Născut pentru un timp ca acesta

  Şi cine ştie dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăţie? Estera 4:14

  Fiul nostru cel mai mare, Chuck, a murit în timpul sărbătorilor de iarnă. Din moment ce a ales de bună voie să moară, am hotărât să împărtăşesc cu cei patru fii ai noştri mai mici versetul din Estera 4,14, care pentru mine a avut o mare însemnătate.

  La câteva zile după moartea lui, i-am dus în dormitorul lui Chuck şi le-am cerut să se aşeze împreună cu mine pe patul lui. Apoi, după o rugăciune scurtă pentru înţelepciune, ca să îndrum inimile lor mici, am încercat să le explic despre Dumnezeu şi scopurile Lui pentru noi. Le-am spus că noi nu ne-am născut nici prea devreme, nici prea târziu – că ne-am născut în acest timp pentru că Dumnezeu are scopuri pentru noi, şi nu pentru altcineva. Avem de îndeplinit slujbe pe care nimeni altcineva de pe pământ nu le poate face.

  Aş fi putut să aleg sute de versete care să fi fost mult mai relevante. Dar încă cred. după ani de zile, că Duhul Sfânt m-a îndemnat să vorbesc despre acest verset în acel moment: „Şi cine ştie dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăţie?”

  Moartea lui Chuck, în special faptul că a ales să renunţe la ceea ce noi credeam că ar fi fost o viaţă bună, a avut un impact profund asupra atitudinii mele blazate asupra vieţii, misterului, urgenţei – şi preţului ei!

  În timp ce încercam să explic, deodată i-am văzut pe fiii mei ce preţioşi într-o nouă lumină. Mi-am dat seama că Dumnezeu cunoaşte timpul şi locul corect unde să ne naştem şi că vrea să ne folosim talentele şi puterea exact acolo unde suntem în acel moment. El nu vrea să visăm la alte vremuri şi locuri şi ceea ce am fi putut face acolo. Este lipsit de sens, nefolositor şi fără speranţă şi ne poate duce la disperare.

  Ceilalţi fii ai mei au continuat să conducă şi să dea viaţă. Ei au căsnicii fericite, cu femei minunate, şi acum suntem bunici. Viaţa, acest dar scump, merge înainte. Cât de mult îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru fiii şi fiicele noastre, care aleg să trăiască, să iubească şi să folosească darurile date lor de Dumnezeu, pentru ca alţii să fie binecuvântaţi!

  Ellen White spune: „Nimeni altul, decât tu însuţi, nu poate face lucrarea ta. Dacă îţi acoperi lumina, cineva va rămâne în întuneric din cauza neglijenţei tale” (Testimonies, vol. 5, p. 464). Care este lucrarea regală pentru care Dumnezeu are nevoie de tine în acest timp?

  Pat Nordman

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...