Articolul precedentÎn mâinile Tatălui
  Articolul următorDumnezeu Tatăl

  Promisiuni – promisiuni

  Vegheaţi şi rugaţi-vă ca să nu cădeţi în ispită; duhul într-adevăr este plin de râvnă, dar carnea este neputincioasă. Matei 26:41

  Una dintre hotărârile cele mai obişnuite, luate de Anul Nou, este în domeniul sănătăţii – scăderea în greutate, schimbarea dietei sau mai multă mişcare fizică. Psihologic, noul an parc un timp adecvat pentru a avea un nou început şi de aceea cu toţii ne hotărâm să fim mai buni într-un anume domeniu.

  Cluburile de sănătate de peste tot, în Statele Unite, se umplu cu cereri de la noi membri, în fiecare lună ianuarie. Cu greu poţi găsi un loc liber la bicicletă sau la un aparat de gimnastică. Cursurile de aerobică sunt supraaglomerate. Magazinele bune, de articole sportive, iubesc mult luna ianuarie. Ele vând en gros treninguri, adidaşi şi echipament pentru gimnastică tuturor convertiţilor la sănătate, de Anul Nou. Clienţii de ianuarie aglomerează clinicile pentru scăderea în greutate. Şi librăriile sunt golite de cărţile de sănătate, dietă şi formă fizică după Anul Nou.

  Pentru primele câteva săptămâni ale noului an, noi ne luăm în serios promisiunile de a face o întorsătură în viaţă, căci „duhul” este într-adevăr plin de râvnă şi pare să alimenteze hotărârea noastră. Dar, curând, se aşază realitatea şi„carnea” începe să se revolte. Aflăm că schimbarea obiceiurilor vechiului stil de viaţă nu este la fel de uşoară ca promisiunea de Anul Nou şi noul trening. Începem să inventăm scuze, ca să ne neglijăm hotărârea: „E prea frig afară”, „E prea târziu astăzi”, „Sunt prea obosit”, „Mă doare degetul de la picior”, „O să fac mâine”, „Nu-mi mai place”. Şi aşa mai departe. În februarie, ne-am întors destul de mult la vechile noastre rutine. Cluburile de sănătate sunt din nou oraşe cu fantome şi acei adidaşi originali, noi, se pierd într-un dulap.

  Isus a rezumat condiţia umană cu acel memorabil citat din textul de astăzi şi El trebuie să ştie, căci a împărtăşit slăbiciunile noastre când a fost pe pământ. Dar El ne-a arătat, de asemenea, că adevărata noastră sursă de lumină nu se află în slaba noastră voinţă, ci în unirea forţelor cu Divinitatea.

  Aşa că, dacă ai eşuat în îndeplinirea hotărârilor luate de Anul Nou din trecut, aminteşte-ţi: „Pot totul în Hristos care mă întăreşte” (Filipeni 4:13) şi pune-ţi adidaşii pentru un An Nou, sănătos.

  Ia trei hotărâri pentm un an nou, sănătos, şi fă această rugăciune: „Doamne, dă-mi puterea Ta să îndeplinesc hotărârile pe care le-am luat, căci duhul meu este plin de râvnă, dar trupul meu este slab. Amin.”

  Larry Richardson

  Promisiuni - promisiuni - 2017. Ia trei hotărâri pentm un an nou, sănătos, şi fă această rugăciune: „Doamne, dă-mi puterea Ta să îndeplinesc hotărârile pe care le-am luat, căci duhul meu este plin de râvnă, dar trupul meu este slab. Amin.”
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...