El cunoaște mai dinainte nevoile noastre

Tatăl vostru ştie de ce aveţi trebuinţă mai înainte ca să-l cereţi voi. (Matei 6:8)

Dacă Dumnezeu, Artistul divin, le dă unor simple flori, care pier într-o zi, un colorit delicat şi variat, cu cât mai mare grijă va avea El de aceia care sunt creaţi după chipul Său! (…) Dacă oamenii Îl iubesc pe Dumnezeu, ascultă de El şi îşi fac partea, Domnul Se va îngriji de toate nevoile lor. (…) Niciun om nu poate adăuga nici măcar un centimetru la statura sa, oricât ar dori să facă acest lucru. Este la fel de iraţional să fii îngrijorat de ziua de mâine şi de nevoile ei. Fă-ţi datoria şi încrede-te în Dumnezeu, căci El ştie de ce lucruri ai nevoie. (…) El veghează asupra noastră cu mai multă bunătate decât o mamă, la căpătâiul unui copil suferind (…) În necazuri şi suferinţe, Dumnezeu este un prieten, este un protector în nenorocire, un ocrotitor în mii de primejdii pe care noi nu le vedem. (Review and Herald, 18 septembrie 1888)

Dumnezeu locuieşte în fiecare cămin. El aude fiecare cuvânt care este rostit, ascultă fiecare rugăciune care este înălţată, cunoaşte necazurile şi dezamăgirile fiecărui suflet, ia în consideraţie felul în care se poartă fiecare cu tatăl, mama, sora, prietenul şi vecinul său. El răspunde nevoilor noastre şi iubirea, mila şi harul Său se revarsă continuu, pentru a satisface nevoile noastre. (…) Putem să neîncredem deplin în grija Sa. (Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 105)

Dumnezeu îi ajută pe cei slabi şi îi întăreşte pe cei ce nu au putere. În locurile unde sunt cele mai mari încercări, conflicte şi sărăcie, lucrătorii lui Dumnezeu trebuie să fie mai protejaţi. Acelora care lucrează în mijlocul conflictelor, Dumnezeu le spune: „Domnul este umbra ta pe mâna ta cea dreaptă” (Psalmii 121:5).

Domnul Se adaptează nevoilor noastre speciale. El este o umbră pe mâna noastră cea dreaptă. El merge alături de noi, gata să împlinească toate nevoile noastre. El stă foarte aproape de cei care sunt angajaţi în slujirea Lui. El îl cunoaşte pe fiecare pe nume. O, ce asigurare avem din partea iubirii pline de bunătate a Domnului Hristos! (CBAZŞ, vol. 3, p. 1153)

Ellen White
Ellen White
Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor