Născut pentru un timp ca acesta

  Şi cine ştie dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăţie? Estera 4:14

  Fiul nostru cel mai mare, Chuck, a murit în timpul sărbătorilor de iarnă. Din moment ce a ales de bună voie să moară, am hotărât să împărtăşesc cu cei patru fii ai noştri mai mici versetul din Estera 4,14, care pentru mine a avut o mare însemnătate.

  La câteva zile după moartea lui, i-am dus în dormitorul lui Chuck şi le-am cerut să se aşeze împreună cu mine pe patul lui. Apoi, după o rugăciune scurtă pentru înţelepciune, ca să îndrum inimile lor mici, am încercat să le explic despre Dumnezeu şi scopurile Lui pentru noi. Le-am spus că noi nu ne-am născut nici prea devreme, nici prea târziu – că ne-am născut în acest timp pentru că Dumnezeu are scopuri pentru noi, şi nu pentru altcineva. Avem de îndeplinit slujbe pe care nimeni altcineva de pe pământ nu le poate face.

  Aş fi putut să aleg sute de versete care să fi fost mult mai relevante. Dar încă cred. după ani de zile, că Duhul Sfânt m-a îndemnat să vorbesc despre acest verset în acel moment: „Şi cine ştie dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăţie?”

  Moartea lui Chuck, în special faptul că a ales să renunţe la ceea ce noi credeam că ar fi fost o viaţă bună, a avut un impact profund asupra atitudinii mele blazate asupra vieţii, misterului, urgenţei – şi preţului ei!

  În timp ce încercam să explic, deodată i-am văzut pe fiii mei ce preţioşi într-o nouă lumină. Mi-am dat seama că Dumnezeu cunoaşte timpul şi locul corect unde să ne naştem şi că vrea să ne folosim talentele şi puterea exact acolo unde suntem în acel moment. El nu vrea să visăm la alte vremuri şi locuri şi ceea ce am fi putut face acolo. Este lipsit de sens, nefolositor şi fără speranţă şi ne poate duce la disperare.

  Ceilalţi fii ai mei au continuat să conducă şi să dea viaţă. Ei au căsnicii fericite, cu femei minunate, şi acum suntem bunici. Viaţa, acest dar scump, merge înainte. Cât de mult îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru fiii şi fiicele noastre, care aleg să trăiască, să iubească şi să folosească darurile date lor de Dumnezeu, pentru ca alţii să fie binecuvântaţi!

  Ellen White spune: „Nimeni altul, decât tu însuţi, nu poate face lucrarea ta. Dacă îţi acoperi lumina, cineva va rămâne în întuneric din cauza neglijenţei tale” (Testimonies, vol. 5, p. 464). Care este lucrarea regală pentru care Dumnezeu are nevoie de tine în acest timp?

  Pat Nordman

  Născut pentru un timp ca acesta - 2017. Ellen White spune: „Nimeni altul, decât tu însuţi, nu poate face lucrarea ta. Dacă îţi acoperi lumina, cineva va rămâne în întuneric din cauza neglijenţei tale” (Testimonies, vol. 5, p. 464). Care este lucrarea regală pentru care Dumnezeu are nevoie de tine în acest timp?
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...