Articolul precedentRăbdare
  Articolul următorAbel

  Atunci când se va arăta El, vom fi ca El

  Preaiubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi nu s-a arătat incă. Dar ştim că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El, pentru că Îl vom vedea aşa cum este. (1 Ioan 3:2)

  Noi nu trebuie să stăm liniştiţi, comozi, aşteptând ca schimbarea caracterului să aibă loc dintr-odată, ca prin minune, la revenirea Domnului Hristos pe norii cerului, cu putere şi cu slavă mare. Nu, tinerii mei prieteni, pentru că noi suntem supuşi judecăţii şi aici, în această viaţă, s-a dat un timp de probă, timp în care să ne formăm caractere pentru viaţa veşnică ce stă să vină. (Youth’s Instructor, 24 august 1893)

  Să nu-şi imagineze nimeni că egoismul, îngâmfarea şi îngăduinţa de sine sunt compatibile cu spiritul lui Hristos. Asupra fiecărui om convertit, bărbat sau femeie, stă o responsabilitate pe care nu o putem aprecia în mod just. Fiii şi fiicele împăratului ceresc nu trebuie să adopte învăţăturile şi căile lumii. (Mărturii, vol. 5, p. 410)

  Despărţindu-ne de lume, vom întâlni greutăţi la fiecare pas. Dar iată o mângâiere pentru noi: „Preaiubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi nu s-a arătat încă. Dar ştim că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El, pentru că Îl vom vedea aşa cum este.” (Manuscript 28, 1886)

  Noi trebuie să arătăm prin cuvintele şi faptele noastre că recunoaştem marea răspundere ce apasă asupra noastră. Lumina noastră trebuie să strălucească atât de clar, încât toţi ceilalţi să poată vedea că noi îi dăm slavă Tatălui ceresc în viaţa noastră de fiecare zi, că suntem legaţi de cer şi suntem împreună-moştenitori cu Isus Hristos. (Mărturii, vol. 4, p. 16)

  Să ai părtăşie cu Tatăl şi cu Fiul Său, Isus Hristos, înseamnă să fii înălţat, înnobilat şi făcut părtaş la bucuriile nespuse şi pline de slavă. Hrana, îmbrăcămintea, poziţia socială şi averea pot să-şi aibă valoarea lor, dara avea legătură cu Dumnezeu (…) este de o valoare inestimabilă. (…) Şi deşi „ce vom fi nu s-a arătat încă”, „când Se va arăta Hristos, viaţa noastră, vom fi ca El”. (Mărturii, vol. 4, p. 357)

  Atunci când se va arăta El, vom fi ca El - 2018. Să nu-şi imagineze nimeni că egoismul, îngâmfarea şi îngăduinţa de sine sunt compatibile cu spiritul lui Hristos. Asupra fiecărui om convertit, bărbat sau femeie, stă o responsabilitate pe care nu o putem aprecia în mod just. Fiii şi fiicele împăratului ceresc nu trebuie să adopte învăţăturile şi căile lumii.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...