Născut pentru un timp ca acesta

  Şi cine ştie dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăţie? Estera 4:14

  Fiul nostru cel mai mare, Chuck, a murit în timpul sărbătorilor de iarnă. Din moment ce a ales de bună voie să moară, am hotărât să împărtăşesc cu cei patru fii ai noştri mai mici versetul din Estera 4,14, care pentru mine a avut o mare însemnătate.

  La câteva zile după moartea lui, i-am dus în dormitorul lui Chuck şi le-am cerut să se aşeze împreună cu mine pe patul lui. Apoi, după o rugăciune scurtă pentru înţelepciune, ca să îndrum inimile lor mici, am încercat să le explic despre Dumnezeu şi scopurile Lui pentru noi. Le-am spus că noi nu ne-am născut nici prea devreme, nici prea târziu – că ne-am născut în acest timp pentru că Dumnezeu are scopuri pentru noi, şi nu pentru altcineva. Avem de îndeplinit slujbe pe care nimeni altcineva de pe pământ nu le poate face.

  Aş fi putut să aleg sute de versete care să fi fost mult mai relevante. Dar încă cred. după ani de zile, că Duhul Sfânt m-a îndemnat să vorbesc despre acest verset în acel moment: „Şi cine ştie dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăţie?”

  Moartea lui Chuck, în special faptul că a ales să renunţe la ceea ce noi credeam că ar fi fost o viaţă bună, a avut un impact profund asupra atitudinii mele blazate asupra vieţii, misterului, urgenţei – şi preţului ei!

  În timp ce încercam să explic, deodată i-am văzut pe fiii mei ce preţioşi într-o nouă lumină. Mi-am dat seama că Dumnezeu cunoaşte timpul şi locul corect unde să ne naştem şi că vrea să ne folosim talentele şi puterea exact acolo unde suntem în acel moment. El nu vrea să visăm la alte vremuri şi locuri şi ceea ce am fi putut face acolo. Este lipsit de sens, nefolositor şi fără speranţă şi ne poate duce la disperare.

  Ceilalţi fii ai mei au continuat să conducă şi să dea viaţă. Ei au căsnicii fericite, cu femei minunate, şi acum suntem bunici. Viaţa, acest dar scump, merge înainte. Cât de mult îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru fiii şi fiicele noastre, care aleg să trăiască, să iubească şi să folosească darurile date lor de Dumnezeu, pentru ca alţii să fie binecuvântaţi!

  Ellen White spune: „Nimeni altul, decât tu însuţi, nu poate face lucrarea ta. Dacă îţi acoperi lumina, cineva va rămâne în întuneric din cauza neglijenţei tale” (Testimonies, vol. 5, p. 464). Care este lucrarea regală pentru care Dumnezeu are nevoie de tine în acest timp?

  Pat Nordman

  Născut pentru un timp ca acesta - 2017. Ellen White spune: „Nimeni altul, decât tu însuţi, nu poate face lucrarea ta. Dacă îţi acoperi lumina, cineva va rămâne în întuneric din cauza neglijenţei tale” (Testimonies, vol. 5, p. 464). Care este lucrarea regală pentru care Dumnezeu are nevoie de tine în acest timp?
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...