Articolul precedentCel mai frumos cadou
  Articolul următorCain

  Să ne numim copii ai lui Dumnezeu

  Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Şi suntem. Lumea nu ne cunoaşte, pentru că nu L-a cunoscut nici pe EL (1 Ioan 3:1)

  În timp ce se gândea la iubirea Domnului Hristos, Ioan a fost determinat să exclame: „Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu!”

  Oamenii gândesc adesea că este un privilegiu să poată vedea un personaj regal şi mii de oameni parcurg distanţe mari numai pentru a vedea o astfel de persoană. Cu cât mai mare este privilegiul de a fi fii şi fiice ale Celui Preaînalt! Ce privilegiu mai mare ne poate fi conferit decât acela de a ni se permite intrarea în familia regală?

  Dar, pentru a deveni fii şi fiice, copii ai lui Dumnezeu, noi trebuie să ne despărţim de lume. „Ieşiţi din mijlocul lor şi despărţiţi-vă de ei, zice Domnul, şi Eu vă voi fi Tată şi voi îmi veţi fi fii şi fiice” (2 Corinteni 6:17,18).

  Înaintea noastră este un cer, este o coroană a vieţii pe care trebuie să o câştigăm. Dar răsplata este dată numai celui biruitor. Cel care câştigă cerul trebuie să fie îmbrăcat cu haina neprihănirii. „Oricine are nădejdea aceasta în El se curăţeşte, după cum El este curat” (1 Ioan 3:3). În caracterul Domnului Hristos nu a fost nimic discordant, de niciun fel. Şi aceasta trebuie să fie şi experienţa noastră. Viaţa noastră trebuie să fie controlată de principiile care au controlat şi viaţa Lui. (Manuscript 28,1886)

  Datorită sacrificiului desăvârşit adus pentru vinovăţia neamului omenesc, aceia careered în Hristos şi care vin la El pot fi salvaţi de ruina veşnică.

  Nimeni să nu fie atât de înşelat de vrăjmaş, încât să gândească cumva că este un act de bunăvoinţă din partea omului, oricât ar fi el de talentat, de învăţat sau onorat, să-L primească pe Hristos. Fiecare fiinţă omenească trebuie să privească spre cer cu respect şi recunoştinţă şi să exclame plină de uimire: „Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu!” (Youth’s Instructor, 27 septembrie 1894)

  Să ne numim copii ai lui Dumnezeu - 2018. În caracterul Domnului Hristos nu a fost nimic discordant, de niciun fel. Şi aceasta trebuie să fie şi experienţa noastră. Viaţa noastră trebuie să fie controlată de principiile care au controlat şi viaţa Lui.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...