericol de a aluneca sau de a te face pe tine şi pe alţii mizerabil? Dumnezeu vrea să fii bucuros în El.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...