Articolul precedentPrea tânăr
  Articolul următorNoe

  Noi suntem fiii și fiicele Sale

  „Şi vă voi primi. Eu vă voi fi Tată, iar voi îmi veţi fi fii şi fiice”, zice Domnul Cel Atotputernic. (2 Corinteni 6:17,18)

  Creatorul universului ţi Se adresează ca un Tată plin de afecţiune. (…) Tatăl tău ceresc doreşte să facă din tine un membru al familiei regale, pentru ca, prin făgăduinţele Lui nespus de mari şi scumpe, să poţi fi părtaş naturii divine. (…) Cu cât eşti mai mult părtaş caracterului curat şi fără pată al îngerilor şi al Domnului Hristos, Răscumpărătorul tău, cu atât mai viu vei purta amprenta divină şi cu atât mai slabă va fi asemănarea ta cu lumea. (Mărturii, vol. 2, p. 44)

  „Eu vă voi primi. Eu vă voi fi Tată şi voi îmi veţi fi fii şi fiice.” Ce făgăduinţă este făcută aici, cu condiţia ascultării! El făgăduieşte să fie un tată pentru voi. O, ce legătură minunată! Cu mult mai înaltă şi mai sfântă decât orice legătură omenească. Dacă faceţi sacrificii, dacă trebuie să uitaţi, să părăsiţi tată, mamă, surori, fraţi, soţie sau copii de dragul lui Hristos, nu veţi fi fără prieteni. Dumnezeu vă adoptă în familia Sa şi voi deveniţi astfel membri ai familiei regale, fii şi fiice, copii ai împăratului care conduce în cerurile cerurilor. (Mărturii, vol. 1, p. 510)

  Dacă Îl numiţi pe Dumnezeu Tatăl vostru, vă recunoaşteţi singuri ca fiind copiii Lui, călăuziţi de înţelepciunea Lui şi fiind ascultători în toate lucrurile, cunoscând faptul că iubirea Sa este neschimbătoare. Veţi accepta atunci planul Său pentru viaţa voastră. Ca nişte copii ai lui Dumnezeu, veţi ţine la onoarea Sa şi a caracterului Său, la familia Sa, la lucrarea Sa, ca obiective ale celui mai mare interes al vostru. Va fi atunci bucuria voastră să recunoaşteţi şi să onoraţi legătura voastră cu Tatăl vostru, cum şi cu fiecare membru al familiei Sale. (Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 108) Dumnezeu este Tatăl vostru, un părinte plin de bunătate, preocupat de situaţia copiilor Săi spirituali. El S-a angajat să fie Protectorul, Sfătuitorul, Călăuzitorul şi Prietenul tuturor acelora care ascultă de El. (Letter 79, 1898)

  Noi suntem fiii și fiicele Sale - 2018. Creatorul universului ţi Se adresează ca un Tată plin de afecţiune. Tatăl tău ceresc doreşte să facă din tine un membru al familiei regale, pentru ca, prin făgăduinţele Lui nespus de mari şi scumpe, să poţi fi părtaş naturii divine.
  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...