Articolul precedentEste bună constanța?
  Articolul următorCanaan

  El cunoaște mai dinainte nevoile noastre

  Tatăl vostru ştie de ce aveţi trebuinţă mai înainte ca să-l cereţi voi. (Matei 6:8)

  Dacă Dumnezeu, Artistul divin, le dă unor simple flori, care pier într-o zi, un colorit delicat şi variat, cu cât mai mare grijă va avea El de aceia care sunt creaţi după chipul Său! (…) Dacă oamenii Îl iubesc pe Dumnezeu, ascultă de El şi îşi fac partea, Domnul Se va îngriji de toate nevoile lor. (…) Niciun om nu poate adăuga nici măcar un centimetru la statura sa, oricât ar dori să facă acest lucru. Este la fel de iraţional să fii îngrijorat de ziua de mâine şi de nevoile ei. Fă-ţi datoria şi încrede-te în Dumnezeu, căci El ştie de ce lucruri ai nevoie. (…) El veghează asupra noastră cu mai multă bunătate decât o mamă, la căpătâiul unui copil suferind (…) În necazuri şi suferinţe, Dumnezeu este un prieten, este un protector în nenorocire, un ocrotitor în mii de primejdii pe care noi nu le vedem. (Review and Herald, 18 septembrie 1888)

  Dumnezeu locuieşte în fiecare cămin. El aude fiecare cuvânt care este rostit, ascultă fiecare rugăciune care este înălţată, cunoaşte necazurile şi dezamăgirile fiecărui suflet, ia în consideraţie felul în care se poartă fiecare cu tatăl, mama, sora, prietenul şi vecinul său. El răspunde nevoilor noastre şi iubirea, mila şi harul Său se revarsă continuu, pentru a satisface nevoile noastre. (…) Putem să neîncredem deplin în grija Sa. (Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 105)

  Dumnezeu îi ajută pe cei slabi şi îi întăreşte pe cei ce nu au putere. În locurile unde sunt cele mai mari încercări, conflicte şi sărăcie, lucrătorii lui Dumnezeu trebuie să fie mai protejaţi. Acelora care lucrează în mijlocul conflictelor, Dumnezeu le spune: „Domnul este umbra ta pe mâna ta cea dreaptă” (Psalmii 121:5).

  Domnul Se adaptează nevoilor noastre speciale. El este o umbră pe mâna noastră cea dreaptă. El merge alături de noi, gata să împlinească toate nevoile noastre. El stă foarte aproape de cei care sunt angajaţi în slujirea Lui. El îl cunoaşte pe fiecare pe nume. O, ce asigurare avem din partea iubirii pline de bunătate a Domnului Hristos! (CBAZŞ, vol. 3, p. 1153)

  Ellen White
  Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...