Despre becuri şi sănătate

  Voi sunteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă. Şi oamenii nu aprind lumina ca s-o pună sub obroc, ci o pun în sfeşnic şi luminează tuturor… Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru. Matei 5:14-16

  Ieri am fost pe la dl. Ultrasănătos. La treizeci şi unu de ani, deşi muncea mult, era într-o formă excelentă. Pasiunea lui este alpinismul, iar dieta lui constă din mormane de fructe şi legume nestropite, movile de lucernă încolţită şi butoaie de fulgi de ovăz. El bea 10 pahare de apă distilată pe zi, doarme opt ore pe noapte, priveşte dulciurile cu dispreţ evident şi nu uită niciodată să se spele pe dinţi. Pe lângă aceasta, colesterolul lui este sub 130 şi n-a fost niciodată bolnav, iar medicul lui spune că n-a văzut niciodată pe cineva mai sănătos.

  Astăzi, totuşi, l-am văzut dându-i un şut câinelui, ţipând vorbe urâte la soţia sa şi plecând de acasă fără să spună la revedere copiilor. La serviciu, l-a minţit pe şeful său, învinovăţindu-l pe colegul lui de greşeala sa. N-a fost amabil, nici răbdător, a fost egoist, imoral şi falimentar din punct de vedere spiritual.

  Şi deodată, o lumină mi-a răsărit în minte. Sănătatea este mai mult decât a mânca corect şi a exersa fizic, zilnic. Sănătatea implică mai mult decât ceea ce izbeşte ochiul. De fapt, sănătatea este mai mult ca un bec. Sticla poate fi strălucitoare, curată şi clară în exterior. Dar, dacă filamentul din interior este rupt sau deconectat de capăt, atunci nu vom avea lumină. Totuşi, fără lumină, becul nu-şi aduce la îndeplinire scopul.

  Becurile nu sunt un scop în sine. Ele sunt doar mijloace pentru un scop, valoroase doar dacă ne ajută să mergem acolo unde vrem să ajungem.

  Aşteptând cu nerăbdare anul viitor, să privim mai aproape la scopul sănătăţii noastre. Dacă îmbunătăţirile stilului nostru de viaţă nu ne ajută să devenim nişte persoane mai iubitoare, atunci suntem la fel de nevaloroşi ca un bec spart. Putem arăta bine pe dinafară, dar, fără să fim conectaţi pe dinăuntru, nu vom aduce lumină altora.

  Scopul final al păstrării sănătăţii rămâne acela de a deveni un bec mai eficient – de a-i sluji mai bine pe alţii.

  Doamne, fă ca viaţa mea să strălucească cu iubire pentru alţii. Amin.

  Hans Diehl

  Despre becuri şi sănătate - 2017. Dacă îmbunătăţirile stilului nostru de viaţă nu ne ajută să devenim nişte persoane mai iubitoare, atunci suntem la fel de nevaloroşi ca un bec spart. Putem arăta bine pe dinafară, dar, fără să fim conectaţi pe dinăuntru, nu vom aduce lumină altora.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...