Unelte pentru viaţa

  Cântaţi şi aduceţi din toată inima laudă Domnului. Mulţumiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl, pentru toate lucrurile, în Numele Domnului nostru Isus Hristos. Efeseni 5:19-20

  Ca multe femei, am crescut crezând că, dacă eram o fată bună, respectam toate regulile şi îl iubeam destul pe Dumnezeu, viaţa va fi destul de bună. Ce dezamăgire, deci, să mă scol într-o dimineaţă, în anii mei de maturitate, ca să descopăr că formula eşuase. Sănătatea mea luase o cotitură decisivă. Eram o combinaţie ambulantă de oboseală, dezamăgire, frustrare şi criza de mijloc a vieţii.

  Frustrată, m-am îndreptat spre un studiu mai adânc al creierului şi al sistemului imunitar. Cercetarea care a urmat mi-a oferit unele unelte practice care mi-au schimbat viaţa. De exemplu, am aflat că deşi folosim termenii emoţii şi sentimente ca fiind sinonimi, ei nu sunt acelaşi lucru. Emoţiile iau naştere în sistemul limbic al creierului (centrul durerii şi plăcerii) şi sunt simple steguleţe desemnate să ne atragă atenţia. Informaţia despre schimbările fiziologice, pe care aceste emoţii le cauzează în organism, călătoresc spre scoarţa cerebrală (centrii de gândire ai creierului). Acolo, dăm greutate acestor steguleţe şi interpretările noastre devin atunci sentimente.

  Practic, aceasta înseamnă că, în timp ce nu putem avea întotdeauna un control complet asupra emoţiilor noastre iniţiale, în şase sau şapte secunde, dacă ne dăm seama de gândurile noastre, putem începe să ne controlăm sentimentele.

  Mai întâi, am învăţat să identific întreaga gamă de emoţii pe care Dumnezeu a aşezat-o în creierul omenesc. Apoi, mi-am ascuţit capacitatea de a traduce mai corect aceste steguleţe în sentimente. Treptat, mi-am permis să simt toate sentimentele mele până când, în cele din urmă, am acceptat întreaga responsabilitate pentru administrarea emoţiilor şi sentimentelor mele.

  Deseori le mânuim cu ecrane greşite, pe care le-am absorbit în viaţa noastră timpurie. De fapt, am făcut ceva cercetări foarte de ajutor privind familia de origine, ca să descopăr unele dintre modelele de răspunsuri transmise din generaţie în generaţie, care au operat printre membrii familiei mele.

  Concluzia? Dacă vrem să schimbăm felul în care ne simţim, trebuie să schimbăm felul în care gândim. Este alegerea noastră să menţinem un sentiment dat, să alegem un sentiment diferit sau să acţionăm asupra sentimentului, mutându-ne astfel dintr-o poziţie de neajutorare spre una de putere.

  Ce paşi poţi face ca să-ţi administrezi emoţiile şi sentimentele cu mai mult succes? Îi dai voie creierului tău să fie educat de Dumnezeu şi impresionat de Duhul Sfânt ?

  Arlene Taylor

  Unelte pentru viaţa - 2017. Dacă vrem să schimbăm felul în care ne simţim, trebuie să schimbăm felul în care gândim. Este alegerea noastră să menţinem un sentiment dat, să alegem un sentiment diferit sau să acţionăm asupra sentimentului, mutându-ne astfel dintr-o poziţie de neajutorare spre una de putere.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...