Unelte pentru viaţa

  Cântaţi şi aduceţi din toată inima laudă Domnului. Mulţumiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl, pentru toate lucrurile, în Numele Domnului nostru Isus Hristos. Efeseni 5:19-20

  Ca multe femei, am crescut crezând că, dacă eram o fată bună, respectam toate regulile şi îl iubeam destul pe Dumnezeu, viaţa va fi destul de bună. Ce dezamăgire, deci, să mă scol într-o dimineaţă, în anii mei de maturitate, ca să descopăr că formula eşuase. Sănătatea mea luase o cotitură decisivă. Eram o combinaţie ambulantă de oboseală, dezamăgire, frustrare şi criza de mijloc a vieţii.

  Frustrată, m-am îndreptat spre un studiu mai adânc al creierului şi al sistemului imunitar. Cercetarea care a urmat mi-a oferit unele unelte practice care mi-au schimbat viaţa. De exemplu, am aflat că deşi folosim termenii emoţii şi sentimente ca fiind sinonimi, ei nu sunt acelaşi lucru. Emoţiile iau naştere în sistemul limbic al creierului (centrul durerii şi plăcerii) şi sunt simple steguleţe desemnate să ne atragă atenţia. Informaţia despre schimbările fiziologice, pe care aceste emoţii le cauzează în organism, călătoresc spre scoarţa cerebrală (centrii de gândire ai creierului). Acolo, dăm greutate acestor steguleţe şi interpretările noastre devin atunci sentimente.

  Practic, aceasta înseamnă că, în timp ce nu putem avea întotdeauna un control complet asupra emoţiilor noastre iniţiale, în şase sau şapte secunde, dacă ne dăm seama de gândurile noastre, putem începe să ne controlăm sentimentele.

  Mai întâi, am învăţat să identific întreaga gamă de emoţii pe care Dumnezeu a aşezat-o în creierul omenesc. Apoi, mi-am ascuţit capacitatea de a traduce mai corect aceste steguleţe în sentimente. Treptat, mi-am permis să simt toate sentimentele mele până când, în cele din urmă, am acceptat întreaga responsabilitate pentru administrarea emoţiilor şi sentimentelor mele.

  Deseori le mânuim cu ecrane greşite, pe care le-am absorbit în viaţa noastră timpurie. De fapt, am făcut ceva cercetări foarte de ajutor privind familia de origine, ca să descopăr unele dintre modelele de răspunsuri transmise din generaţie în generaţie, care au operat printre membrii familiei mele.

  Concluzia? Dacă vrem să schimbăm felul în care ne simţim, trebuie să schimbăm felul în care gândim. Este alegerea noastră să menţinem un sentiment dat, să alegem un sentiment diferit sau să acţionăm asupra sentimentului, mutându-ne astfel dintr-o poziţie de neajutorare spre una de putere.

  Ce paşi poţi face ca să-ţi administrezi emoţiile şi sentimentele cu mai mult succes? Îi dai voie creierului tău să fie educat de Dumnezeu şi impresionat de Duhul Sfânt ?

  Arlene Taylor

  Unelte pentru viaţa - 2017. Dacă vrem să schimbăm felul în care ne simţim, trebuie să schimbăm felul în care gândim. Este alegerea noastră să menţinem un sentiment dat, să alegem un sentiment diferit sau să acţionăm asupra sentimentului, mutându-ne astfel dintr-o poziţie de neajutorare spre una de putere.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...