El cunoaște mai dinainte nevoile noastre

Tatăl vostru ştie de ce aveţi trebuinţă mai înainte ca să-l cereţi voi. (Matei 6:8)

Dacă Dumnezeu, Artistul divin, le dă unor simple flori, care pier într-o zi, un colorit delicat şi variat, cu cât mai mare grijă va avea El de aceia care sunt creaţi după chipul Său! (…) Dacă oamenii Îl iubesc pe Dumnezeu, ascultă de El şi îşi fac partea, Domnul Se va îngriji de toate nevoile lor. (…) Niciun om nu poate adăuga nici măcar un centimetru la statura sa, oricât ar dori să facă acest lucru. Este la fel de iraţional să fii îngrijorat de ziua de mâine şi de nevoile ei. Fă-ţi datoria şi încrede-te în Dumnezeu, căci El ştie de ce lucruri ai nevoie. (…) El veghează asupra noastră cu mai multă bunătate decât o mamă, la căpătâiul unui copil suferind (…) În necazuri şi suferinţe, Dumnezeu este un prieten, este un protector în nenorocire, un ocrotitor în mii de primejdii pe care noi nu le vedem. (Review and Herald, 18 septembrie 1888)

De același autor

Dumnezeu locuieşte în fiecare cămin. El aude fiecare cuvânt care este rostit, ascultă fiecare rugăciune care este înălţată, cunoaşte necazurile şi dezamăgirile fiecărui suflet, ia în consideraţie felul în care se poartă fiecare cu tatăl, mama, sora, prietenul şi vecinul său. El răspunde nevoilor noastre şi iubirea, mila şi harul Său se revarsă continuu, pentru a satisface nevoile noastre. (…) Putem să neîncredem deplin în grija Sa. (Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 105)

Dumnezeu îi ajută pe cei slabi şi îi întăreşte pe cei ce nu au putere. În locurile unde sunt cele mai mari încercări, conflicte şi sărăcie, lucrătorii lui Dumnezeu trebuie să fie mai protejaţi. Acelora care lucrează în mijlocul conflictelor, Dumnezeu le spune: „Domnul este umbra ta pe mâna ta cea dreaptă” (Psalmii 121:5).

Domnul Se adaptează nevoilor noastre speciale. El este o umbră pe mâna noastră cea dreaptă. El merge alături de noi, gata să împlinească toate nevoile noastre. El stă foarte aproape de cei care sunt angajaţi în slujirea Lui. El îl cunoaşte pe fiecare pe nume. O, ce asigurare avem din partea iubirii pline de bunătate a Domnului Hristos! (CBAZŞ, vol. 3, p. 1153)

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

El cunoaște mai dinainte nevoile noastre - 2018. În necazuri şi suferinţe, Dumnezeu este un prieten, este un protector în nenorocire, un ocrotitor în mii de primejdii pe care noi nu le vedem. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.