Născut pentru un timp ca acesta

Şi cine ştie dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăţie? Estera 4:14

Fiul nostru cel mai mare, Chuck, a murit în timpul sărbătorilor de iarnă. Din moment ce a ales de bună voie să moară, am hotărât să împărtăşesc cu cei patru fii ai noştri mai mici versetul din Estera 4,14, care pentru mine a avut o mare însemnătate.

La câteva zile după moartea lui, i-am dus în dormitorul lui Chuck şi le-am cerut să se aşeze împreună cu mine pe patul lui. Apoi, după o rugăciune scurtă pentru înţelepciune, ca să îndrum inimile lor mici, am încercat să le explic despre Dumnezeu şi scopurile Lui pentru noi. Le-am spus că noi nu ne-am născut nici prea devreme, nici prea târziu – că ne-am născut în acest timp pentru că Dumnezeu are scopuri pentru noi, şi nu pentru altcineva. Avem de îndeplinit slujbe pe care nimeni altcineva de pe pământ nu le poate face.

Aş fi putut să aleg sute de versete care să fi fost mult mai relevante. Dar încă cred. după ani de zile, că Duhul Sfânt m-a îndemnat să vorbesc despre acest verset în acel moment: „Şi cine ştie dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăţie?”

Moartea lui Chuck, în special faptul că a ales să renunţe la ceea ce noi credeam că ar fi fost o viaţă bună, a avut un impact profund asupra atitudinii mele blazate asupra vieţii, misterului, urgenţei – şi preţului ei!

În timp ce încercam să explic, deodată i-am văzut pe fiii mei ce preţioşi într-o nouă lumină. Mi-am dat seama că Dumnezeu cunoaşte timpul şi locul corect unde să ne naştem şi că vrea să ne folosim talentele şi puterea exact acolo unde suntem în acel moment. El nu vrea să visăm la alte vremuri şi locuri şi ceea ce am fi putut face acolo. Este lipsit de sens, nefolositor şi fără speranţă şi ne poate duce la disperare.

Ceilalţi fii ai mei au continuat să conducă şi să dea viaţă. Ei au căsnicii fericite, cu femei minunate, şi acum suntem bunici. Viaţa, acest dar scump, merge înainte. Cât de mult îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru fiii şi fiicele noastre, care aleg să trăiască, să iubească şi să folosească darurile date lor de Dumnezeu, pentru ca alţii să fie binecuvântaţi!

Ellen White spune: „Nimeni altul, decât tu însuţi, nu poate face lucrarea ta. Dacă îţi acoperi lumina, cineva va rămâne în întuneric din cauza neglijenţei tale” (Testimonies, vol. 5, p. 464). Care este lucrarea regală pentru care Dumnezeu are nevoie de tine în acest timp?

Pat Nordman

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video